23 Νοε 2009

ΕΕΔΥΕ: KAMIA ANAKΩXH - KAMIA ANAMONH

ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ANTIIMΠEPIAΛΙΣTIKHΣ ΠAΛHΣ ΤΩΡΑ

ENANTIA ΣΤΟΝ IMΠEPIAΛIΣMO: HΠA-NATO-E.E.

Εργαζόμενοι και εργαζόμενες,

Νέοι και νέες,

Αγωνιστές ενάντια στον πόλεμο και στον ιμπεριαλισμό,


Η ΕΕΔΥΕ χαιρετίζει τους χιλιάδες εργαζόμενους και συμμετέχει ολόψυχα στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις σ' όλη την Ελλάδα.

Στηρίζει με όλες τις δυνάμεις τις διεκδικήσεις των ταξικών δυνάμεων για δουλειά, ανθρώπινους μισθούς, εργασιακές σχέσεις και ασφαλιστικά δικαιώματα, για την κάλυψη των σύγχρονων και υπερώριμων αναγκών των εργαζομένων.

Στηρίζει τους αγώνες ενάντια στα μονοπώλια και τα υπερκέρδη τους από τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, τη σφαγή των λαών, τους υπέρογκους εξοπλισμούς παρά την κρίση που οι ίδιοι δημιούργησαν. Η κούρσα των εξοπλισμών καλά κρατεί μαζί με τα συγχαρητήρια της Ουάσιγκτον στη νέα κυβέρνηση, μαζί με την «αναβαθμισμένη» ανταπόκριση της Ελλάδας στις υποχρεώσεις στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ.

Η ΕΕΔΥΕ καταγγέλλει τις δηλώσεις και αποφάσεις της νέας κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ που τηρεί στο ακέραιο τις δεσμεύσεις στο ΝΑΤΟ και την Ε.Ε. της προηγούμενης κυβέρνησης της ΝΔ, που ήταν συνέχεια της προηγούμενης του ΠΑΣΟΚ. Δεν χωράει καμιά ανοχή και καμία αναμονή.

Η κλιμάκωση της ιμπεριαλιστικής επιθετικότητας και του ανταγωνισμού και στο φόντο της καπιταλιστικής κρίσης, η ένταση του πολέμου στο Αφγανιστάν, στο Πακιστάν, στις ακτές της Σομαλίας και αλλού, των προκλήσεων στη Παλαιστίνη, των αντιπαραθέσεων στα Βαλκάνια αλλά και η χωρίς προηγούμενο αμφισβήτηση από ΝΑΤΟ, ΕΕ και Τουρκία των συνόρων στο Αιγαίο απαιτούν άμεση απάντηση.

Για να μην πληρώσουν οι εργαζόμενοι την κρίση πρέπει μαζικά να απορρίψουν:

Τις προκλητικές αποφάσεις στο ΚΥΣΕΑ για ενίσχυση της εκστρατευτικής δύναμης στο Αφγανιστάν ώστε να εξυπηρετήσουν τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς για το γεωστρατηγικό έλεγχο της Ευρασίας από τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ. Η πολιτική αυτή είναι ακόμα πιο προκλητική, γιατί διατηρεί τις δαπάνες της χώρας για στρατιωτικές επιχειρήσεις εκτός συνόρων πάνω από ένα εκατομμύριο ευρώ την ημέρα όταν την ίδια στιγμή έχουμε πάγωμα μισθών και συντάξεων, δραστική μείωση των κοινωνικών δαπανών, πράσινα κίνητρα για νέα υπερκέρδη κλπ.

Τη συνέχιση της συμμετοχής των ενόπλων δυνάμεων της χώρας στην ιμπεριαλιστική εκστρατεία των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και Ευρωστρατού κατά των λαών.

Τις κινήσεις στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, κάτω από τη στενή εποπτεία των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, και με ορίζοντα την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας στην Ε.Ε. Στο πλαίσιο αυτό ΕΕ, ΝΑΤΟ και Τουρκία μιλούν για «διμερείς διαφορές» και όχι για παραβίαση του διεθνούς δικαίου, για ένα διάλογο εφ όλης της ύλης στη βάση των τουρκικών διεκδικήσεων (συνοριακές διαφορές, Αιγαίο, γκρίζες ζώνες, Κυπριακό, μειονότητες, μετανάστες) ενώ η κυβέρνηση δέχεται την ύπαρξη συνοριακών διαφορών, εκτός της υφαλοκρηπίδας, μεταξύ των δυο χωρών μιλώντας για ένα νέο Ελσίνκι.

Τις μεθοδεύσεις για «λύση» πακέτο στο Κυπριακό με την ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε, λύση στα μέτρα της ΕΕ και του ΝΑΤΟ αλλά αντίθετη με τα συμφέροντα και τους αγώνες του Κυπριακού λαού και με τις αποφάσεις του ΟΗΕ.

Τη νέα αμερικανική «αντιπυραυλική ασπίδα», με ενεργό ρόλο του ΝΑΤΟ και την ένταξη της περιοχής του Αιγαίου σ' αυτήν.

Το απαράδεκτο μνημόνιο με το ΝΑΤΟ για την ελεύθερη διέλευση των ΝΑΤΟικων στρατευμάτων όπως και τη θέση σε λειτουργία του νέου διευρυμένου σ' όλα τα Βαλκάνια αεροπορικού ΝΑΤΟικου στρατηγείου στη Λάρισα.

H ΕΕΔΥΕ καλεί το λαό να καταδικάσει αυτή την πολιτική και να ενισχύσει με τη δράση του το αντιιμπεριαλιστικό, αντιπολεμικό, φιλειρηνικό κίνημα. Να μην παρασυρθεί από τις αυταπάτες, που καλλιεργεί η κυβέρνηση, για εθνικά συμφέρουσα πολιτική, αλλά στην ουσία δένει ακόμα πιο σφιχτά στο άρμα του ιμπεριαλισμού τη χώρα. Ο ελληνικός στρατός έχει δουλειά να φυλάει τα σύνορα της Ελλάδας και όχι να υπηρετεί τις εγκληματικές ενέργειες του ιμπεριαλισμού.

H ΕΕΔΥΕ και οι Επιτροπές της, θα συνεχίσουν σταθερά τον αγώνα, σε συντονισμό με το εργατικό κίνημα, τα κινήματα γυναικών, νεολαίας και αλληλεγγύης ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης για την αποδέσμευση της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς για την έξοδο της από το ΝΑΤΟ, την ακύρωση όλων των μέχρι σήμερα συμφωνιών και την απομάκρυνση όλων των βάσεων, για την επιστροφή όλων των ελληνικών στρατιωτικών αποστολών που βρίσκονται εκτός συνόρων για την κατοχή χωρών και λαών.

Νοέμβρης 2009






Δεν υπάρχουν σχόλια: