31 Μαρ 2010

ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΤΟΥ ΜΠΕΛΟΓΙΑΝΝΗ ΗΡΘΑΜΕ ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ!

Σε μια εξαιρετική εκδήλωση που ετοίμασε η Κ.Ο.Α. του Κ.Κ.Ε., τιμήθηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ο Αγωνιστής - Κομμουνιστής Νίκος Μπελογιάννης και οι σύντροφοί του που εκτελέσθηκαν στο Γουδή, από τους Αμερικάνους ιμπεριαλιστές και τους ντόπιους αστούς εκπροσώπους τους.
Χιλιάδες κόσμου ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Κ.Κ.Ε. για να τιμηθεί ο Νίκος Μπελογιάννης

Κεντρική ομιλήτρια ήταν η Γ.Γ. της Κ.Ε. του Κ.Κ.Ε., Αλέκα Παπαρήγα, η οποία, αφού αναφέρθηκε στα ιστορικά γεγονότα που οδήγησαν στην εκτέλεση του Ν. Μπελογιάννη και των συντρόφων του, στάθηκε ιδιαίτερα στη σημασία της στάσης του σήμερα, ως διανοούμενου που κατέκτησε τις αρετές του εργάτη, στάση που θα πρέπει να υιοθετήσουν οι κομμουνιστές και ιδιαίτερα οι κνίτες.
Η Αλέκα Παπαρήγα στο βήμα της εκδήλωσης

Πριν την έναρξη της εκδήλωσης, αποκαλύφθηκε το μνημείο των εκτελεσθέντων, ενώ μετά την ομιλία, η Αλέκα Παπαρήγα και ο Γιάννης Πρωτούλης κατέθεσαν στεφάνια εκ μέρους του Κ.Κ.Ε. και της Κ.Ν.Ε. αντίστοιχα.
Η Αλέκα Παπαρήγα και ο Γιάννης Πρωτούλης κατά τα αποκαλυπτήρια του μνήματος του Νίκου Μπελογιάννη και των εκτελεσθέντων συντρόφων του.

30 Μαρ 2010

Ο ΜΠΕΛΟΓΙΑΝΝΗΣ ΖΕΙ!


«Εμείς πιστεύουμε στην πιο σωστή θεωρία που διανοήθηκαν τα πιο προοδευτικά μυαλά της ανθρωπότητας. Και η προσπάθειά μας, ο αγώνας μας, είναι να γίνει αυτή η θεωρία πραγματικότητα για την Ελλάδα και τον κόσμο ολόκληρο».

(Νίκος Μπελογιάννης, από την απολογία του στο στρατοδικείο).

Πως να έχεις Ειρήνη, αν δεν ανατρέψεις το σάπιο σύστημα, με το καινούργιο που θα στηρίζεται στην απελευθέρωση της εργασίας και των υποκειμένων της;

Ο Αγώνας αυτός αξίζει και τη ζωή μας! Ο Μπελογιάννης ΖΕΙ!

Αύριο όλοι στις 5.30μμ στη στάση του Μετρό "Πανόρμου", κι από εκεί στο πάρκο Γουδί, στον τόπο εκτέλεσης του Μπελογιάννη και των συντρόφων του.

Εκδήλωση Τιμής στον Αγωνιστή που Τίμησε το Κόμμα του!

8 ΑΠΡΙΛΗ ΣΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΜΕ ΤΟ Π.Α.ΜΕ.

Όλοι στα Συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ στις 8 Απρίλη

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΜΕ

ΣΤΙΣ 8 ΑΠΡΙΛΗ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΟΛΕΙΣ.

ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΣΤΙΣ 7.30 ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ

Το ΠΑΜΕ καλεί την εργατική τάξη, τους αυτοαπασχολούμενους, τους άνεργους, τη νεολαία, τους χαμηλοσυνταξιούχους να ξεσηκωθούν εναντίον της νέας φορολεηλασίας που συντελείται σε βάρος τους.

Ούτε μια λέξη δεν είναι αλήθεια από όσα λέει η κυβέρνηση ότι επιχειρεί να πράξει με το νέο φορομπηχτικό νομοσχέδιο. Οι κυβερνητικές εξαγγελίες περί «δίκαιης φορολογικής μεταρρύθμισης» είναι το «τυράκι» για να παγιδευτεί ο λαός και να τον αφαιμάξουν δίχως να αντιδράσει. Οι νέοι αντιλαϊκοί φόροι και οι φοροαπαλλαγές που παρέχονται στην πλουτοκρατία εντάσσονται στη στρατηγική της ανόδου της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων.

Θέλουν να ενισχύσουν εκ νέου τα ξεχειλισμένα ταμεία των μονοπωλίων. Αυτό κάνανε τόσα χρόνια και τα προηγούμενα δημιουργώντας ελλείμματα και δημόσια χρέη. Δαπάνησαν και δαπανούν δισεκατομμύρια για εξοπλιστικές δαπάνες του ΝΑΤΟ για συμμετοχή στους ιμπεριαλιστικούς του σκοπούς.

Με το χρήμα που θέλουν να συγκεντρώσουν από τα εργατικά λαϊκά στρώματα θέλουν να δημιουργήσουν νέα επενδυτικά πεδία για τον κλεμμένο από τα εργαζόμενα λαϊκά στρώματα συσσωρευμένο πλούτο του μεγάλου κεφαλαίου. Μέσα στα πλαίσια αυτών των σχεδιασμών θέλουν να συνθλίψουν τους μικρούς εμποροβιοτέχνες. Παράλληλα προσπαθούν να τους ενοχοποιήσουν σαν τους υπεύθυνους για τη λεγόμενη «φορολογική αδικία» προσπαθώντας να αποσπάσουν τη συναίνεση των εργαζομένων.

Πιο συγκεκριμένα για το εργατικό λαϊκό εισόδημα:

Καταργείται το αφορολόγητο όριο των 12.000€ με την εξαναγκαστική συλλογή αποδείξεων.

Η αύξηση του ΦΠΑ κατά 1% από 9% και κατά 2% από 19%, καθώς και η αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης σε ΔΕΗ, τσιγάρα και ποτά, η μείωση μισθών και συντάξεων ξετινάζει τον οικογενειακό προϋπολογισμό.

Η εισαγωγή της πρώτης κατοικίας ως τεκμήριο και η αύξησή του στα μικρά Ι.Χ. ανεβάζει το αφορολόγητο όριο κατακόρυφα.

Νέα φοροεπιδρομή σε βάρος των μικρών ΕΒΕ.

Για την πλουτοκρατία:

Σταδιακή μείωση της φορολογίας των κερδών από το 25% στο 20%.

Φορολογική εξαίρεση των εσόδων από τραπεζικούς τόκους.

Διευκόλυνση επιστροφής κεφαλαίου από το εξωτερικό με εξευτελιστική φορολογία του 5%.

Διατήρηση των προκλητικών φοροελαφρύνσεων των εφοπλιστών.

Νέες φοροαπαλλαγές με πρόσχημα την πράσινη ανάπτυξη, τη διατήρηση θέσεων εργασίας κλπ.

Η βαρβαρότητα των φιλομονοπωλιακών μέτρων είναι αδιαμφισβήτητη. Η σύνθλιψη του λαϊκού εισοδήματος θα είναι διαρκής. Σήμερα επικαλούνται τα ελλείμματα, αύριο θα επικαλούνται την ανταγωνιστικότητα.

Η επανάπαυση και ο εφησυχασμός ρίχνει νερό στο μύλο του αντιλαϊκού μετώπου κυβέρνησης, κεφαλαίου, Ε.Ε. και κομμάτων του ευρωμονόδρομου.

Όλοι στους δρόμους με το πλαίσιο του ΠΑΜΕ για την ανατροπή της αντεργατικής αντιλαϊκής πολιτικής.

Απαιτούμε:

  • Να ανέβει άμεσα ο συντελεστής φορολόγησης του μεγάλου κεφαλαίου στο 45%
  • Να καταργηθούν οι έμμεσοι φόροι στο πετρέλαιο θέρμανσης και αγροτικής κίνησης, στα είδη διατροφής, εκπαίδευσης, υγείας και στα οικιακά τιμολόγια ηλεκτρικής ενέργειας, ύδρευσης και τηλεπικοινωνιών.
  • Να αυξηθεί το οικογενειακό αφορολόγητο όριο στα 40.000€ και από 5.000€ για κάθε παιδί.
  • Να αναγνωριστούν τα λογιστικά βιβλία ως μοναδική πηγή προσδιορισμού εισοδήματος των αυτοαπασχολούμενων και μικροεπαγγελματιών.

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΙΣ 8 ΑΠΡΙΛΗ

ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΣΤΙΣ 7.30 ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ

25 Μαρ 2010

Π.Α.ΜΕ. @ ΣΥ.Μ.ΦΟ.ΝΕ.Σ.:ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΠΑΡΟΝ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΤΗΣ 25 ΜΑΡΤΙΟΥ

Δυναμικά διατράνωσαν εργαζόμενοι και άνεργοι, νέοι και συνταξιούχοι, γονείς και μαθητές, ότι μόνη λύση στην επίθεση του μαύρου μπλοκ κυβέρνησης - ΝΔ - ΛΑΟΣ - ΕΕ - πλουτοκρατών - ξεπουλημένων πλειοψηφιών ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, είναι όλοι να κατέβουμε στους δρόμους, να ξεσηκωθούμε για να μην πτωχεύσουμε. Θα συνεχίσουμε πιο μαζικά και αγωνιστικά μέχρι να δικαιωθούμε!
ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ 8 ΑΠΡΙΛΗ, ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ - 7.30μμ ΣΥΝΤΑΓΜΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σε άλλους δήμους και πόλεις (π.χ. Λάρισα) με τα ΜΑΤ προσπάθησαν να σταματήσουν τις ταξικές δυνάμεις να διαδηλώσουν κατά τις επίθεσης που δεχόμαστε!
Δηλώνουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο! Δεν θα επιτρέψουμε να περάσουν τα βάρβαρα μέτρα!
Κόντρα στις δυνάμεις καταστολής παρατάσσουμε τις δυνάμεις της εργασίας!
Έχουμε το δίκιο - Έχουμε τη δύναμη - Είμαστε πλειοψηφία!
Η χούφτα των κηφήνων που ζει στη πλάτη μας θα πάρει την απάντηση που της αξίζει!
Να γκρεμίσουμε το σάπιο σύστημα που ζούμε! Λαϊκή Οικονομία - Λαϊκή Εξουσία για το μέλλον που μας ανήκει!

24 Μαρ 2010

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥ.Μ.ΦΟ.ΝΕ.Σ. ΓΙΑ ΤΗΝ 25 ΜΑΡΤΗ



22 Μαρ 2010

ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ Η ΣΥΝΕΣΤΙΑΣΗ ΤΗΣ Π.Ε.Δ.Υ.Ε.

Μαζικά ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Π.Ε.Δ.Υ.Ε. και των επιτροπών Ειρήνης οι αγωνιστές του αντιιμπεριαλιστικού, φιελιρινικού κινήματος


Η Άννα, ο Γιάννης κι ο Γιώργος έδωσαν αέρα στα πανιά των αγωνιστών για τη συνέχεια του Αγώνα.


Πολεμάμε και τραγουδάμε!

ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ Ε.Ε.Δ.Υ.Ε.



18 Μαρ 2010

ΕΕΔΥΕ - ΣΥΣΚΕΨΗ ΦΟΡΕΩΝ


Κανένας φαντάρος έξω από τα σύνορα

Πλατιά καμπάνια ενημέρωσης και δράσης, με τη συμμετοχή μαζικών φορέων του εργατικού και λαϊκού κινήματος


Κανένας Ελληνας στρατιώτης έξω από τα σύνορα. Κανένας Ελληνας στρατιωτικός και αστυνομικός για τις ανάγκες του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Αμεση επιστροφή απ' όλα τα πολεμικά μέτωπα, απ' όλες τις ιμπεριαλιστικές επιχειρήσεις. Αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ και απ' όλους τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς.

Μ' αυτούς τους στόχους πάλης, η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) καλεί σε πολύμορφη δράση τους εργάτες και τις εργάτριες, τα λαϊκά στρώματα, τους επιστήμονες, τους καλλιτέχνες, τις μητέρες και τους πατεράδες, τους νέους και τις νέες, όσους υπηρετούν τη θητεία τους, τους αξιωματικούς των Ενόπλων Δυνάμεων που προβληματίζονται για την εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς, το εργατικό - λαϊκό κίνημα.

Σε πλατιά σύσκεψη που έγινε χτες στην Αθήνα, με πρωτοβουλία της ΕΕΔΥΕ, αποφασίστηκε η οργάνωση καμπάνιας, με στόχο να αναπτυχθεί ένα ισχυρό κίνημα που θα καταδικάσει αποφασιστικά την ιμπεριαλιστική επιθετικότητα, την πολιτική και τις πολιτικές δυνάμεις που ευθύνονται για τη συμμετοχή ελληνικών στρατιωτικών και αστυνομικών δυνάμεων στις επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ και της ΕΕ σε όλη την υδρόγειο.

Στη σύσκεψη, στην οποία αναπτύχθηκε πλούσια συζήτηση και κατατέθηκαν προτάσεις, συμμετείχαν εκπρόσωποι από 25 και πλέον Επιτροπές Ειρήνης του Λεκανοπεδίου, του ΠΑΜΕ, της ΟΓΕ, της νεοσύστατης ΠΑΣΕΒΕ, της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ, της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ, της Ελληνικής Επιτροπής Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης, της Κίνησης για την Εθνική Αμυνα, του Ελληνοκουβανικού Συνδέσμου και άλλων φορέων του μαζικού λαϊκού κινήματος. Παραβρέθηκε ακόμα ο Ηλ. Λέγγερης, από το Τμήμα Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ του ΚΚΕ.



Ανοίγοντας την εκδήλωση ο πρόεδρος της ΕΕΔΥΕ Ευ. Μαχαίρας περιέγραψε συνοπτικά την κατάσταση που επικρατεί στα ιμπεριαλιστικά μέτωπα και την ανάγκη να ασκηθεί πίεση ώστε να επιστρέψουν στην πατρίδα όλοι οι Ελληνες στρατιώτες. Ο Δ. Καλτσώνης, μέλος της Γραμματείας της ΕΕΔΥΕ, στην κεντρική εισήγηση της σύσκεψης, αναφέρθηκε στις τελευταίες επισκέψεις του Γ. Παπανδρέου σε Γερμανία, Γαλλία και ΗΠΑ, καθώς και στους κινδύνους που προκύπτουν από την ολοένα και μεγαλύτερη ενσωμάτωση της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς.

«Τώρα είναι η στιγμή να ξεδιπλώσουμε μιας μεγάλης έκτασης καμπάνια πανελλαδικά με τη συμβολή του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος, ώστε να αναπτυχθεί ένα ισχυρό κίνημα που να καταδικάσει την ιμπεριαλιστική πολιτική αλλά και τις πολιτικές δυνάμεις που κρατούν τη χώρα δέσμια αυτής της πολιτικής», τόνισε ο Δ. Καλτσώνης. Σ' αυτή την κατεύθυνση κάλεσε σε δράση για ενημέρωση του λαού, με κάθε μορφής κινητοποιήσεις, παραστάσεις κλπ., ώστε να φτάσει παντού το αντιιμπεριαλιστικό κάλεσμα της ΕΕΔΥΕ.

ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΠΑΜΕ - ΣΥΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΤΩΡΑ!


Εργαζόμενη, Εργαζόμενε, Νέα, Νέε

Άνεργε

Αρκετά ακούσαμε τους από πάνω. Τώρα έχουμε εμείς το λόγο.

Το ΠΑΜΕ σε καλεί να συζητήσουμε για τις εξελίξεις και τους αγώνες μας. Για να χαράξουμε τη δική μας προοπτική, να αποκρούσουμε τα αντιλαϊκά μέτρα, να κατακτήσουμε τα σύγχρονα δικαιώματά μας.

Το ΠΑΜΕ χαιρετίζει τους εργαζόμενους που εμπιστεύτηκαν το αγωνιστικό του κάλεσμα και όλους όσους συμμετείχαν στις απεργίες αψηφώντας τις εργοδοτικές απειλές και τα τρομοκρατικά διλήμματα της κυβέρνησης και των συμμάχων της. Οι αγώνες που ξεδιπλώθηκαν το τελευταίο διάστημα με απεργίες, με μεγάλες συγκεντρώσεις και συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ σε όλη την Ελλάδα, με καταλήψεις έδωσαν αποστομωτική απάντηση στην κυβέρνηση που διακήρυττε ότι δήθεν ο λαός συμφωνεί με τα βάρβαρα μέτρα. Έδειξαν ότι εμείς οι εργαζόμενοι είμαστε αποφασισμένοι να μη δεχτούμε να θυσιαστούν τα δικαιώματα τα δικά μας και των παιδιών μας για να υπηρετηθούν τα κέρδη των μεγαλοεπιχειρηματιών. Ο συμβιβασμός, η μοιρολατρία και η γραμμή της ταξικής συναλλαγής και υποταγής που εκφράζουν η ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ δέχτηκαν ισχυρό πλήγμα.

Τώρα με καλύτερους όρους μπορούμε να προχωρήσουμε κλιμακώνοντας την πάλη μας.

Ο καθοριστικός, πρωταγωνιστικός ρόλος του ΠΑΜΕ στους αγώνες δημιουργεί νέες ευθύνες για την από εδώ και πέρα συμβολή μας στους νέους μεγαλύτερους αγώνες που έρχονται, την αντεπίθεση και τη νίκη του εργατικού λαϊκού κινήματος.

Σε αυτό τον αγώνα σε καλούμε να έχεις τη δική σου σημαντική συμβολή.

Συσπείρωση τώρα στη γραμμή: ΚΑΜΙΑ ΘΥΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑ. ΤΑΞΙΚΗ ΣΥΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΚΑΙ ΠΑΛΗ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΜΑΣ.

Είναι ώρα να πούμε το δικό μας λόγο, να πάρουμε τις δικές μας αποφάσεις. Αρκετά ανεχτήκαμε στο σβέρκο μας «σωτήρες» εργατοπατέρες και «εθνοσωτήρες».

Μην πιστεύεις τίποτα απ’ όσα σου λένε τα κόμματα της Ευρωένωσης και της πλουτοκρατίας. Αρκετά πλήρωσες έως τώρα. Αρκετά σε κορόιδεψαν και οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και οι κυβερνήσεις της ΝΔ. Μη δέχεσαι να σε τρομοκρατούν και να σε κοροϊδεύουν. Λένε ψέματα ότι οι θυσίες σου θα πιάσουν τόπο.

Τα άγρια μέτρα σε βάρος σου τα είχαν προαποφασισμένα πριν την κρίση. Τα ίδια παίρνουν σε όλες τις χώρες της ΕΕ, ανεξάρτητα από το ύψος των ελλειμμάτων, το δημόσιο χρέος. Στόχο έχουν να κάνουν πιο ανταγωνιστικό το κεφάλαιο, να αυξήσουν την κερδοφορία του κάνοντας όσο γίνεται ποιο φθηνή την εργατική δύναμη.

Για αυτό τα μέτρα δεν είναι ούτε προσωρινά ούτε τα τελευταία. Η επίθεση θα συνεχίζεται και θα κλιμακώνεται σε βάρος των μισθών και συντάξεων, με ξεθεμελίωμα της Κοινωνικής Ασφάλισης, με κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, γενίκευση της προσωρινής, ελαστικής, εκ περιτροπής εργασίας, απελευθέρωση των απολύσεων, με ακόμα χειρότερα μέτρα σε βάρος των δικαιωμάτων της λαϊκής οικογένειας στην Υγεία, την Παιδεία, την Πρόνοια.

Η ανεργία θα πάρει εφιαλτικές διαστάσεις ενώ για τους άνεργους δεν προβλέπουν κανένα μέτρο προστασίας.

Δεν είναι μοιραία αυτή η εξέλιξη. Αυτό το εφιαλτικό αύριο κανείς εργάτης δεν πρέπει να το δεχτεί.

Όσο πιο έγκαιρα οργανώσουμε την πάλη μας για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής τόσο καλύτερα για μας.

Τώρα ξέρεις με ποιους να πας και ποιους πρέπει να αφήσεις.

Σκέψου: Από άλλη αφετηρία και με άλλες δυνάμεις θα απαντούσε το εργατικό κίνημα στον πόλεμο που κήρυξαν κυβέρνηση - πλουτοκρατία, αν όλα τα προηγούμενα χρόνια οι ηγεσίες της ΓΣΕΕ της ΑΔΕΔΥ, αν ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός δεν δηλητηρίαζαν τις εργατικές συνειδήσεις με τη λογική ότι έχουμε κοινά συμφέροντα με τους μεγαλοεργοδότες, ότι μπορούν να συνυπάρξουν εργατικές κατακτήσεις με τα κέρδη και την ανταγωνιστικότητα της πλουτοκρατίας. Αν δεν έβαζαν πλάτη στην υλοποίηση των αντιασφαλιστικών νόμων, των νόμων ελαστικοποίησης των εργασιακών σχέσεων, στις αυξήσεις του μισού ευρώ.

Ακόμα και σήμερα που έχει εκδηλωθεί σε όλη της την έκταση η επίθεση κυβέρνησης και κεφαλαίου εξακολουθούν να αποπροσανατολίζουν για τον χαρακτήρα των μέτρων. Ισχυρίζονται ότι είναι αποτέλεσμα της πίεσης κάποιων κερδοσκόπων και όχι απαιτήσεις των μεγαλοβιομήχανων, των τραπεζιτών, των εφοπλιστών, των μεγαλεμπόρων. Κρύβουν ότι αυτά περιέχονται στα προγράμματα του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Προσπαθούν να περιορίσουν τις εργατικές αντιδράσεις, να τις εκτονώσουν, να τις εγκλωβίσουν στο συντεχνιασμό, να τις εκφυλίσουν, να τις οδηγήσουν σε χρεοκοπία και αδιέξοδο.

Τώρα πρέπει να πάρουμε την υπόθεση του αγώνα στα χέρια μας.

Όλοι οι εργαζόμενοι μαζί πρέπει να συσπειρωθούμε, ανεξάρτητα από την εργασιακή μας σχέση, με κοινά αιτήματα και κοινό στόχο.

Έλα με το ΠΑΜΕ, δράσε μαζί μας. Σε κάθε χώρο δουλειάς, εργοστάσιο, γιαπί, γραφείο, σχολείο, σε κάθε γειτονιά, να συζητήσουμε για τις εξελίξεις και τους αγώνες μας. Να βγάλουμε συμπεράσματα για το τι πρέπει να γίνει από εδώ και πέρα.

Σε κάθε τόπο δουλειάς, σε κάθε κλάδο, σε κάθε βιομηχανική , επιχειρησιακή ζώνη να στήσουμε επιτροπές αγώνα, να μαζικοποιήσουμε και να δυναμώσουμε τα συνδικάτα μας.

Να δυναμώσουμε τώρα την πάλη μας για να πάρουν πίσω τα άγρια μέτρα, να αποκρούσουμε τα χειρότερα μέτρα που φέρνουν για το ασφαλιστικό και το εργασιακό.

Να διεκδικήσουμε πραγματικές αυξήσεις και συντάξεις, μέτρα προστασίας των ανέργων και όχι κουπόνια φιλανθρωπίας, σταθερή δουλειά για όλους, κατάργηση κάθε μορφής ελαστικής, μερικής, προσωρινής δουλειάς. Σύγχρονες δωρεάν, αποκλειστικά δημόσιες, παροχές Υγείας, Πρόνοιας, Παιδείας.

Για το παρόν και το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας πρέπει να πάρουμε μεγάλες αποφάσεις. Τέρμα πια στις αυταπάτες. Ο δρόμος που υπηρετεί τους μεγάλους επιχειρηματίες, την κερδοφορία τους, την ανταγωνιστικότητά τους, για εμάς έχει μόνο δεινά. Ο καπιταλισμός δεν μπορεί να γίνει ανθρώπινος. Είναι ξεπερασμένος. Σε κάθε του βήμα γεννάει φτώχεια, ανεργία γι’ αυτούς που παράγουν τον πλούτο, τους εργαζόμενους. Είναι αγιάτρευτος. Μετά από κάθε φάση ανάπτυξης φέρνει την κρίση.

Είναι καιρός να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε σοβαρά το πώς θα απαλλαγούμε από τους μεγαλοβιομήχανους, τους τραπεζίτες, τους εφοπλιστές, από αυτά τα μεγάλα παράσιτα που δεν έχουν πια καμία συμβολή στην παραγωγική διαδικασία, παρά μόνο ακόρεστη δίψα για μεγαλύτερο κέρδος, μεγαλύτερη δύναμη και κυριαρχία. Αυτοί απομυζούν τον κοινωνικό πλούτο που εμείς παράγουμε. Αυτοί που ελέγχουν όλη την παραγωγή καταπιέζουν και ληστεύουν και τους μικρούς βιοτέχνες και εμπόρους, τους αυτοαπασχολούμενους, τη φτωχή αγροτιά. Γι’ αυτό έχουμε συμφέρον να βρεθούμε μαζί στο ίδιο χαράκωμα του αγώνα κατά των μονοπωλίων.

Τέλος πια στα παραμύθια της ρυθμιζόμενης αγοράς και του υγιούς ανταγωνισμού. Τα «καλά» της Ευρωπαϊκής Ένωσης τα ζήσαμε… Καμιά εμπιστοσύνη στα κόμματα που υπηρετούν τον καπιταλισμό, στον εργοδοτικό κυβερνητικό συνδικαλισμό που εκφράζει μια εργατική αριστοκρατία που ταυτίζεται με τις τύχες των αφεντικών μας.

Εμπιστοσύνη στη ταξική μας δύναμη. Εμείς είμαστε η πιο ισχυρή κοινωνική δύναμη και με το ταξικό μας κίνημα μπορούμε καθοριστικά να συμβάλουμε στη διαμόρφωση μιας μεγάλης λαϊκής συμμαχίας που θα ανατρέψει την αντιλαϊκή πολιτική και θα ανοίξει το δρόμο για βαθιές ριζικές αλλαγές στην οικονομία. Για να πάρουμε τις τύχες μας στα χέρια μας πρέπει να ανήκουν σε εμάς, στην τάξη μας και στο λαό, όλες οι μεγάλες επιχειρήσεις . Υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις για σχεδιασμένη οικονομία που θα αξιοποιεί το σύνολο των πλουτοπαραγωγικών και αναπτυξιακών δυνατοτήτων της χώρας μας με βάση τις λαϊκές ανάγκες.

Έλα στον αγώνα με το ΠΑΜΕ. Για τα δικαιώματά μας, για τη ζωή που μας αξίζει και μπορούμε να κατακτήσουμε.

Οικονομική Εξόρμηση του ΠΑΜΕ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το ΠΑΜΕ από την ημέρα της ίδρυσης του μέχρι σήμερα δίνει όλες του τις δυνάμεις οργανώνοντας και συντονίζοντας τις προσπάθειες της εργατικής τάξης, των εργατικών σωματείων, των ομοσπονδιών, των εργατικών κέντρων για να αντιμετωπιστεί η επίθεση του κεφαλαίου, των πολιτικών του εκπροσώπων ενάντια στα δικαιώματα της εργατικής τάξης.

Το άνοιγμα που έχει κάνει το ΠΑΜΕ, η οργάνωση μεγάλων απεργιακών και άλλων κινητοποιήσεων, η πραγματοποίηση πολύμορφων εκδηλώσεων για όλα τα προβλήματα των εργατικών λαϊκών οικογενειών, έχουν καταγράψει το ΠΑΜΕ σαν μια δύναμη ευθύνης που αγωνίζεται για τα συμφέροντα των εργαζομένων. Μπορούμε να ανταποκριθούμε στις μεγάλες ευθύνες που έχουμε αναλάβει. Μπορούμε να ανταποκριθούμε στην εμπιστοσύνη των χιλιάδων εργαζομένων, ανδρών και γυναικών, νέων εργαζομένων, μεταναστών, που διαπιστώνουν τη σημασία της ενίσχυσης του ΠΑΜΕ, του ταξικού κινήματος και προσδοκούν περισσότερα από αυτό.

Προϋπόθεση και όρος της δράσης του ΠΑΜΕ είναι η οικονομική του ενίσχυση. Το ΠΑΜΕ στηρίζεται στους εργαζόμενους, σ΄ αυτούς που έρχεται σε επαφή κάθε μέρα στον αγώνα, στις παρεμβάσεις του, στα προβλήματα στους χώρους δουλειάς, δυναμώνοντας τους δεσμούς μαζί τους. Στηρίζεται στα εργατικά σωματεία, τις ομοσπονδίες, τα εργατικά κέντρα, τους συνδυασμούς, τις επιτροπές αγώνα στους χώρους δουλειάς, στις επιτροπές στις συνοικίες, τις εργατογειτονιές.

Το ΠΑΜΕ δεν έχει επομένως άλλους πόρους. Το κεφάλαιό του είναι οι θέσεις του, η δράση του. Η οικονομική ενίσχυση του ΠΑΜΕ θα δυναμώσει τον ταξικό προσανατολισμό, τον ταξικό αγώνα. Η οικονομική του ενίσχυση θα βοηθήσει ακόμα πιο πολύ στην έκφραση της διεθνιστικής εργατικής αλληλεγγύης στους εργάτες όλου του κόσμου. Η οικονομική ενίσχυση θα δυναμώσει το ταξικό εργατικό κίνημα, θα δώσει ένα ακόμη γερό χτύπημα στην γραμμή των κοινωνικών διαλόγων, του συμβιβασμού, της υποταγής.

Για να μπορέσει το ΠΑΜΕ να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες της ταξικής πάλης, της οργάνωσης των αγώνων απαιτούνται αυξημένα οικονομικά μέσα.

Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ αποφάσισε οικονομική εξόρμηση με τη μορφή της λαχειοφόρου. Θα ξεκινήσει από τις 29 Μάρτη έως τέλος Ιούνη. Θα κληρωθεί ένα αυτοκίνητο. Χρειάζεται με επιμονή, αποφασιστικότητα, καλή οργάνωση να απευθυνθούμε παντού. Η κάθε συνδικαλιστική οργάνωση, ο κάθε συνδικαλιστής, η κάθε επιτροπή αγώνα. Θα χρεωθούν όλα τα μέλη των διοικήσεων με έλεγχο. Τα αγωνιστικά ψηφοδέλτιά μας. Ακόμη δραστήριοι εργαζόμενοι που πρωτοστατούν στους κλάδους, στα εργοστάσια. Ερχόμαστε και με αυτόν τον τρόπο σε επαφή με εκατοντάδες εργαζόμενους, συζητάμε μαζί τους την ανάγκη να δυναμώσει το ΠΑΜΕ για να μπορεί από καλύτερες θέσεις να οργανώνει την πάλη κατά της αντιλαϊκής πολιτικής.

Η επιτυχία αυτής της προσπάθειας είναι μονόδρομος για το ταξικό κίνημα. Στόχος μας να είναι να μην επιστραφεί κανένας λαχνός. Το κύρος του ΠΑΜΕ μέσα στην εργατική τάξη είναι ανεβασμένο και οι εργαζόμενοι θα ανταποκριθούν.

Ο κάθε λαχνός θα στοιχίζει 5€. Το οριστικό κλείσιμο των λαχνών θα γίνει την 30η Ιούνη ΑΥΣΤΗΡΑ.

16 Μαρ 2010

ΝΑ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΣΟΚ - ΝΔ! ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΙΩΞΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΝΙΚΑΙΑΣ ΓΙΑΤΙ ΒΟΗΘΗΣΕ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ!!

Η λύσα του Μαύρου Μετώπου κατά του εργατικου κινήματος και των αγωνιστών ήταν σίγουρο ότι θα εκφραζόταν με πολλούς τρόπους! Μόλις χτες εκφράστηκε ο ένας! Η δικαιοσύνη, σε μια ταξική κοινωνία δεν μπορεί παρά να είναι κι αυτή ταξική. Μετά από μήνυση που κατέθεσαν οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης (ΠΑΣΟΚ - ΝΔ), η δικαιοσύνη εκτέλεσε τις εντολές που έλαβε. Όπως και σε άλλες περιπτώσεις (π.χ. Jumbo), και παρά τις όποιες φωτεινές εξαιρέσεις, η δικαιοσύνη λειτουργεί ως το μακρύ χέρι των πολυεθνικών μονοπωλίων.
Αναδημοσιεύουμε από την εφημερίδα "Ριζοσπάστης":

"Οργή και ερωτήματα προκαλεί η χτεσινή απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων Πειραιά, να καταδικάσει σε 30 μήνες φυλάκιση και 50 χιλιάδες ευρώ χρηματικό πρόστιμο τον δήμαρχο Νίκαιας, Στέλιο Μπενετάτο, με την εντελώς ανυπόστατη κατηγορία της «ηθικής αυτουργίας σε παράνομη εκμετάλλευση δασικής έκτασης στο πρώην λατομείο Καραμπίνη». Πρόκειται για καθαρή επίδειξη αυταρχισμού και επιχείρηση ποινικοποίησης των αγώνων που δίνει η αγωνιστική δημοτική αρχή, για τα συμφέροντα των εργαζομένων και του λαού της πόλης.

Η κατάπτυστη απόφαση έρχεται να προστεθεί στη βιομηχανία δικαστικών διώξεων που αντιμετωπίζει ο δήμος από τότε που ο λαός της Νίκαιας ανέδειξε στο τιμόνι του τον κομμουνιστή δήμαρχο και την παράταξη της «Δημοκρατικής Ενότητας». Ο σκοπός είναι καθαρός. Να καλλιεργηθεί κλίμα τρομοκρατίας, να «παταχθούν» όσοι αντιστέκονται και αγωνίζονται κατά της βάρβαρης αντιλαϊκής πολιτικής.

Τα γεγονότα βοούν ότι η απόφαση αυτή δεν ήταν καθόλου τυχαία. Εκδόθηκε κατά πλειοψηφία με εξαίρεση την ψήφο του προέδρου, ο οποίος πρότεινε την αθώωση του δημάρχου. Αθωωτική ήταν και η πρόταση του εισαγγελέα. Οι δύο δικαστές που πλειοψήφησαν στήριξαν το σκεπτικό τους σε καθαρά ψευδείς κατηγορίες που χάλκευσαν οι δημοτικοί σύμβουλοι που στηρίζονται από ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.

Δεν έλαβαν καν υπόψη τους τις μαρτυρίες του δασάρχη Πειραιά και τριών υπαλλήλων της Δασικής Υπηρεσίας, οι οποίοι δήλωσαν ξεκάθαρα ότι «από τους αλλεπάλληλους ελέγχους που διενήργησαν στο λατομείο, ουδέποτε διαπίστωσαν καμία από τις καταγγελλόμενες πράξεις». Στηρίχθηκαν σε καταθέσεις μαρτύρων επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης στο δήμο, οι οποίοι δεν προσκόμισαν κανένα, έστω υποτυπώδες στοιχείο, πέρα από τις φράσεις «όπως άκουσα και όπως μου είπαν».

Η υπόθεση αφορά σε ένα λατομείο που είναι ανενεργό εδώ και τουλάχιστον μία δεκαετία. Εκεί μέσα βρίσκονται αθλητικές εγκαταστάσεις (δύο ανοιχτά γήπεδα ποδοσφαίρου και ένα κλειστό γυμναστήριο). Μετά από αίτημα των ερασιτεχνικών σωματείων, ο δήμος προσπάθησε να ξεκινήσει εργασίες καθαρισμού του χώρου από βράχια που ήταν έτοιμα να κυλήσουν και απειλούσαν την ασφάλεια των παιδιών.

Η προσπάθεια διακόπηκε από τις μηνύσεις των επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, προκαλώντας την αγανάκτηση των αθλητικών σωματείων, τα οποία, με ανακοινώσεις τους, αλλά και με εκπρόσωπό τους χτες στα δικαστήρια, έχουν εκδηλώσει τη συμπαράστασή τους στον δήμαρχο και συνεχίζουν να διεκδικούν τον καθαρισμό του χώρου.

Καθαρή πολιτική δίωξη

Σε δήλωσή του στον «Ρ» ο δήμαρχος Νίκαιας, Στέλιος Μπενετάτος, ανέφερε:

«Το μήνυμα από την απόφαση αυτή είναι ότι το κράτος του νόμου και του αστυνόμου λειτουργεί, ότι "τα κεφάλια μέσα". Πρόκειται για καθαρά πολιτική δίωξη, η οποία δεν είναι ξεκομμένη από το γεγονός ότι ο δήμος αυτή την περίοδο βρίσκεται σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις διεκδικώντας την άμεση και μόνιμη λύση στο οικονομικό του πρόβλημα, που έχει προκαλέσει η αντιλαϊκή πολιτική και που οδηγεί στον οικονομικό του στραγγαλισμό. Δηλώνουμε ότι δεν πρόκειται να το βάλουμε κάτω. Είμαστε αποφασισμένοι να κλιμακώσουμε τους αγώνες μας για την υπεράσπιση των συμφερόντων του λαού της Νίκαιας».

Σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε η δημοτική αρχή του Δήμου Νίκαιας χαρακτηρίζει την απόφαση σκανδαλώδη και δηλώνει ότι τέτοιες αποφάσεις δε θα την εμποδίσουν να προχωρήσει στη διαμόρφωση του χώρου του πρώην λατομείου σε ασφαλές αθλητικό πάρκο και ότι μαζί με τους κατοίκους, τους μαζικούς φορείς και τους αθλητικούς συλλόγους της πόλης θα ανατρέψει όλα τα εμπόδια."

Η αλληλεγγύη μας στην αγωνιστική δημοτική αρχή της Νίκαιας είναι δεδομένη και θα εκφραστεί έμπρακτα!

13 Μαρ 2010

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΟ ΤΑΞΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ - ΕΝΙΣΧΥΟΥΜΕ ΤΟ ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΦΙΛΕΙΡΗΝΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ! ΣΥΝΕΣΤΙΑΣΗ ΤΗΣ Π.Ε.Δ.Υ.Ε. ΣΤΙΣ 21 ΜΑΡΤΗ


Η Π.Ε.Δ.Υ.Ε., καλεί τους αγωνιστές του αντιιμπεριαλιστικού φιλειρηνικού κινήματος, στα πλαίσια εξόρμησης για την οικονομική ενίσχυσή του, στη συνεστίαση που θα πραγματοποιήσει την Κυριακή 21 Μάρτη στις 1μμ στο ξενοδοχείο Τιτάνια.
Προσκλήσεις μπορείτε να προμηθευτείτε από την Ε.Ε.Ν.Σ. στο τηλ. 6993214820

11 Μαρ 2010

ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ! ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΜΕ ΤΟ Π.Α.ΜΕ. - ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΟΧΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΣΤΙΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΑΥΡΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ!

ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΠΟΥ ΑΠΗΡΓΗΣΑΝ ΜΕ ΤΟ Π.Α.ΜΕ. ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΣΤΡΑΠΑΤΣΑΡΗΣΑΝ ΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΤΟΥ ΜΑΥΡΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΝΔ, ΤΩΝ ΦΑΣΙΣΤΩΝ ΤΟΥ ΛΆ.Ο.Σ., ΤΩΝ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΩΝ, ΤΗΣ Ε.Ε. ΚΑΙ ΤΩΝ ΞΕΠΟΥΛΗΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΓΣΕΕ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ

ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΕΚΑΤΟ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΣΕ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΠΕΙΡΑΙΑ, ΑΠΑΝΤΗΣΑΝ ΣΤΟΥΣ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΕΣ: ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΟΥΣ!

ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΝΕΟΣΜΥΡΝΙΩΤΕΣ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΤΑΞΙΚΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΟΥ Π.Α.ΜΕ. ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΜΑΖΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ!

Το ΣΥ.Μ.ΦΟ.ΝΕ.Σ., συσπειρώνει ολοένα και περισσότερους νεοσμυρνιώτες που καταλαβαίνουν ότι μόνο η συσπείρωση και η οργανωμένη πάλη μέσα από τις ταξικές γραμμές του Π.Α.ΜΕ. μπορεί να μας οδηγήσει έξω από την καπιταλιστική κρίση, έξω από τον καπιταλισμό!
Εκατοντάδες συμπολίτες μας απήργησαν και διαδήλωσαν με το Π.Α.ΜΕ. και το ΣΥ.Μ.ΦΟ.ΝΕ.Σ. γυρνώντας την πλάτη στους συμβιβασμένους του συλλόγου εργαζομένων του δήμου, στη δημοτική αρχή του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, που καλούσαν ανοιχτά σε απεργοσπασία, δημιουργώντας και πάλι κλίμα τρομοκρατίας στους εργαζόμενους.
Στην πράξη αποδείχτηκαν ψεύτες, η κυβέρνηση, τα παπαγαλάκια της στα ΜΜΕ, και οι μηχανισμοί χειραγώγησης (π.χ. δημοσκοπήσεις). Ο Λαός απάντησε ΟΧΙ στα αντεργατικά και αντιλαϊκά μέτρα των καπιταλιστών!

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ! Η ΕΜΕΙΣ Ή ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΜΕΤΩΠΟ!

ΟΡΓΑΝΩΝΟΜΑΣΤΕ ΣΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΜΑΣ
ΜΕ ΤΙΣ ΤΑΞΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ Π.Α.ΜΕ.!


ΞΕΠΕΡΝΑΜΕ ΤΙΣ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΕΝΕΣ ΗΓΕΣΙΕΣ ΤΩΝ ΓΣΕΕ ΚΑΙ ΑΔΕΔΥ ΠΟΥ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΝ ΤΟ ΜΑΚΡΥ ΧΕΡΙ ΤΗΣ ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑΣ!

ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΟ ΣΑΠΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΝΤΑΙ ΜΙΑ ΧΟΥΦΤΑ ΚΗΦΗΝΕΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ!

10 Μαρ 2010

ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ!! ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΜΕ ΤΟ Π.Α.ΜΕ.

8 Μαρ 2010

ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ! ! ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 11 ΜΑΡΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ Π.Α.ΜΕ. ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ ΣΤΙΣ 11πμ


Ψηλά το κεφάλι - Αξιοποίησε τη δύναμη που έχει η τάξη μας.
ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 11 ΜΑΡΤΗ

Το ΠΑΜΕ δίνοντας συνέχεια στην απάντηση της εργατικής τάξης ενάντια στην αντεργατική πολιτική και τα μέτρα της κυβέρνησης, του κεφαλαίου, της Ε.Ε. καλεί τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους συνταξιούχους, τη νεολαία, τους μετανάστες να πάρουν μαζικά μέρος στην ΑΠΕΡΓΙΑ στις 11 Μάρτη. Να μην εφαρμοστούν τα μέτρα. Να καταδικαστούν η Ν.Δ., το ΛΑΟΣ που ψήφισαν και στήριξαν τα μέτρα.

Προειδοποιούμε τον εργάτη και την εργάτρια ότι έρχονται και άλλα μέτρα και άλλες ανατροπές στο ασφαλιστικό, στο συνταξιοδοτικό, στις εργασιακές σχέσεις, είναι το επόμενο μπαράζ της επίθεσης. Ήδη η κομισιόν, η Ε.Ε. το απαιτεί και ο ΣΕΒ «τρίβει τα χέρια του» από ικανοποίηση και απαιτεί τα μέτρα (για το δώρο, το επίδομα κλπ.) να εφαρμοστούν άμεσα και στον ιδιωτικό τομέα. Τα μέτρα χτυπούν ενιαία τους εργαζόμενους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

ΕΡΓΑΤΕΣ – ΕΡΓΑΤΡΙΕΣ

Μη σας κοροϊδεύουν με την προπαγάνδα που έχουν εξαπολύσει οι πληρωμένοι κονδυλοφόροι της αστικής τάξης στα ΜΜΕ. Τους πήρε ο πόνος για τα προβλήματα της εργατικής τάξης;

Σκεφτείτε – προβληματιστείτε.

Βγάλτε από το μυαλό σας ότι έχετε εσείς ευθύνη για τα ελλείμματα, για την κατάσταση. Να μη μας κάνουν να αισθανόμαστε συνένοχοι. ΜΑΣ ΘΕΛΟΥΝ ΦΤΗΝΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΓΕΜΙΖΟΥΝ ΤΟ ΝΤΟΡΒΑ ΤΟΥΣ ΜΕ ΚΕΡΔΗ. ΕΧΟΥΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ. ΨΗΛΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ - ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ Η ΤΑΞΗ ΜΑΣ. ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΗ.

ΞΕΠΕΡΑΣΤΕ ΚΑΘΕ ΑΜΦΙΒΟΛΙΑ – ΚΑΘΕ ΤΑΛΑΝΤΕΥΣΗ. ΟΛΟΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΜΕ. ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΜΑΣ ΗΓΕΣΙΕΣ ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 11 ΜΑΡΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ ΣΤΙΣ 11π.μ.

Το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους να συζητήσουν μεταξύ τους στο γιαπί, στο γραφείο, στις μηχανές, στο εργοστάσιο, στον πάγκο. Τους άνεργους να ανοίξουν κουβέντα στην ουρά για το επίδομα ανεργίας. Να καταλήξουν ότι η θέση τους είναι να αποφασίσουν συλλογικά να απεργήσουν με το ΠΑΜΕ. Να βρεθούν κάτω από τα πανό και τις σημαίες των ταξικών συνδικάτων. Να οργανώσουν την περιφρούρηση στο χώρο τους.


Η Εκτελεστική Γραμματεία

6 Μαρ 2010

ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ!! ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ: 8/3 ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΚΑΙ 11/3 ΑΠΕΡΓΙΑ!

ΤΟ ΣΥ.Μ.ΦΟ.ΝΕ.Σ. ΚΑΛΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΝΕΟΣΜΥΡΝΙΩΤΕΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ Π.Α.ΜΕ. ΚΑΙ ΤΗΣ Ο.Γ.Ε. ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 8 ΜΑΡΤΗ ΣΤΙΣ 6.30μμ ΣΤΟ ΠΕΔΙΟ ΤΟΥ ΑΡΕΩΣ




ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ!! ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΟΝΟΠΩΛΙΑ!

ΣΕ ΚΑΘΕ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ Π.Α.ΜΕ.,
ΟΙ ΝΕΟΣΜΥΡΝΙΩΤΕΣ ΠΛΗΘΑΙΝΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΤΟ ΜΠΛΟΚ ΤΟΥ ΣΥ.Μ.ΦΟ.ΝΕ.Σ.

Μέλη του ΣΥΜΦΟΝΕΣ συμμετείχαν στην κατάληψη του Υπ. Οικονομικών στις 4 Μάρτη. Χαρά μας, τα παπαγαλάκια του Μαύρου Μετώπου Κυβέρνησης - ΝΔ - ΛΆ.Ο.Σ. - ΕΕ - Πολυεθνικών και των συμβιβασμένων της ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, να κράζουν από TV, ράδιο και εφημερίδες! Αυτό σημαίνει ότι βαδίζουμε σωστά και γερά!

Πιο μαζικό από ποτέ ήταν το Μπλοκ που συμμετείχε το ΣΥΜΦΟΝΕΣ! Μετά την απεργιακή φρουρά, περήφανη πορεία προς τη Συγκέντρωση του Π.Α.ΜΕ. στο Σύνταγμα!

Είμαστε Α-Π-Ο-Φ-Α-Σ-Ι-Σ-Μ-Ε-Ν-Ο-Ι!
ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΡΑ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΘΑ ΦΥΓΟΥΝ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΗΦΗΝΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΕΣ!

Νεοσμυρνιώτισσες και νεοσμυρνιώτες, μαθητές και συνταξιούχοι, εργαζόμενοι και άνεργοι, γυναίκες και μετανάστες θα είμαστε κάθε φορά, όλο και πιο πολλοί!
ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΤΑΞΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ, ΜΕΧΡΙ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΜΜΑΧΟΙ ΤΗΣ ΝΑ ΕΚΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΟΝ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΟΥΣ ΡΟΛΟ!
ΛΑΪΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ - ΛΑΪΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ: Η ΜΟΝΗ ΕΞΟΔΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ!

4 Μαρ 2010

ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ! ! ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 5 ΜΑΡΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ Π.Α.ΜΕ. ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΣΤΙΣ 10πμ

ΓΥΡΙΣΤΕ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΣΤΑ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ, ΓΣΕΕ ΚΑΙ ΑΔΕΔΥ, ΠΟΥ ΣΤΟΝ ΚΑΤΑΙΓΙΣΜΟ ΤΩΝ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΗΤΑΝ ΝΑ ΚΗΡΥΞΟΥΝ 4ωρη ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ!!!

ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΤΩΡΑ!
ΑΓΩΝΑΣ - ΡΗΞΗ - ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΣΑΠΙΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ!!

Ή ΜΕ ΤΟΝ ΛΑΟ Ή ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΕΣ!!

ΕΙΡΗΝΗ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟΤΕ ΜΟΝΟ,
ΟΤΑΝ ΘΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ Η ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΑΠΟ ΑΝΘΡΩΠΟ

3 Μαρ 2010

ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΟΥ Π.Α.ΜΕ. ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥ.Μ.ΦΟ.ΝΕ.Σ. ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ: ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ! ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΩΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΩΝ!

ΜΑΖΙΚΗ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ. ΤΟ Π.Α.ΜΕ. ΚΑΙ ΤΟ ΣΥ.Μ.ΦΟ.ΝΕ.Σ. ΣΗΚΩΝΟΥΝ ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΤΗΣ ΠΑΛΗΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΜΑΥΡΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΒΑΡΒΑΡΩΝ ΑΝΤΙΛΑΪΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝΜεγάλη συγκέντρωση και πορεία πραγματοποιήσε το ΣΥ.Μ.ΦΟ.ΝΕ.Σ. στην πλατεία της Νέας Σμύρνης! Η αγανάκτηση ξεχειλίζει! Την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία!

Νέοι και συνταξιούχοι! Εργαζόμενοι και άνεργοι! Μαθητές και γυναίκες! Έλληνες και μετανάστες! Όλοι μαζί, ένωσαν τις φωνές τους, δέιχνοντας και στους υπόλοιπους ότι η δύναμη βρίσκεται στα χέρια μας, το μέλλον βρίσκεται στα χέρια μας και όχι σε μια χούφτα εκμεταλλευτών!

Ο Τ. Κεσσόπουλος, διαβάζει το κάλεσμα του Π.Α.ΜΕ. προς τον Λαό για την δημιουργία πανστρατίας ενάντια στο Μαύρο Μέτωπο!

Η Πρόεδρος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας Μαρία Τσαγκατάκη, ανακοινώνει την απόφαση των ταξικών δυνάμεων που συσπειρώνονται στο Π.Α.ΜΕ. να καλέσουν σε απεργία τον ελληνικό Λαό στις 5 Μάρτη, ημέρα που το Μαύρο Μέτωπο Κυβέρνησης - ΝΔ - φασιστών ΛΆ.Ο.Σ. - ΕΕ - καπιταλιστών θέλει να περάσει τα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα από την Βουλή!
Να ποια είναι η νομιμότητά τους!
Να γιατί Νόμος είναι το δίκιο του Εργάτη και όχι τα κέρδη του κεφαλαιοκράτη!

Περιττό να αναφέρουμε ποιά είναι η αντίδραση των ξεπουλημένων τη ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ. Για όσους ακόμα δεν γνωρίζουν, οι ξεπουλημένοι καλούν τους εργαζόμενους να στηρίξουν το Μαύρο Μέτωπο κόντρα στις "αγορές"!!!!

2 Μαρ 2010

ΟΥΤΕ ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΟ ΧΑΜΕΝΟ! ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΗ ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑ!

Η Ε.Ε. ΜΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ "ΚΑΛΟ ΚΟΥΡΑΓΙΟ"!
Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΟΥΝ "ΠΡΟΘΥΜΟΥΣ" ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΤΟΝ 14ο ΜΙΣΘΟ ΤΟΥΣ!
ΤΕΡΜΑ ΠΙΑ Η ΚΟΡΟΪΔΙΑ! ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ Η ΟΛΙΓΑΡΧΙΑ!
ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΤΟΥ Π.Α.ΜΕ. ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥ.Μ.ΦΟ.ΝΕ.Σ