3 Μαρ 2009

Γ. ΣΑΝΙΔΑΣ - ΑΠΡΟΚΑΛΥΠΤΗ ΘΕΣΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ

Με τον πιο ωμό και κατηγορηματικό τρόπο, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, επιβεβαίωσε αυτό που σαν αρχή διέπει όλες τις ταξικές κοινωνίες. Πέραν της οποιασδήποτε νομολογίας, νομοτελειακά ισχύουν δύο γενικοί νόμοι: ο νόμος του εκμεταλλευτή και ο νόμος του εκμεταλλευόμενου. Πιο συγκεκριμένα, στις σημερινές συνθήκες, πρόκειται για το νόμο του κεφαλαίου και του εργάτη.

Πιστός στα οικονομικά και πολιτικά του αφεντικά, ο Γ. Σανιδάς έπραξε με βάση την επιλογή στρατοπέδου που έχει κάνει εδώ και χρόνια. Έβγαλε φιρμάνι, την ίδια ημέρα που τα Jumbo κατέθεταν εκ νέου ασφαλιστικά μέτρα κατά συνδικαλιστών και ταξικών σωματείων, με το οποίο προκαταβάλει τις αποφάσεις των δικαστηρίων υπέρ των Jumbo και του ΣΕΛΠΕ, κρίνοντας την συνδικαλιστική δράση ως "διαπραχθέν έγκλημα" και καλεί στην εφαρμογή της αυτόφωρης διαδικασίας.

Η πράξη αυτή δεν αφορά τα Jumbo και τους συνδικαλιστές. Αφορά όλη την κοινωνία και ειδικότερα τους εργαζόμενους και όλα εκείνα τα στρώματα που ανήκουν στους εκμεταλλευόμενους. Γιατί πλέον είναι ξεκάθαρο ότι μιλάμε για άμεση παρέμβαση δικαστικού λειτουργού, ο οποίος παρακάμπτει όλες τις ασφαλιστικές δικλείδες, ακόμα και αυτές του άδικου συστήματος που ζούμε. Ποινικοποιεί την οργανωμένη δράση όλων των πολιτών με κριτήριο την διαφύλαξη των κερδών των πολυεθνικών, την ίδια ώρα, που καμία παρέμβαση δεν έχει γίνει για να προφυλάξει τον απολυμένο από τα Jumbo εργάτη Ν. Νικολόπουλο, ο οποίος έχει καταθέσει μήνυση για την προσπάθεια που έγινε να τον δωροδοκήσουν και να τον απειλήσουν.
Κανείς δεν μπορεί να μείνει αμέτοχος. Όλοι πρέπει να πάρουμε θέση. Γιατί όπως ακριβώς γίνεται με τις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις ΗΠΑ, ΕΕ και Ισραήλ από τη μια πλευρά και την Παλαιστίνη από την άλλη, όπου όποιος δηλώνει ουδέτερος στη δολοφονία που διαπράττεται ενάντια στον Παλαιστινιακό Λαό, στη πράξη είναι συμμέτοχος, το ίδιο δεν μπορεί να δηλώνει ουδέτερος στη προσπάθεια της περαιτέρω φίμωσης του μαζικού λαϊκού κινήματος, γιατί έτσι γίνεται συνένοχος της βαθιάς κι επικίνδυνης "λογικής¨ του Σανιδά.

Γι αυτό:


ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ 17 ΜΑΡΤΗ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΠΑ.Μ.Ε. ΣΤΙΣ 6.30 ΜΜ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ,
ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ 20 ΜΑΡΤΗ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ Ε.Ε.Δ.Υ.Ε.
ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ 2 ΑΠΡΙΛΗ ΣΤΗΝ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΜΕ ΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΠΑ.Μ.Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: