29 Ιουν 2008

Να πάρει πίσω τη θέσπιση τροφείων για τους Β/Ν σταθμούς η δημοτική αρχή

Νέα Σμύρνη 27 Ιουνίου 2008

Καταγγελία

Η απόφαση της Δημοτικής Αρχής και του Δ.Σ. του Νομικού Προσώπου των παιδικών σταθμών για την επιβολή τροφείων στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς δεν μας εκπλήσσει, ούτε μας βρίσκει απροετοίμαστες. Μας βρίσκει κάθετα αντίθετες και την καταγγέλλουμε.

Με τη σύμφωνη γνώμη των κεντρικών οργάνων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΚΕΔΚΕ, ΕΝΑΕ), της τότε κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του Συνασπισμού, από το 2001, χρησιμοποιώντας ως πολιορκητικό κριό το επιχείρημα της αποκέντρωσης, μεταβίβασαν την ευθύνη λειτουργίας των παιδικών σταθμών στους Δήμους, χωρίς να εξασφαλίσουν έστω την απαραίτητη χρηματοδότηση.

Η Ο.Γ.Ε., ήδη από τότε, είχε επισημάνει τη μεθόδευση και προχώρησε σε ανακοίνωση – καταγγελία, ενώ και στην ημερίδα που διοργάνωσε με θέμα την Παιδεία αναφέρθηκε εκτενώς στο θέμα.

Την στιγμή που η λαϊκή οικογένεια δοκιμάζεται όλο και πιο άγρια από την παρατεταμένη λιτότητα, ανεργία, ανασφάλεια και ακρίβεια, η δημοτική αρχή, αντί να την στηρίξει, γίνεται ο πιστότερος αγωγός υλοποίησης των εωρωενωσιακών πολιτικών εμπορευματοποίησης του κοινωνικού αγαθού της Παιδείας.

Παραμένει αδρανής για την διεκδίκηση των θεσμοθετηθέντων και παράνομα παρακρατηθέντων από το κράτος πόρων, την ίδια στιγμή που καλεί τους δημότες παρ’ όλο που έχουν πληρώσει μέσω της φορολόγησής τους για να έχουν δωρεάν παιδικούς σταθμούς να ξαναπληρώσουν, και μάλιστα αδρά, για αυτό που θα έπρεπε να είναι κοινωνική παροχή!

Παράλληλα, ενώ το υπάρχον προσωπικό δεν επαρκεί, μεγάλο τμήμα του εργάζεται με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, δηλαδή υπό καθεστώς ανασφάλειας και συνεπώς τρομοκράτησης.

Ο Σύλλογος Δημοκρατικών Γυναικών Νέας Σμύρνης καλεί όλους τους δημότες και τους μαζικούς φορείς της πόλης μας, να αντιδράσουν συντονισμένα και να αντιπαρατεθούν σε όλες εκείνες τις πολιτικές που καταρρακώνουν την λαϊκή οικογένεια και να δράσουν ενιαία διεκδικώντας:

* Να μην ισχύσει η επιβολή των τροφείων και να αποσυρθούν οι σχετικές αποφάσεις.

* Οι βρεφονηπιακοί σταθμοί να λειτουργούν δωρεάν και να δημιουργηθούν τόσοι, όσοι χρειάζονται για να καλυφθούν οι ανάγκες των εργαζόμενων και άνεργων γονιών.

* Τα έξοδα να καλύπτονται εξολοκλήρου και αποκλειστικά από τον προϋπολογισμό του κράτους, αφού ήδη οι εργαζόμενοι έχουν πληρώσει και με το παραπάνω για την λειτουργία τους. Νομοθετική κατοχύρωση της παραπάνω χρηματοδότησης.

* Μονιμοποίηση όλου του προσωπικού και προσλήψεις εργαζομένων όλων των ειδικοτήτων που απαιτούνται για τη σωστή και πλήρη λειτουργία των βρεφονηπιακών σταθμών με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

Συνυπογράφει το Συντονιστικό Μαζικών Φορέων Νέας Σμύρνης (Ενωτική Κίνηση Γονέων Νέας Σμύρνης, Σύλλογος Δημοκρατικών Γυναικών, Παράρτημα Π.Ε.Α.Ε.Α. [Εθν. Αντίσταση] Νέας Σμύρνης, Επιτροπή Ειρήνης Νέας Σμύρνης, Παράρτημα Νέας Σμύρνης του Εθνικού Συμβουλίου κατά των Ναρκωτικών [Ε.ΣΥ.Ν.], Αγωνιστική Κίνηση Συνεργασίας [Α.ΚΙ.Σ.] - εργαζόμενοι στον δήμο Νέας Σμύρνης)

Δεν υπάρχουν σχόλια: