19 Ιουλ 2010

ΟΤΑΝ Η ΓΣΕΕ ΕΦΑΡΜΟΖΕΙ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ, ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΝΑΤΟ 7δις€!!

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν στην δημοσιότητα (ανακοίνωση ΝΑΤΟ στις 9 Ιούνη 2010), στην έδρα του ΝΑΤΟ, όπου συνήλθαν οι υπουργοί Αμυνας, μόνο 5 χώρες τήρησαν πέρυσι το ελάχιστο όριο του 2% του ΑΕΠ για τις αμυντικές τους δαπάνες. Οι ΗΠΑ (4%, 574 δισ. δολάρια), η Ελλάδα (3,1%, 7 δισ. ευρώ), το Ηνωμένο Βασίλειο (2,7%, 37 δισ. λίρες), η Γαλλία (2,1%, 39 δισ. ευρώ) και η… Αλβανία (2%, 23,5 δισ. λεκ). Τα άλλα κράτη-μέλη δαπάνησαν για αμυντικούς εξοπλισμούς κάτω από το όριο του 2%… Η Γερμανία, η Ιταλία και η Ισπανία αφιέρωσαν για αμυντικές δαπάνες μόνο το 1,3% του ΑΕΠ τους…
7δις €!!! Τόσα πληρώσαμε το 2009 στο ΝΑΤΟ για να συνεχίσει τα ιμπεριαλιστικά του εγκλήματα! Την ίδια ώρα που για το πρώτο πακέτο του ΔΝΤ και της ΕΕ, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και του ΛΑ.Ο.Σ. και τη σύμμφωνη γνώμη της ΝΔ για λιγότερα χρήματα πήραν τα γνωστά εγκληματικά μέτρα κατά των εργαζομένων!! Την ίδια στιγμή που η εργατική αριστοκρατία της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ, οι υπάλληλοι του ΣΕΒ μας επέβαλαν μείωση μισθών για τρία χρόνια!!!!
Ο Λαός μπορεί να αλλάξει κάθε απόφαση, κάθε αντιλαϊκό μέτρο! Αρκεί οργανωμένα, με τις ταξικές δυνάμεις που συσπείρωνονται στο Π.Α.ΜΕ., να ξεσηκωθούμε, να διεκδικήσουμε και να κερδίσουμε τα δικαιώματά μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια: