23 Ιουλ 2008


Νέα Σμύρνη 23 Ιουλίου 2008

Ανακοίνωση

Όχι στη θέσπιση των τροφείων!
Όχι στους εκβιασμούς της δημοτικής αρχής!

Αγανάκτηση, θλίψη, οργή!! Αυτά τα συναισθήματα προέκυψαν, από την άρνηση να πάρουν πίσω την απόφαση για τη θέσπιση τροφείων στους Βρεφονηπιακούς σταθμούς, να τοποθετηθεί και να κουβεντιαστεί ως θέμα στο δημοτικό συμβούλιο, αλλά κυρίως από τις θέσεις που εξέφρασαν εκ μέρους της δημοτικής αρχής ο δήμαρχος, οι δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφούσας παράταξης και ο πρόεδρος του Νομικού Προσώπου.
Θεωρούμε ύβρη, προς την εργαζόμενη μητέρα, τους γονείς γενικότερα, τις νέες και τους νέους που θέλουν να κάνουν οικογένεια, τους συνταξιούχους που η βοήθειά τους στη φύλαξη των παιδιών έχει καταντήσει υποχρεωτική, την, πέρα για πέρα, απαράδεκτη άποψη ότι, την στιγμή που το κράτος δεν είναι συνεπές στις υποχρεώσεις του, το κόστος πρέπει να πληρώσουν οι εργαζόμενοι για να μην κλείσουν οι Β/Ν σταθμοί!!!
Είναι ντροπή και αίσχος:
*η δημοτική αρχή να εκβιάζει τους εργαζόμενους με το κλείσιμο των Β/Ν σταθμών σε περίπτωση που δεν πληρώσουν τροφεία
*να θεωρούν το δικαίωμα να πηγαίνει ο εργαζόμενος το παιδί του σε βρεφονηπιακό σταθμό ως προνόμιο
*να θεωρούν την θέσπιση των τροφείων ως «κοινωνική ευαισθησία»!!!
*να μιλάνε για ανταγωνιστικότητα με τους ιδιωτικούς σταθμούς βλέποντας την υποχρέωσή τους ως εμπορικό προϊόν, τη στιγμή που η λαϊκή οικογένεια στενάζει όλο και περισσότερο κάτω από το αυξανόμενο οικονομικό βάρος
*να μιλάνε με απαξία (ως άλλες Μαρίες Αντουανέτες), για το χρηματικό αντίτιμο που απαιτούν να καταβάλουν οι εργαζόμενοι
*ο πρόεδρος του Ν.Π. να θεωρεί το δικαίωμα στις κινητοποιήσεις ως απειλή
Και βέβαια, καμία απάντηση δεν δόθηκε, στο ποια θέση παίρνουν σχετικά α) με το απαράδεκτο πρόγραμμα «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής» το οποίο εισάγει στη κρατική χρηματοδότηση τους ιδιωτικούς Β/Ν σταθμούς, δεν περιλαμβάνει τις άνεργες γυναίκες αλλά ούτε κι εκείνες με πλήρη απασχόληση και δεν υπολογίζει τους άντρες που έχουν υπό την εποπτεία τους παιδιά, β) με τη διάσπαση του ενιαίου χαρακτήρα της Παιδείας, της Υγείας και της Πρόνοιας που θα επιφέρει το πρόγραμμα Καποδίστριας 2 με συνεπακόλουθο την ποιοτική χειροτέρευση τους και την δημιουργία επιπρόσθετων βαρών στη λαϊκή οικογένεια και γ) για την διεκδίκηση των παρακρατηθέντων, από το κράτος, 9 δις ευρώ.
Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε η μη τοποθέτηση και των άλλων παρατάξεων (εκτός της Δ.Α.Σ. που έθεσε και το ζήτημα προς συζήτηση).
Δεν έχουμε αυταπάτες. Όλα τα παραπάνω είναι φυσική απόρροια της συμφωνίας των κεντρικών οργάνων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΚΕΔΚΕ, ΕΝΑΕ), της τότε κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του Συνασπισμού, που από το 2001, χρησιμοποιώντας το επιχείρημα της αποκέντρωσης, μεταβίβασαν την ευθύνη λειτουργίας των παιδικών σταθμών στους Δήμους, χωρίς να εξασφαλίσουν έστω την απαραίτητη χρηματοδότηση.

ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ!
ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΣΤΗ ΠΛΑΤΗ ΜΑΣ!
* Να μην ισχύσει η επιβολή των τροφείων και να αποσυρθούν οι σχετικές αποφάσεις.
* Οι βρεφονηπιακοί σταθμοί να λειτουργούν δωρεάν και να δημιουργηθούν τόσοι, όσοι χρειάζονται για να καλυφθούν οι ανάγκες των εργαζόμενων και άνεργων γονιών.
* Τα έξοδα να καλύπτονται εξολοκλήρου και αποκλειστικά από τον προϋπολογισμό του κράτους, αφού ήδη οι εργαζόμενοι έχουν πληρώσει και με το παραπάνω για την λειτουργία τους. Νομοθετική κατοχύρωση της παραπάνω χρηματοδότησης.
* Μονιμοποίηση όλου του προσωπικού και προσλήψεις εργαζομένων όλων των ειδικοτήτων που απαιτούνται για τη σωστή και πλήρη λειτουργία των βρεφονηπιακών σταθμών με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

Ο Σύλλογος Δημοκρατικών Γυναικών Νέας Σμύρνης καλεί όλους τους δημότες και τους μαζικούς φορείς της πόλης μας, να αντιδράσουν συντονισμένα και να αντιπαρατεθούν σε όλες εκείνες τις πολιτικές που καταρρακώνουν την λαϊκή οικογένεια και να δράσουν ενιαία διεκδικώντας:


Συνυπογράφει το Συντονιστικό Μαζικών Φορέων Νέας Σμύρνης:
-Ενωτική Κίνηση Γονέων Νέας Σμύρνης
-Αγωνιστική Κίνηση Συνεργασίας [Α.ΚΙ.Σ.] – εργαζόμενοι στον δήμο
-Παράρτημα Π.Ε.Α.Ε.Α. [Εθν. Αντίσταση] Νέας Σμύρνης
-Επιτροπή Ειρήνης Νέας Σμύρνης
-Παράρτημα Νέας Σμύρνης του Εθνικού Συμβουλίου κατά των Ναρκωτικών [Ε.ΣΥ.Ν.])

Δεν υπάρχουν σχόλια: