29 Ιουλ 2010

ΝΑ ΑΠΟΤΡΑΠΟΥΝ ΤΑ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑΣ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ Π.Σ.Ε.

Το ΠΣΕ καταδικάζει με τον πιο απερίφραστο τρόπο τα νέα ιμπεριαλιστικά σχέδια των κυβερνήσεων των ΗΠΑ και της Κολομβίας εναντίον της Βενεζουέλας με πρόσχημα τη δράση αντάρτικων ομάδων της Κολομβίας στο έδαφος της Βενεζουέλας. Οι κινήσεις και απειλές της κυβέρνησης της Κολομβίας, του πιο πιστού συμμάχου του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού στην περιοχή, στρέφονται ενάντια και στους δύο γειτονικούς λαούς και σε όλη την περιοχή. Διαδραματίζονται το ίδιο διάστημα που οι ΗΠΑ σχεδιάζουν την εγκατάσταση νέων στρατιωτικών βάσεων στην περιοχή, αξιοποιώντας ταυτόχρονα και τον 4ο Αμερικάνικο Ναυτικό Στόλο που επανεμφάνισαν μετά από 60 χρόνια στη Νότια Αμερική.

Οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους ποτέ δεν έπαψαν να απεργάζονται σχέδια αποσταθεροποίησης στην ευρύτερη περιοχή. Οπως και τον Απρίλη του 2002 με το πραξικόπημα στη Βενεζουέλα και τον Ιούνη του 2009 στην Ονδούρα, στόχος τους παραμένει ο πολιτικός και οικονομικός έλεγχος της περιοχής, η διατήρηση σφαιρών επιρροής με όλα τα μέσα. Η κυβέρνηση της Κολομβίας που φέρεται ως άλλο Ισραήλ στη Λατινική Αμερική και δε διστάζει να εκτελέσει τα βρώμικα και επικίνδυνα σχέδια του ιμπεριαλισμού σε αυτήν, έχει μαζί της τόσο την κυβέρνηση των ΗΠΑ, όσο και τους ιμπεριαλιστές της ΕΕ, η οποία στηρίζει το καθεστώς στην Κολομβία και τις αιτιάσεις του.

Το ΠΣΕ προειδοποιεί τους λαούς και τις φιλειρηνικές δυνάμεις του κόσμου για τη νέα κλιμάκωση και απειλή, καλώντας τους σε εγρήγορση και αλληλεγγύη με τους λαούς της Βενεζουέλας, της Κολομβίας και όλης της Λατινικής Αμερικής, για να αποτραπεί η υλοποίηση των απειλών και των σχεδίων για αιματοχυσία στην περιοχή.

Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στο λαό και τις αντιιμπεριαλιστικές δυνάμεις της Βενεζουέλας και στην οργάνωση - μέλος του ΠΣΕ, Επιτροπή Διεθνούς Αλληλεγγύης της Βενεζουέλας (COSI), που πρωτοστατεί στον αγώνα του λαού της.

Δεν υπάρχουν σχόλια: