9 Μαΐ 2008

9η Μάη. Για τους Λαούς ημέρα Τιμής για τους Ιμπεριαλιστές ημέρα Ντροπής!


63 χρόνια από την 9η Μάη 1945 μέρα της Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών! Οταν κάτω από τα πλήγματα του ηρωικού Κόκκινου Στρατού της Μεγάλης Σοβιετικής Ενωσης, που καταλάμβανε το Βερολίνο, το χιτλερικό τέρας υπέγραφε την ταπεινωτική συνθήκη παράδοσης άνευ όρων. Οταν ο Κόκκινος Στρατός, με την καθοδήγηση του ΚΚΣΕ με ηγέτη τον Ιωσήφ Βισαριόνοβιτς Στάλιν, με τη θυσία δεκάδων εκατομμυρίων από τα καλύτερα παιδιά της μεγάλης χώρας του Λένιν, έβαζε τέλος στη χιτλερική θηριωδία και τα φασιστικά εγκλήματα που προκάλεσαν ανείπωτες καταστροφές με πάνω από 30 εκατομμύρια ανθρώπινες θυσίες, απ' τα οποία 20 εκατομμύρια νεκροί του Σοβιετικού Λαού. Τη μέρα αυτή γιορτάζουν και τιμούν, σήμερα, οι εργαζόμενοι και οι Λαοί όλου του κόσμου, παρά τις προσπάθειες των ιμπεριαλιστών να τη σβήσουν από τη μνήμη μας και πρώτ' απ' όλους οι ιμπεριαλιστές της ΕΕ που τη γιορτάζουν ως... μέρα της Ευρώπης!

Αυτή τη μέρα της Αντιφασιστικής Νίκης, μαζί με όλους τους Λαούς, θυμάται και τιμά και ο Ελληνικός Λαός με εκδηλώσεις σε όλη τη χώρα, τιμώντας και τη μεγάλη ΕΑΜική Αντίσταση της οποίας ψυχή και ραχοκοκαλιά της ήταν το ΚΚΕ. Τιμή και δόξα στον ηρωικό Κόκκινο Στρατό! Τιμή και δόξα στη μεγάλη Εθνική μας Αντίσταση, ΕΑΜ - ΕΛΑΣ - ΕΠΟΝ!

Τι γιορτάζει η ΕΕ σήμερα;

Τι γιορτάζει σήμερα η Ευρωπαϊκή Ενωση; Τα 63 χρόνια από την 9η Μάη του 1945 που «σφράγισε» την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών; Τις εκατόμβες των θυμάτων που προηγήθηκαν; Το μεγαλείο της λαϊκής Αντίστασης; Οχι. Σήμερα η ΕΕ γιορτάζει... τη «Δήλωση Schuman»! Του Γάλλου υπουργού Εξωτερικών που στις 9 Μάη του 1950 διάβασε στο διεθνή Τύπο μια δήλωση με την οποία καλούσε τη Γαλλία, τη Γερμανία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες... «να ενώσουν την παραγωγή τους άνθρακα και χάλυβα ως "το πρώτο συγκεκριμένο θεμέλιο μιας ευρωπαϊκής ομοσπονδίας"»! Και αυτό σήμερα η ΕΕ θεωρεί «ως την απαρχή γένεσης της οντότητας που εξελίχθηκε στη σημερινή "Ευρωπαϊκή Ενωση"»!

Βέβαια, δεν περιμέναμε από την ΕΕ να «τιμήσει» τον καταλυτικό ρόλο της ΕΣΣΔ στη συντριβή του φασισμού. Αλλωστε, κράτη - μέλη της τιμούν ήδη τους ναζί ως «απελευθερωτές». Αλλά ούτε καν τη λήξη του πολέμου «ρε παιδιά»; Μήπως τελικά... δεν υπήρξε ποτέ Β' Παγκόσμιος Πόλεμος; Αλλά από την πλευρά τους ορθά πράττουν: Αν γιορτάσεις την 9 Μάη ως Αντιφασιστική Νίκη, πώς διάολο θα «εξηγήσεις» στα σημερινά παιδιά ότι ο «ολοκληρωτισμός», ο «σταλινισμός» και οι «κακοί κόκκινοι» πρωτοστάτησαν και έδωσαν το βαρύτερο φόρο αίματος σε αυτή τη Νίκη; Είναι ένα ζήτημα κι αυτό...

(αναδημοσίευση από εφ. "Ριζοσπάστης" 09.05.2008)

Δεν υπάρχουν σχόλια: