27 Οκτ 2008

ΓΙΑ ΤΑ 60ΧΡΟΝΑ ΤΩΝ ΔΟΛΟΦΩΝΩΝ ΤΟΥ ΝΑΤΟ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΕΘΝΗ ΥΦΕΣΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Φίλοι και φίλες, νέοι και νέες

Οι ιμπεριαλιστές συντονίζονται, παρά τις αντιθέσεις τους, και συνεχίζουν την πολύπλευρη δράση τους ενάντια σε κυβερνήσεις, χώρες και λαούς σε όλη την υφήλιο. Το καλοκαίρι υπήρξαν σημαντικά γεγονότα και ανησυχητικές εξελίξεις όπως:

• Η επέμβαση της Γεωργίας στη Νότια Οσετία, με τη σιωπηρή «ανοχή» των ΗΠΑ και ΝΑΤΟ, και η δυναμική πολεμική αντίδραση της Ρωσίας. Το γεγονός δεν είναι τυχαίο. Ούτε κεραυνός εν αιθρία. Αποτελεί εκδήλωση των αντιθέσεων ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, Ε.Ε. και Ρωσίας στην ευρύτερη περιοχή της Κασπίας και του Καυκάσου για τον έλεγχο των πλούσιων ενεργειακών πόρων και των αγωγών μεταφοράς τους. Το γεγονός ήταν μια προσπάθεια ν' αναδειχτεί η Γεωργία, χώρα προς ένταξη στο ΝΑΤΟ, σε «Ισραήλ» της περιοχής, αλλά και μια δοκιμασία της αντίδρασης της Ρωσίας καθώς και μια επιχείρηση μείωσης της προβολής της Κίνας, που, την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων, βρισκόταν στο κέντρο του παγκόσμιου ενδιαφέροντος.

• Οι υπογραφές μεταξύ των κυβερνήσεων ΗΠΑ και Τσεχίας - Πολωνίας για τη δημιουργία των βάσεων της «αντιπυραυλικής ασπίδας».

Διαμορφώνεται συνολικά επικίνδυνη κατάσταση και όξυνση των αντιθέσεων των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων, που σχετίζεται με την «ανεξαρτητοποίηση» του Κοσσόβου, την υποκίνηση υπαρκτών, αλλά και ανύπαρκτων, μειονοτικών ζητημάτων, το αμερικανονατοϊκό σχέδιο ελέγχου της «Μεγάλης Μέσης Ανατολής», που φτάνει μέχρι και τον Καύκασο, την κατοχή του Ιράκ και τα πολεμικά σχέδια κατά του Ιράν, τη νέα κλιμάκωση των εξοπλισμών και την επιτάχυνση των διαδικασιών ένταξης της Γεωργίας και της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ.

Σε όλους αυτούς τους σχεδιασμούς εμπλέκεται και η ελληνική κυβέρνηση. Κουβεντιάζει με τη Ρουμανία για τη δημιουργία Νατοϊκής αντιπυραυλικής ασπίδας στα Βαλκάνια. Επικυρώνει στη Βουλή την ίδρυση του Νατοϊκού «Κέντρου Εκπαίδευσης Ναυτικής Αποτροπής» στη Σούδα. Στέλνει πολεμικά πλοία στην Αραβική Θάλασσα και διεξάγει αεροπορικά γυμνάσια με το Ισραήλ προκειμένου να υπάρξει προετοιμασία για επέμβαση στο Ιράν. Και όλ’ αυτά στο πλαίσιο του σταθερού προσανατολισμού συμμετοχής της χώρα στο ΝΑΤΟ, το οποίο ετοιμάζεται το 2009 να γιορτάσει πανηγυρικά την 60η επέτειο από την ίδρυσή του.

Το ΝΑΤΟ θα αξιοποιήσει αυτή την επέτειο για να κάνει ένα αποτελεσματικό λίφτινγκ στην εικόνα του με στόχο να εξασφαλίσει την υποστήριξη των λαών των χωρών, που συγκροτούν τη λυκοσυμμαχία, τόσο για την πολιτική των επεμβάσεων και του προληπτικού πολέμου όσο και την ψευδαίσθηση της ασφάλειας από τη δράση των ΝΑΤΟικών στρατιωτικών δυνάμεων όπου γης. Διαφορετικά όπως λένε οι ίδιοι οι ΝΑΤΟίκοί «κινδυνεύει η νομιμοποίηση της συμμαχίας".

Η επέτειος αυτή αποτελεί σημαντικό γεγονός στη δράση του φιλειρηνικού, αντιπολεμικού και αντιιμπεριαλιστικού κινήματος στη χώρα μας και διεθνώς γιατί το ΝΑΤΟ αποτελεί για τους λαούς απειλή. Οι κίνδυνοι απ την ύπαρξη και τη διεύρυνση ταυ, το νέο ρόλο του, που εκφράζει την ιμπεριαλιστική επιθετικότητα, είναι μεγαλύτεροι από ποτέ.

Η 60χρονη ιστορία του ΝΑΤΟ αποδεικνύει περίτρανα ότι:

Ήταν και παραμένει ο πραγματικός και ο μεγαλύτερος εχθρός της Ειρήνης, της Ασφάλειας, της Ανεξαρτησίας και της κυριαρχίας των λαών. Αποτελεί το στρατιωτικό βραχίονα της ιμπεριαλιστικής νέας τάξης και αναπτύσσει την εγκληματική του δράση ως ο παγκόσμιος εισαγγελέας και χωροφύλακας.

O ελληνικός λαός υφίσταται εδώ και χρόνια τις συνέπειες από τη συμμετοχή της χώρας μας στο ΝΑΤΟϊκό άρμα. H κατοχή και διχοτόμηση της Κύπρου, οι γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο, η υποκίνηση μειονοτικών ζητημάτων στα Βαλκάνια, η αμφισβήτηση της κυριαρχίας στο Αιγαίο και τα εμπόδια για επέκταση των εθνικών υδάτων στα 12 μίλια (χωρίς παρεμπόδιση της ελεύθερης ναυσιπλοΐας), η πρόσδεση των ενόπλων δυνάμεων στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και σε αποστολές εκτός συνόρων, οι τεράστιες δαπάνες για εξοπλισμούς, οι οποίοι εξυπηρετούν κατά κύριο λόγο τις νατοϊκές ανάγκες αποδεικνύουν ότι το ΝΑΤΟ είναι ένα επιζήμιος οργανισμός για τα συμφέροντα ταυ ελληνικού λαού, συνολικά της χώρας μας.

Οι ευθύνες των μέχρι σήμερα ελληνικών κυβερνήσεων είναι τεράστιες. Συμμετέχουν πλήρως στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, στους στρατούς κατοχής του ΝΑΤΟ, εμπλέκοντας τη χώρα στους πολεμικούς τυχοδιωκτισμούς των ιμπεριαλιστών.

Καμία αυταπάτη, κανένας εφησυχασμός δεν μπορεί να υπάρχει για το ΝΑΤΟ. H Σύνοδος κορυφής του ΝΑΤΟ στο Στρασβούργο στις 3 και 4 Απρίλη του 2009 για την επέτειο των 60 χρόνων Θα αποτελέσει συνέχεια των προηγούμενων, στην ίδια γραμμή τρομοκράτησης των λαών. Θα επιβεβαιώσει το νέο ρόλο του ΝΑΤΟ σε παράγοντα αποσταθεροποίησης στα Βαλκάνια και στην Ευρώπη, πηγή γέννησης νέων ιμπεριαλιστικών πολέμων και επεμβάσεων. Και φυσικά καμία αλλαγή δεν πρόκειται να υπάρξει στον προσανατολισμό του ΝΑΤΟ από την όποια αλλαγή ηγεσίας στο Λευκό Οίκο.

Το μόνο που θα βάλει φραγμό στη δράση ταυ ΝΑΤΟ και του ιμπεριαλισμού

είναι ένα ισχυρό φιλειρηνικό αντιπολεμικό αντιιμπεριαλιστικό κίνημα.

Η ΕΕΔΥΕ μαζί με άλλες οργανώσεις μέλη του Παγκόσμιου Συμβούλιου Ειρήνης και στο πλαίσιο των αποφάσεων του πρόσφατου Συνέδριου του ΠΣΕ στη Βενεζουέλα, θα συμμετέχει στην κινητοποίηση του ΠΣΕ ενάντια στο ΝΑΤΟ στη Σύνοδό του στο Στρασβούργο. Ταυτόχρονα θα συντονίσει τη δράση της με παράλληλες και κοινές πρωτοβουλίες και κινητοποιήσεις με το ΠΣΕ και άλλες φιλειρηνικές οργανώσεις στα Βαλκάνια και την Ευρώπη.

Μπροστά στη μαύρη επέτειο ίδρυσης του ΝΑΤΟ προγραμματίζουμε τη νέα χρονιά ανάπτυξη πλούσιας δραστηριότητας από όλες τις επιτροπές ειρήνης, σε κάθε γωνιά της Ελλάδας και με στόχο:

Να μη νομιμοποιηθεί στη συνείδηση του εργαζόμενου λαού και της νεολαίας ο ψευδεπίγραφος ρόλος του ΝΑΤΟ. Να καλλιεργηθεί πιο μαζικά και αποφασιστικά η αντίληψη ότι το ΝΑΤΟ είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της ειρήνης και των λαών. Με μια πλατιά καμπάνια με τα συνθήματα του αντιιμπεριαλιστικού κινήματος: οι ιμπεριαλιστές τη γη ξαναμοιράζουν - με των λαών το αίμα τα σύνορα χαράζουν, δεν είναι τρομοκράτες οι λαοί - είναι το ΝΑΤΟ κι οι αμερικανοί και άλλα, να πούμε:

ΟΧΙ στο ΝΑΤΟ, να φύγει η χώρα μας από όλες τις δομές του. Να δυναμώσει ο αγώνας για την απομάκρυνση των αμερικανονατοϊκών βάσεων από τη χώρα μας.


60 ΧΡΟΝΙΑ ΝΑΤΟ
H ΙΔΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ,
ΠΟΛΕΜΟΙ, ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ
ΚΑΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: