23 Μαΐ 2008

Να "βομβαρδίσουμε" τον Λευκό Οίκο! Να σταματήσουν τώρα τα σχέδια των ιμπεριαλιστών για επέμβαση στη Κούβα

Αποκαλυπτικά είναι τα νέα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η κυβέρνηση της Κούβας σε ό,τι αφορά τις προωθούμενες ανατρεπτικές ενέργειες ενάντια στο Νησί της Επανάστασης σε πλήρη συμφωνία κυβέρνησης των ΗΠΑ, τρομοκρατών και μισθοφόρων, με τη συμβολή του Γραφείου Συμφερόντων των ΗΠΑ στην Αβάνα.

Μετά την αποκάλυψη της περασμένης Δευτέρας ότι ο ανώτατος Αμερικανός διπλωμάτης στην Αβάνα μεταφέρει ή συμβάλλει στη μεταφορά επιστολών και δεμάτων που περιέχουν χρήματα προς τους λεγόμενους αντιφρονούντες, δηλαδή ανατρεπτικά στοιχεία και αντεπαναστάτες, με στόχο τη δημιουργία προκλήσεων και την προώθηση εκτεταμένων ταραχών, χτες, η κυβέρνηση της Κούβας παρουσίασε νέα στοιχεία και αποδείξεις, μεταξύ των οποίων και για το ίδρυμα «Νομική Σωτηρία», γνωστό αντεπαναστατικό όργανο, που παρουσιάζεται ως «μη κερδοσκοπική οργάνωση», με επικεφαλής τον Σαντιάγο Αλβαρες Φερνάντες Μαγρινιάτ.

Ο συγκεκριμένος εισήγαγε κρυφά στις ΗΠΑ τον γνωστό εγκληματία Λουίς Ποσάδα Καρίλες, ο οποίος ευθύνεται μεταξύ άλλων και για την κατάρριψη του κουβανικού αεροσκάφους «Cubana» το 1976 και το θάνατο των επιβατών του. Σήμερα ο Μαγρινιάτ βρίσκεται στις αμερικανικές φυλακές για «παρεμπόδιση της δικαιοσύνης» (για κατοχή σημαντικής ποσότητας οπλισμού), ωστόσο δε δυσκολεύεται καθόλου να οργανώνει την αποστολή χρημάτων και υλικής βοήθειας στους μισθοφόρους στην Κούβα, με την υποστήριξη του επικεφαλής του Γραφείου Συμφερόντων των ΗΠΑ στην Αβάνα, Μάικλ Πάρμλι. Επίσης, σημαντικό στοιχείο είναι το γεγονός ότι η «Νομική Σωτηρία» - στο έγγραφο καταχώρισής της - βεβαιώνει ότι ένα σημαντικό μέρος των εσόδων της προέρχεται από κυβερνητικές πηγές.

Παράλληλα, παρουσιάστηκαν σημαντικά στοιχεία για αποδείξεις επιταγών σε συγκεκριμένους ανθρώπους, μηνιαία καταβολή χρημάτων σε άλλους, μεταξύ των οποίων και στις «Γυναίκες με τα άσπρα».

Συνηθισμένη πρακτική η ενθάρρυνση των αντεπαναστατών

Αξίζει να σημειωθεί ότι συνηθισμένη πρακτική της αντεπαναστατικής δραστηριότητας είναι με την ενθάρρυνση διαδοχικών αμερικανικών κυβερνήσεων να χρησιμοποιούνται πράκτορες, ιδρύματα, σωματεία και εταιρείες ως προκάλυμμα για τη διοχέτευση των μέσων που προορίζονται για ανατρεπτικές ενέργειες. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η USAID (Υπηρεσία των ΗΠΑ για τη Διεθνή Ανάπτυξη) και η NED (Εθνικό Ιδρυμα για τη Δημοκρατία) που από το 1993 έως το 1999 πραγματοποίησαν περισσότερες από 360 χρηματοδοτήσεις σε αντικουβανικά σχέδια και ομάδες.

Η συγκεκριμένη σε βάθος έρευνα, που έχουν πραγματοποιήσει οι κουβανικές αρχές, αποδεικνύει για άλλη μια φορά την ανοιχτή ανάμειξη της κυβέρνησης των ΗΠΑ, στις εσωτερικές υποθέσεις της Κούβας, που παραβιάζει όχι μόνο τους νόμους και την εθνική κυριαρχία της Κούβας, αλλά και τις διεθνείς συμβάσεις σε θέματα που άπτονται της διπλωματίας και του λεγόμενου αγώνα ενάντια στην τρομοκρατία. Η κυβέρνηση της Κούβας δηλώνει πως θα συνεχίσει να ερευνά αυτά τα γεγονότα και τον παράνομο χαρακτήρα τους, αλλά και την απειλή που αποτελούν ενάντια στη σταθερότητα και την πολιτική ηρεμία και τονίζει πως δε θα πάψει να τα καταγγέλλει.

Βροντερό «όχι» στις ιμπεριαλιστικές επιθέσεις

Οργανώσεις αλληλεγγύης από όλο τον κόσμο υψώνουν τη φωνή τους, απορρίπτοντας κατηγορηματικά τις νέες ιμπεριαλιστικές επιθέσεις της κυβέρνησης των ΗΠΑ και καλούν όλους τους φίλους της Κούβας να «βομβαρδίζουν» τον Λευκό Οίκο με ηλεκτρονικά μηνύματα (comments@whitehouse.gov, vice-president@whitehouse.gov) για την υπεράσπιση της Κούβας, της Επανάστασης και του κουβανικού λαού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: