16 Ιουλ 2009

Η Ε.Ε.Ν.Σ. ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ Π.Α.ΜΕ.

Στις εργατογειτονιές της Καλλιθέας, του Ταύρου και του Περιστερίου απλώθηκε στις 15.07.2009 το βράδυ η δράση του ΠΑΜΕ για την ενημέρωση, συζήτηση και οργάνωση της εργατικής τάξης ενάντια στα νέα αντεργατικά μέτρα που αποφασίστηκαν στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

Δυνάμεις του ΠΑΜΕ, εργατικά συνδικάτα και τοπικοί μαζικοί φορείς αργά το απόγευμα πραγματοποίησαν προσυγκέντρωση στον ηλεκτρικό σταθμό της Καλλιθέας. Ακολούθησε πορεία στις εργατογειτονιές του Ταύρου, όπου οι διαδηλωτές μοίρασαν την ανακοίνωση του ΠΑΜΕ, συζήτησαν με τους εργαζόμενους για τις εξελίξεις. Η πορεία κατέληξε στην πλατεία Παναγίτσας, όπου έγινε μαζική συγκέντρωση. Χαιρετισμό στη συγκέντρωση απηύθυναν οι Ορέστης Φίλης, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, και η Ειρήνη Κυριαζίδου, γραμματέας του Συνδικάτου Εργαζομένων Ιματισμού Κλωστοϋφαντουργίας Δέρματος της Αθήνας. Κεντρικός ομιλητής στη συγκέντρωση ήταν ο Θοδωρής Κούτρας, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ.

Ανάλογη κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε και στις εργατογειτονιές του Περιστερίου, όπου μαζικοί φορείς της περιοχής μαζί με τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ έκαναν μαζική εξόρμηση στις γειτονιές και τις καφετέριες της περιοχής, όπου και συζήτησαν κυρίως με τους νέους εργαζόμενους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: