28 Ιαν 2008

Επιτυχία του 3μερου αφιερώματος στον Che - Νέες προοπτικές για το αντιιμπεριαλιστικό φιλειρηνικό κίνημα στη πόλη μας

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι 3μερες εκδηλώσεις αφιερωμένες στον Che με αφορμή τα 40 χρόνια από τη δολοφονία του. Πλούσια συζήτηση αναπτύχθηκε τόσο με τον Πρέσβη της Κούβας κ. Hernandez για την σημερινή κατάσταση της Κούβας υπό τον συνεχή αποκλεισμό της από τις Η.Π.Α. όσο και από τον γενικό γραμματέα του Ελληνοκουβανικού συνδέσμου φιλίας και αλληλεγγύης κ. Τουμασάτο και το μέλος της γραμματείας της Ε.Ε.Δ.Υ.Ε. και της Δημοκρατικής Συσπείρωσης κ. Βρεττό. Ανέλπιστη ανταπόκριση βρήκαν τα ντοκυμαντέρ για τον Che, τα οποία, μετά από απαίτηση των θεατών θα ξαναπροβληθούν μέσα στις επόμενες βδομάδες.
Εξαιρετικές εντυπώσεις άφησαν οι τοποθετήσεις και τα στοιχεία που παρουσίασαν η δημοσιογράφος Άννα Μπαλλή και ο λέκτορας του Παντείου Πανεπιστημίου Δημήτρης Καλτσώνης σχετικά με την ιμπεριαλιστική επεκτατικότητα και βαρβαρότητα τόσο σε παγκόσμιο επίπεδο όσο και στην περιοχή μας, με αφορμή τις εξελίξεις στο Κόσσοβο, την Παλαιστίνη, το Κυπριακό και τα Ελληνοτουρκικά.
Παρά την αλγεινή εντύπωση που άφησαν τα τοπικά και μη ΜΜΕ με την απουσία τους (με εξαίρεση τον 902TV), ο κόσμος (μαθητές, καθηγητές, εργαζόμενοι, συνταξιούχοι) που παρακολούθησε τις εκδηλώσεις, δήλωσε στην πράξη την επιθυμία του για συμμετοχή στους αγώνες για την ανατροπή του ιμπεριαλιστικού συστήματος!

Δεν υπάρχουν σχόλια: