6 Μαρ 2008

Εκδήλωση για τις εξελίξεις στα Βαλκάνια: «Ένα Βέτο υπάρχει: το βέτο του λαού στους Ιμπεριαλιστές»



Άλλη μια εκδήλωση της Επιτροπής Ειρήνης Νέας Σμύρνης πραγματοποιήθηκε με επιτυχία. Αρκετός κόσμος παρακολούθησε τις πολιτικές αναλύσεις και τις θέσεις της Ε.Ε.Δ.Υ.Ε. από τον Γρ. Πετρόπουλου (Οργ. Γρ. της Ε.Ε.Δ.Υ.Ε.) και την πολιτική - κοινωνική οριοθέτηση των εξελίξεων στα Βαλκάνια από τον Δ. Παπαβασιλείου (δημοσιογράφο του «902 αριστερά στα FM» και της εφημερίδας «Ριζοσπάστης»).
Οι ερωταπαντήσεις και η συζήτηση που ακολούθησαν, επικεντρώθηκαν στην ανάγκη να απαγκιστρωθούν οι λαοί από το άρμα του Ιμπεριαλισμού, εντοπίσθηκαν ως βαθύτερες αιτίες ο ανταγωνισμός σε διεθνές και τοπικό επίπεδο μεταξύ των μεγάλων πολυεθνικών εταιριών που σχετίζονται κυρίως με την ενέργεια και των Ιμπεριαλιστικών οργανισμών και κρατών που τους εκφράζουν (ΝΑΤΟ, ΕΕ, ΗΠΑ, Ρωσία κ.α.). Αναπτύχθηκε πλούσιος προβληματισμός για τις οργανωμένες μορφές δράσης που θα πρέπει να εφαρμοσθούν, ούτος ώστε όχι μόνο να ενημερωθεί μεγαλύτερο κομμάτι των συμπολιτών μας αλλά επιτέλους να λάβει ενεργό ρόλο στα πλαίσια του αντιιμπεριαλιστικού φιλειρηνικού κινήματος.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Είναι πολύ ευχάριστο που γίνονται τέτοιες εκδηλώσεις στη πόλη μας! Θα ήταν ευχής έργο να γίνονται πιο πύκνα και με το ίδιο ποιοτικό επίπεδο.