28 Απρ 2011

32η ΜΑΡΑΘΩΝΙΑ ΠΟΡΕΙΑ ΕΙΡΗΝΗΣ

Στην τελική ευθεία οι προετοιμασίες

Σύσκεψη της ΕΕΔΥΕ, με θέμα και το επικείμενο συνέδριο

Σύσκεψη με τη συμμετοχή των Επιτροπών Ειρήνης της Αθήνας, του Πειραιά και του υπολοίπου Αττικής πραγματοποίησε, στις 27.04.2011 το απόγευμα, η ΕΕΔΥΕ με θέμα την προετοιμασία της 32ης Μαραθώνιας Πορείας, αφιερωμένης στη μνήμη του Γρηγόρη Λαμπράκη, και τη διοργάνωση του 16ου Συνεδρίου της. Η Μαραθώνια Πορεία, που φέτος πραγματοποιείται την Κυριακή 8 Μάη, ξεκινά στις 8 το πρωί από τον Τύμβο του Μαραθώνα, για να καταλήξει έξω από το υπουργείο Εθνικής Αμυνας στις 6.30 μ.μ., όπου θα πραγματοποιηθεί μεγάλη αντιπολεμική, αντιιμπεριαλιστική συγκέντρωση.

Ο Ευάγγελος Μαχαίρας, πρόεδρος της ΕΕΔΥΕ, αναφέρθηκε εισηγητικά στη διοργάνωση του Συνεδρίου που πραγματοποιείται στις 28 - 29 Μάη στην Αθήνα και στα θέματα που θα απασχολήσουν τις συνελεύσεις των επιτροπών. Οπως σημείωσε, στο επίκεντρο της συζήτησης θα βρεθούν οι διεθνείς εξελίξεις, που αποδεικνύουν την ένταση της επιθετικότητας του ιμπεριαλισμού, ο ρόλος της ΕΕΔΥΕ στην κατεύθυνση της αντιιμπεριαλιστικής συσπείρωσης και δράσης, η ανάγκη ενίσχυσης των Επιτροπών Ειρήνης με νέες δυνάμεις.

Η Βέρα Νικολαΐδου, γγ της ΕΕΔΥΕ, μιλώντας στη σύσκεψη, τόνισε ότι «η φετινή Μαραθώνια Πορεία δεν είναι μία επετειακή εκδήλωση καθώς διεξάγεται σε μια περίοδο πολεμικής σύρραξης στη Λιβύη. Σε μία περίοδο που εντείνεται η ιμπεριαλιστική επιθετικότητα και οξύνεται ο ανταγωνισμός, η στρατιωτικοποίηση». Γι' αυτό το λόγο, όπως επισήμανε, στην επιτυχία τόσο της Μαραθώνιας Πορείας όσο και του Συνεδρίου θα συμβάλει καθοριστικά η ακόμα μεγαλύτερη συμμετοχή αγωνιστών του αντιιμπεριαλιστικού κινήματος, των ταξικών δυνάμεων, όλων των εργαζομένων, των γυναικών και της νεολαίας, η ανάγκη να καταδικάσουμε και να βάλουμε φραγμό στα ιμπεριαλιστικά σχέδια και στο σφαγιασμό των λαών।


Από την εφ. "Ριζοσπάστης", 28.04.2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: