3 Φεβ 2008

Ε.Ε.Δ.Υ.Ε. - Για την Ολυμπιάδα Ειρήνης 2008

Προς τους μαζικούς, κοινωνικούς και συνδικαλιστικούς φορείς των εργαζομένων, της νεολαίας, των γυναικών, των συνταξιούχων, των επιστημόνων, των καλλιτεχνών και προς κάθε αγωνιστή της Ειρήνης.

Η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) στο πλαίσιο του αγώνα για την ανάπτυξη της πάλης του ελληνικού λαού, για την ειρήνη ενάντια στον πόλεμο και τον ιμπεριαλισμό, για τον αφοπλισμό και ενάντια στην παραγωγή και εξάπλωση των πυρηνικών όπλων, για την απομάκρυνση των βάσεων, για το σεβασμό του δικαιώματος των λαών για εθνική ανεξαρτησία και κυριαρχία, εμπνεόμενη από τη Διακήρυξη του ΟΗΕ, την Τελική Πράξη του Ελσίνκι και τις αρχές του Παγκόσμιου κινήματος Ειρήνης ανέλαβε την πρωτοβουλία διοργάνωσης «ΟΛΥΜΠΙΑΔΑΣ ΕΙΡΗΝΗΣ» και το 2008.

Μια πρωτοβουλία που σκοπό έχει να φέρει στο προσκήνιο τα εκατοντάδες εκατομμύρια ανθρώπων σε όλο τον κόσμο που ανησυχούν, αντιδρούν, παλεύουν ενάντια στη βαρβαρότητα που βιώνουν, σαν συνέπεια της εγκληματικής δράσης του ιμπεριαλισμού.

Να καταγγείλει με τον πιο αποφασιστικό τρόπο το γεγονός της συνεχούς διολίσθησης των Ολυμπιακών Αγώνων από ένα σημαντικό πολιτιστικό, αθλητικό και προπαντός φιλειρηνικό γεγονός, σε ένα παζάρι προβολής των χορηγών και των αξιών της αγοράς, της εμπορευματοποίησης και του ανταγωνισμού. Όμως η ασυδοσία των χορηγών και ο ανταγωνισμός δεν συμβιβάζονται με τα ολυμπιακά ιδανικά και τη συναδέλφωση ειρηνικά των λαών.

Το 2008 είναι μια ακόμα χρονιά που οι σχεδιασμοί των ιμπεριαλιστών θα είναι στην ημερήσια διάταξη. Το ΝΑΤΟ τον Απρίλη θα αποφασίσει τη διεύρυνσή του με νέες χώρες και θα επεκτείνει τη δράση του σε όλο τον κόσμο. Η ΕΕ αναλαμβάνει τον έλεγχο στο Κοσσυφοπέδιο και προωθεί την «ανεξαρτητοποίησή» του, προχωρά στη νέα Ευρωπαϊκή Συνθήκη και στρατιωτικοποιεί την πολιτική ζωή. Η κατοχή του Αφγανιστάν και του Ιράκ συνεχίζεται. Οι απειλές και προετοιμασίες νέων ιμπεριαλιστικών πολέμων, σε βάρος του Ιράν, της Συρίας, της ΛΔ της Κορέας, της Κούβας, της Βενεζουέλας και άλλων χωρών εντείνονται ενώ οι ωμές παρεμβάσεις στα εσωτερικά άλλων κρατών βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη. Νέα σύνορα χαράζονται και προτεκτοράτα τύπου Κοσσόβου και Βοσνίας εγκαθιδρύονται.

Η δράση, που θ’ αναπτύξει και φέτος η ΕΕΔΥΕ, εντάσσεται στο πλαίσιο της Ολυμπιάδας Ειρήνης με στόχο την πραγματοποίηση πολύμορφων πολιτιστικών, αθλητικών δραστηριοτήτων και αγωνιστικών κινητοποιήσεων μαζί με φορείς του λαϊκού κινήματος και προσωπικότητες της πολιτικής και κοινωνικής ζωής, που αντιδρούν στη δράση του ιμπεριαλισμού.

Σας καλούμε να στηρίξετε και να συμμετέχετε σ’ αυτές τις δραστηριότητες για την Ολυμπιάδα Ειρήνης και να συμβάλλετε στην επιτυχία της, ώστε να σταλεί όσο γίνεται πιο δυνατά το μήνυμα του ελληνικού λαού ενάντια στον πόλεμο και τον ιμπεριαλισμό και η επιθυμία του για έναν κόσμο ειρηνικό, όπου οι λαοί θα αποφασίζουν μόνοι για το μέλλον τους.

Η Γραμματεία της ΕΕΔΥΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: