5 Ιουλ 2008

Ο Γρηγόρης φυσάει τον αέρα της νίκης!



Ο Γρηγόρης Πετρόπουλος, ο Οργανωτικός Γραμματέας της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη,παραμένει για μας ο ακούραστος εργάτης και ανυποχώρητος μαχητής του φιλειρηνικού - αντιιμπεριαλιστικού κινήματος. Παρά το ότι άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 55 ετών, παρά το ότι μας γέμισε με μεγάλη θλίψη ο απρόσμενος θάνατος του αγαπημένου μας συναγωνιστή, παρά το ότι ο θάνατος του Γρηγόρη Πετρόπουλου αποτελεί σημαντική απώλεια για το φιλειρηνικό, αντιιμπεριαλιστικό, αντιπολεμικό κίνημα, παρά το ότι θα μας λείψει το χαμόγελο, η αισιοδοξία, το αγωνιστικό πείσμα του, η γρανιτένια βάση που βοήθησε με όλες του τις δυνάμεις να χτίσει το κίνημα, μας δίνει τη δύναμη και τον αέρα να σαρώσουμε όλα τα τελευταία φυλάκια του Ιμπεριαλισμού!

Αναμφισβήτητα, η ΕΕΔΥΕ έχασε έναν άξιο αγωνιστή, ο οποίος για μια μεγάλη χρονική περίοδο διατέλεσε μέλος της Γραμματείας της και Οργανωτικός της Γραμματέας.

Ο Γρηγόρης Πετρόπουλος γεννήθηκε το 1953. Παιδί πολυμελούς εργατικής λαϊκής οικογένειας, από μικρός στη βιοπάλη, σπούδασε φυσικοθεραπευτής. Ασχολήθηκε με τον αθλητισμό και υπήρξε μαραθωνοδρόμος.

Οργανώθηκε στο ΚΚΕ το 1976. Δούλεψε σε διάφορους τομείς δουλειάς. Από το 1981 ήταν στην ΕΕΔΥΕ. Εκλέχθηκε μέλος του Εθνικού Συμβουλίου και της Γραμματείας της ΕΕΔΥΕ. Από το 1992 έως το θάνατό του ήταν Οργανωτικός Γραμματέας της ΕΕΔΥΕ. Παράλληλα ανέπτυξε συνδικαλιστική δράση και υπήρξε πρόεδρος του Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών για 12 χρόνια.


Η ΚΕ του ΚΚΕ με ανακοίνωσή της εκφράζει τα συλλυπητήριά της στην οικογένεια του Γρηγόρη Πετρόπουλου. «Βαθιά θλίψη μας προκάλεσε η είδηση του θανάτου του σ. Γρηγόρη Πετρόπουλου, στελέχους του ΚΚΕ και του αντιιμπεριαλιστικού κινήματος για την ειρήνη», τονίζεται.

Παράκληση της οικογένειας είναι αντί στεφάνων τα χρήματα να δοθούν στο ΚΚΕ, την ΕΕΔΥΕ και στη Θεραπευτική Κοινότητα «Νόστος».

Δεν υπάρχουν σχόλια: