20 Φεβ 2008

ΓΙΑ ΤΗΝ «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΠΟΙΗΣΗ» ΤΟΥ ΚΟΣΣΥΦΟΠΕΔΙΟΥ

Η ΕΕΔΥΕ καταγγέλλει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τη μονομερή ανακήρυξη «ανεξαρτησίας» του Κοσσόβου, η οποία ενθαρρύνθηκε από τη στάση των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων των ΗΠΑ και της Ε.Ε., που ετοιμάζεται να στείλει «αστυνομικές» και «δικαστικές» δυνάμεις επιτήρησης και κατοχής.

Η «ανεξαρτητοποίηση» του Κοσσυφοπεδίου αποτελεί παραβίαση των διεθνών συνθηκών και του δικαίου για τη μη αλλαγή συνόρων στην Ευρώπη ακόμη και της απόφασης 1244 του ΟΗΕ που έλεγε ότι είναι αναπόσπαστο κομμάτι της Σερβίας το Κοσσυφοπέδιο. Στόχος είναι να δημιουργηθεί ένα ακόμη προτεκτοράτο στην περιοχή ώστε να εξασφαλιστούν με το «διαίρει και βασίλευε» οι ιμπεριαλιστικοί σχεδιασμοί.

Η αρνητική αυτή εξέλιξη με τα αμφισβητούμενα σύνορα του Κοσσόβου με την ΠΓΔΜ, με την υποδαύλιση αποσχιστικών τάσεων και σε άλλες χώρες τις περιοχής σε συνδυασμό με τις ενδοϊμπεριαλιστικές αντιθέσεις και σχεδιασμούς, το πιθανότερο είναι να ανοίξει τους ασκούς του πολέμου με απρόβλεπτες συνέπειες για τους λαούς των Βαλκανίων και της ευρύτερης περιοχής.

Απαιτούμε από την ελληνική κυβέρνηση να μη δεχτεί την «ανεξαρτητοποίηση» και να μη συμμετέχει στην αποστολή της Ε.Ε. στο Κόσσοβο.

Η ΕΕΔΥΕ ταυτόχρονα καλεί όλο το λαό σε αγωνιστική επαγρύπνηση και τις επιτροπές ειρήνης να συμβάλλουν στην ενημέρωση για τις ολέθριες συνέπειες από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς στα Βαλκάνια και την ευρύτερη περιοχή και την αγωνιστική δράση όλων των αντιιμπεριαλιστικών φιλειρηνικών δυνάμεων για την αποτροπή της αλλαγής των συνόρων και το διώξιμο των στρατευμάτων κατοχής και των στρατιωτικών βάσεων από όλες τις χώρες τις περιοχής.

18 – 2 – 2008

Το Γραφείο Τύπου της ΕΕΔΥΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: