15 Νοε 2009

Ανακοίνωση της ΕΕΔΥΕ για τις αποφάσεις του ΚΥΣΕΑ για το Αφγανιστάν

Η ΕΕΔΥΕ καταγγέλλει στον ελληνικό λαό την εγκληματική πρόθεση της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ να διπλασιάσει τη δύναμη του ελληνικού εκστρατευτικού στρατιωτικού σώματος στο Αφγανιστάν, όπως επιβεβαιώνεται από τις σχετικές κινήσεις των στρατιωτικών επιτελείων του ΓΕΕΘΑ για την εφαρμογή των σχετικών αποφάσεων, τις οποίες δε διέψευσε ο κ. Βενιζέλος, αλλά απλά μετέφερε την ανακοίνωσή τους στο εγγύς μέλλον, μετά τη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ.

Με την ενέργεια αυτή, η κυβέρνηση έρχεται να εξυπηρετήσει τις δεσμεύσεις της προηγούμενης κυβέρνησης της ΝΔ στο NATO, τις οποίες, όπως έχει δηλώσει και ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Αμυνας, η κυβέρνηση θα τις τηρεί στο ακέραιο. Η ενέργεια αυτή γίνεται σήμερα ακόμα πιο προκλητική, γιατί έχει συνέπεια την αύξηση των δαπανών της χώρας μας για τη συγκεκριμένη αποστολή, οι οποίες θ' αγγίξουν τα 400 εκατ. ευρώ μόνο για το Αφγανιστάν, όταν την ίδια στιγμή στον προϋπολογισμό προβλέπει μόνο 1,5% αύξηση των μισθών.

Η ΕΕΔΥΕ καλεί τον ελληνικό λαό, τους εργαζόμενους και τη νεολαία, να καταδικάσουν την κυβερνητική πολιτική, που δένει ακόμα πιο σφιχτά στο άρμα του ιμπεριαλισμού τη χώρα και να ενισχύσουν με τη δράση τους το αντιιμπεριαλιστικό αντιπολεμικό φιλειρηνικό κίνημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: