18 Φεβ 2011

Ε.Ε.Δ.Υ.Ε.:Πρωτοβουλίες για το δυνάμωμα της αντιιμπεριαλιστικής πάλης

Πρωτοβουλίες και παρεμβάσεις για την ένταση της αντιιμπεριαλιστικής πάλης και τη σύνδεσή της με την πάλη των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων ενάντια την πολιτική κυβέρνησης ΕΕ, ΔΝΤ και ΝΑΤΟ, εξήγγειλε η Γραμματεία της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη.

Την παρουσίαση του καλέσματος της ΕΕΔΥΕ, καθώς και του προγράμματος δράσης για το επόμενο διάστημα, έκαναν χτες από τα γραφεία του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας, ο πρόεδρος Ευάγγελος Μαχαίρας, η γενική γραμματέας Βέρα Νικολαΐδου και ο οργανωτικός γραμματέας της ΕΕΔΥΕ και μέλος της γραμματείας του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ειρήνης Ηρακλής Τσαβδαρίδης.

Η ΕΕΔΥΕ, όπως τονίστηκε, απευθύνεται σε όλους τους εργαζόμενους, στους νέους και τις νέες που βιώνουν τις βαριές συνέπειες της βάρβαρης αντιλαϊκής πολιτικής που εφαρμόζει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και τονίζει ότι η επίθεση του κεφαλαίου και των πολιτικών του εκπροσώπων συμβαδίζει με την ιμπεριαλιστική επιθετικότητα, διαμορφώνοντας μια πολύ επικίνδυνη κατάσταση.

Επισημαίνει ότι στις συνθήκες της καπιταλιστικής κρίσης εντείνεται ο ανταγωνισμός των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων και των αστικών τάξεων της περιοχής μας για τον έλεγχο των πηγών του πλούτου, του πετρελαίου, του φυσικού αερίου και των δρόμων διέλευσής τους σε όλη την Υδρόγειο।

Οι λαοί, όπως τονίστηκε, έχουν δύναμη στα χέρια τους, μπορούν να νικήσουν τους δυνάστες τους, με σταθερή, μαζική αντιμονοπωλιακή, αντιιμπεριαλιστική πάλη που κατευθύνεται στην επίλυση του κεντρικού προβλήματος, του προβλήματος της εξουσίας.

Πλατύ κάλεσμα στο λαό

Η ΕΕΔΥΕ απευθύνει κάλεσμα στον ελληνικό λαό, στους νέους και τις νέες:

- Να πάρουν μέρος στους αγώνες του ταξικού κινήματος, στους αγώνες του ΠΑΜΕ και των άλλων αγωνιστικών συσπειρώσεων ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και των άλλων δυνάμεων του κεφαλαίου και του ευρωμονόδρομου.

- Να συνδυάσουν αυτούς τους αγώνες με τη στήριξη της ΕΕΔΥΕ και την ένταση της αντιιμπεριαλιστικής δράσης.

- Να δυναμώσει η πάλη κατά του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, για την αποδέσμευση της χώρας μας από τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς.

- Να κλείσει η αμερικανοΝΑΤΟική βάση της Σούδας και να επιστρέψουν όλες οι στρατιωτικές και αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονται σε ιμπεριαλιστικές αποστολές.

- Να εμποδιστεί το σχέδιο εγκατάστασης του «αντιπυραυλικού συστήματος» των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ στην περιοχή και να αποτραπεί η συμμετοχή της Ελλάδας που έχουν αποφασίσει το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ.

- Να αναπτυχθεί ισχυρό κίνημα αλληλεγγύης στον κυπριακό και τον παλαιστινιακό λαό.

- Να εκφραστεί η αλληλεγγύη του ελληνικού λαού στους λαούς της Τυνησίας και της Αιγύπτου και των άλλων χωρών που δίνουν τη μάχη κατά των καθεστώτων που υπηρετούν τα συμφέροντα του κεφαλαίου, καταπιέζουν τους λαούς και τους καταδικάζουν στην ανεργία, στη φτώχεια.

Αμεσες δράσεις και πρωτοβουλίες
  • Για το αμέσως επόμενο διάστημα, παράλληλα με τις εκδηλώσεις των τοπικών Επιτροπών Ειρήνης που βρίσκονται σε εξέλιξη σε όλη την Ελλάδα, μπαίνει ως πρώτος μεγάλος σταθμός η πανεργατική απεργία της 23ης Φλεβάρη στην οποία καλεί το ΠΑΜΕ.
  • Ακολουθεί η διεθνής αντιιμπεριαλιστική συνάντηση κινημάτων ειρήνης από τα Βαλκάνια και τη Μέση Ανατολή, στα Χανιά, στις 19 και 20 Μάρτη 2011, την οποία διοργανώνουν από κοινού οι Επιτροπές Ειρήνης της Κρήτης. Οι εκδηλώσεις του διημέρου θα κορυφωθούν με την πραγματοποίηση παγκρήτιας λαϊκής αντιιμπεριαλιστικής διαδήλωσης στη Βάση της Σούδας την Κυριακή 20 Μάρτη, στις 12 το μεσημέρι, από την πλ. Δημοτικής Αγοράς Χανίων. Η διεθνής διάσκεψη θα διοργανωθεί και με την υποστήριξη του ΠΣΕ και σε αυτήν έχουν προσκληθεί τα αντιιμπεριαλιστικά κινήματα από τις παρακάτω χώρες: Σερβία, Κροατία, Βουλγαρία, Τουρκία, Κύπρο, Παλαιστίνη, Συρία, Λίβανο, Ιράν, Ιορδανία, Αίγυπτο, Ισραήλ και Πορτογαλία.
  • Στις 8 Μάη 2011 θα γίνει η καθιερωμένη μεγάλη Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης και στις 14-15 Μάη 2011 θα πραγματοποιηθεί το Συνέδριο της ΕΕΔΥΕ που θα είναι αφιερωμένο στον αγωνιστή της ειρήνης Ν. Νικηφορίδη με αφορμή τη συμπλήρωση 60 χρόνων από την εκτέλεσή του.
  • Επίσης η ΕΕΔΥΕ συμμετέχει στη διεθνή Συνάντηση για τις ξένες βάσεις που θα γίνει από τις 28 Απρίλη έως τις 2 Μάη 2011 στην ελεύθερη περιοχή του Γκουαντάναμο της Κούβας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: