20 Φεβ 2008

Αντιπροσωπεία της Κινέζικης Λαϊκής Επιτροπής για την Ειρήνη και την Ανάπτυξη στην Αθήνα 20 – 25 Φλεβάρη 2008

Μετά από κάλεσμα της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) θα επισκεφτεί τη χώρα μας, από τις 20 μέχρι τις 25 Φλεβάρη 2008, πολυμελής αντιπροσωπεία της Κινέζικης Λαϊκής Επιτροπής για την Ειρήνη και την Ανάπτυξη με επικεφαλής τον αντιπρόεδρό της Ma Wenpu, μέλος του κοινοβουλίου και αντιπρόεδρο της επιτροπής εξωτερικών υποθέσεων της κινεζικής Βουλής.

Η επίσκεψη της κινέζικης αντιπροσωπείας πραγματοποιείται στο πλαίσιο των διμερών επαφών προετοιμασίας για το Συνέδριο του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ειρήνης, που θα διεξαχθεί τον Απρίλιο στη Βενεζουέλα και των δραστηριοτήτων της ΕΕΔΥΕ για την Ολυμπιάδα Ειρήνης 2008.

Η πολυήμερη παρουσία των συναγωνιστών για την ειρήνη από την Κίνα στην Αθήνα όχι μόνο θα συμβάλλει στη μεγαλύτερη εμβάθυνση των σχέσεων φιλίας και συνεργασίας των δύο κινημάτων, αλλά θα αποτελέσει ευκαιρία για συζητήσεις γύρω από τις δραστηριότητες του ΠΣΕ και την ανάπτυξη του παγκόσμιου κινήματος ειρήνης με κορυφαίο γεγονός το συνέδριο στη Βενεζουέλα. Οι συζητήσεις θα αναφερθούν επίσης στην πρωτοβουλία της ΕΕΔΥΕ για την Ολυμπιάδα Ειρήνης 2008 καθώς και τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Πεκίνο τον Αύγουστο του 2008.

Στη διάρκεια της παραμονής τους στην Αθήνα οι κινέζοι συναγωνιστές θα πραγματοποιήσουν συναντήσεις με την ΕΕΔΥΕ, τη Γραμματεία του ΠΣΕ, με το προεδρείο της ελληνικής Βουλής και την ΚΕ του ΚΚΕ.

Τέλος, θα πραγματοποιηθούν συναντήσεις με επιτροπές ειρήνης με κορυφαία την ανοιχτή εκδήλωση φιλίας στη Νίκαια, που θα πραγματοποιήσουν η τοπική επιτροπή ειρήνης μαζί με το Δήμο Νίκαιας την Παρασκευή 22 Φλεβάρη στις 6.30 το απόγευμα στο δημαρχείο της πόλης.

Αθήνα, 18/2/08 Το Γραφείο Τύπου της ΕΕΔΥΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: