11 Οκτ 2010

ΒΑΘΑΙΝΕΙ Η ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΣΤΟΥΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ - ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΤΩΡΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΟΙΣΡΑΗΛΙΝΑ ΠΟΛΕΜΙΚΑ ΓΥΜΝΑΣΙΑ!

Να σταματήσει τώρα η προκλητική και επικίνδυνη για τα συμφέροντα του λαού άσκηση της Ελλάδας με την πολεμική αεροπορία του Ισραήλ, απαιτεί με ανακοίνωσή της η Επιτροπή Περιοχής Πελοποννήσου - Ζακύνθου - Κεφαλονιάς του ΚΚΕ.

Καλεί ταυτόχρονα τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους αγρότες, τους νέους και τις νέες να συμμετάσχουν μαζικά στην κινητοποίηση που διοργανώνει σήμερα Τρίτη, στις 5 μ.μ., στην κεντρική πλατεία της Ανδραβίδας στην Ηλεία, «για να διαδηλώσουμε και να απαιτήσουμε "Εξω τώρα οι Ισραηλινοί ιμπεριαλιστές από τη χώρα μας, οι δολοφόνοι του παλαιστινιακού λαού"».

Η κινητοποίηση διοργανώνεται με αφορμή την κοινή στρατιωτική άσκηση Ελλάδας - Ισραήλ που ξεκίνησε χτες και προβλέπεται να διαρκέσει μέχρι τις 15 Οκτώβρη. Πρόκειται για συνέχιση της άσκησης «Μίνωας 2010», η οποία υποτίθεται ότι διακόπηκε, αφού είχε βέβαια πραγματοποιηθεί το κύριο μέρος της, μετά το μακελειό των Ισραηλινών τη 1η Ιούνη κατά της νηοπομπής ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα.

Σύμφωνα με τις προδιαγραφές της άσκησης και τις ανάγκες εκπαίδευσης της πολεμικής αεροπορίας του Ισραήλ, μεγάλη περιοχή της Πελοποννήσου, με επίκεντρο το στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ανδραβίδας και τον άξονα Κρήτη, Κύθηρα, Καλαμάτα, Δυτική Πελοπόννησος, έχει μετατραπεί από χτες σε πολεμικό πεδίο. Κεντρικό πεδίο της άσκησης ήταν χτες η Ανδρίτσαινα. Το σενάριο αφορά στην «έρευνα και διάσωση μάχης» πληρωμάτων μαχητικών αεροσκαφών σε μεγάλο βάθος στο εχθρικό έδαφος, στο πλαίσιο της προσομοίωσης ενός βομβαρδισμού κατά των πυρηνικών εγκαταστάσεων του Ιράν, τις οποίες έχει στοχοποιήσει η πολεμική μηχανή του Ισραήλ.

Η άσκηση διεξάγεται στο πλαίσιο της εκπαίδευσης της πολεμικής αεροπορίας του Ισραήλ για επιθετικές αποστολές σε μεγάλη ακτίνα δράσης, που παραπέμπει στο σενάριο μιας αστραπιαίας αεροπορικής επίθεσης κατά του Ιράν. Σημειώνεται πως μέσα στον Οκτώβρη θα γίνει, εντός του ελληνικού εναέριου χώρου και εντός του FIR Αθηνών, άσκηση εναέριου ανεφοδιασμού μαχητικών αεροσκαφών του Ισραήλ από ιπτάμενα τάνκερ.

Για τις ανάγκες της άσκησης κατέφθασαν στην Ανδραβίδα, μέσω Κρήτης, που πλέον εξελίσσεται σε προκεχωρημένη βάση του Ισραήλ, 8 επιθετικά ελικόπτερα του Ισραήλ («Black Hawk» και «Απάτσι»), ενώ από την ελληνική πλευρά θα διατεθούν 3 ελικόπτερα («Σούπερ Πούμα» και «Απάτσι»), καθώς και 6 μαχητικά αεροσκάφη. Με ορμητήριο την Ανδραβίδα και άλλες περιοχές, τα αεροσκάφη θα πραγματοποιήσουν επιχειρήσεις βαθιάς διείσδυσης στο εχθρικό έδαφος, σε περιοχές της Πελοποννήσου, για τον εντοπισμό και τη διάσωση πιλότων από ειδικές ομάδες κομάντος, αλλά και άλλες αποστολές καταδρομικού χαρακτήρα.

Το κείμενο προέρχεται από την εφημερίδα "Ριζοσπάστης", 12.10.2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: