14 Οκτ 2008

ΓΙΑ ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΝΑΥΤΙΚΗΣ ΑΠΟΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΣΤΗ ΣΟΥΔΑ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΕΘΝΗ ΥΦΕΣΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η ΕΕΔΥΕ καταγγέλλει την ενέργεια της κυβέρνησης να εγκαινιάσει, μαζί με τους Νατοϊκούς συμμάχους της, το νέο κέντρο πολέμου στη βάση της Σούδας, που λειτουργεί από το 2005, για το οποίο η συμφωνία υπογράφηκε από τη προηγούμενη κυβέρνηση το 2003.
Ένας ακόμα κρίκος στην αλυσίδα πρόσδεσης της Ελλάδας στο νεοταξικό - ιμπεριαλιστικό άρμα του ΝΑΤΟ ολοκληρώνεται με τα εγκαίνια Κέντρου Εκπαίδευσης Ναυτικής Αποτροπής (ΚΕΝΑΠ) στη Σούδα στα Χανιά, την Τρίτη 14 Οκτώβρη 2003.
Η λειτουργία του ΝΑΤΟϊκού «Κέντρου εκπαίδευσης κατά της τρομοκρατίας», όπως το αποκαλούν στη ΝΑΤΟική βάση, θα εκπαιδεύει στελέχη για τον έλεγχο των θαλασσών μέσα από νηοψίες επιφανείας, υποβρύχιες έρευνες αλλά και εναέριες επιτηρήσεις, στο όνομα της αντιμετώπισης της τρομοκρατίας και των «ασύμμετρων απειλών». Μάλιστα, η χώρα μας ανέλαβε να δαπανήσει και 15 εκατομμύρια ευρώ για την κατασκευή των κτιριακών υποδομών, ενώ έχει αναλάβει και την ετήσια συντήρησή τους, που θα φθάνει στο ύψος των 1.500.000 ευρώ. Τεράστια ποσά σε περίοδο οικονομικής κρίσης, για την οποία ο ελληνικός λαός θα κληθεί να πληρώσει ξανά τις συνέπειές της. Ούτε συζήτηση βεβαίως να θιγούν οικονομικά οι σχεδιασμοί του ΝΑΤΟ και των ιμπεριαλιστών για την κυριαρχία τους στην περιοχή.
Το ΝΑΤΟϊκό Κέντρο Εκπαίδευσης θα δώσει νέα ώθηση στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, στην κλιμάκωση της στρατιωτικοποίησης, θα ενισχύσει τις πολλαπλές επιθετικές ενέργειες των ιμπεριαλιστών των ΗΠΑ,, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Αποτελεί ενίσχυση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων της βάσης της Σούδας και του ρόλου της στην περιοχή, καθώς και επικίνδυνη εξέλιξη για το μέλλον των λαών.
Οι ευθύνες της ελληνικής κυβέρνησης είναι τεράστιες. Μαζί και του ΠΑΣΟΚ και του ΛΑ.Ο.Σ., που ψήφισαν στη Βουλή την ίδρυση και λειτουργία του συγκεκριμένου κέντρου, το οποίο με πρόσχημα την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας Θα εκπαιδεύει άτομα για να υπηρετούν τα δολοφονικά σχέδια επεμβάσεων και τρομοκράτησης των λαών της περιοχής.
Η ΕΕΔΥΕ καλεί τις επιτροπές ειρήνης και όλο το λαό να ενώσουν τις δυνάμεις τους, να κινητοποιηθούν και να δράσουν για να σταματήσουν οι επιθετικές ενέργειες των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ που χρησιμοποιούν το πρόσχημα «του πολέμου κατά της τρομοκρατίας», ώστε να αναπτυχθεί ένα φιλειρηνικό κίνημα ττου Θα αγωνίζεται για το σταμάτημα κάθε ιμπεριαλιστικού σχεδιασμού σε βάρος των λαών της περιοχής και όλου του πλανήτη.
Η ΕΕΔΥΕ στηρίζει τις κινητοποιήσεις και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε Χανιά και Ηράκλειο, που πραγματοποιούν οι Επιτροπές Ειρήνης των νομών, φιλειρηνιστές και αντιιμπεριαλιστές που αντιτίθενται στην απόφαση και καλούν τον κρητικό λαό να στηρίξει έμπρακτα τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις και να απορρίψει το πρόσχημα, που χρησιμοποιούν οι ιμπεριαλιστές των ΗΠΑ, της ΕΕ και του ΝΑΤΟ για την τρομοκρατία ως ανυπόστατο.

13/10/2008
Το γραφείο Τύπου της ΕΕΔΥΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: