28 Νοε 2009

ΝΑ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟΥΣ!!!

Η ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΚΟΨΕ ΤΟ E-MAIL ΣΕ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΗ, ΣΥΝΑΓΩΝΣΤΗ ΚΑΙ ΣΥΜΠΟΛΙΤΗ ΜΑΣ!!

Λογοκρισία στη διακίνηση πολιτικών ιδεών επιχειρεί η Διοίκηση της Εμπορικής Τράπεζας, η οποία προχτές έκοψε το εταιρικό ηλεκτρονικό ταχυδρομείο (e-mail) του Θάνου Δριμάλα, εκπροσώπου της ΕΣΑΚ στο ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων και στελέχους του ΠΑΜΕ, συναγωνιστή μας και συμπολίτη μας. Οπως φαίνεται η εργοδοσία ανησύχησε από το πολιτικό και συνδικαλιστικό περιεχόμενο των ανακοινώσεων της παράταξης που έστελνε προς όλους τους εργαζόμενους των υποκαταστημάτων. Πρόκειται για ενέργεια που θυμίζει άλλες εποχές αφού από επιστολή της διοίκησης προκύπτει ότι θέλει να έχει τον πλήρη έλεγχο του περιεχομένου του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου των εργαζομένων και να μην έρχεται σε αντίθεση με τα συμφέροντά της.

Το περασμένο καλοκαίρι η διοίκηση είχε καταργήσει το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο όλων των παρατάξεων με επίσημη αιτιολογία, ότι αυτό χρησιμοποιείται από συνδικαλιστές για να «ενημερώνουν όλους τους εργαζόμενους για απόψεις και θέσεις τους, που απεικονίζουν τον κομματικό - πολιτικό χώρο που δραστηριοποιούνται». Μάλιστα, σημείωνε η Τράπεζα σε σχετική επιστολή, ότι η «κακή χρήση» του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου «δημιουργούσε σύγχυση στο προσωπικό, αφού αντέκρουαν σχετικές επίσημες ανακοινώσεις του Συλλόγου σας και συμφωνίες που είχατε επιτύχει με τη Διοίκηση».

Το Σεπτέμβρη, μετά τον ξεσηκωμό των εργαζομένων, επανέφεραν το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, αλλά με την «δαμόκλειο σπάθη» ότι θα αναλάβουν «ηθική δέσμευση, διότι σε διαφορετική περίπτωση θα αναγκασθούμε εκ νέου να αποκλείσουμε την πρόσβαση». Οι συνδικαλιστικές παρατάξεις αντιτάχθηκαν, λέγοντας πως είναι απαράδεκτο η διοίκηση να επιβάλλει στις παρατάξεις τι θα στέλνουν. «Μόνο λίστα με λέξεις - κλειδιά που θα απαγορεύονται και θα κόβονται αυτόματα τα κείμενά μας δε έδωσε η διοίκηση», σχολιάζει στο «Ρ» ο Θ. Δριμάλας. Και προσθέτει πως αυτή η απαγόρευση επιδιώκει να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους οι οποίοι βρίσκονται σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις αυτή την περίοδο ενάντια στις αντεργατικές επιθέσεις της Τράπεζας. «Είχαν στόχο να φιμώσουν τις ταξικές δυνάμεις και μας την είχαν στημένη. Μόλις έστειλα μια ανακοίνωση της παράταξης για την επέτειο του Πολυτεχνείου και για τις εξελίξεις στο Ασφαλιστικό, στην Παιδεία κλπ. με τίτλο "Το ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση, ο Αλμούνια στην εξουσία", μου ανακοίνωσαν ότι δεν έχω πια ηλεκτρονική πρόσβαση στην τράπεζα. Την πείραξε την εργοδοσία αυτό. Μάλλον ενδιαφέρεται να μην θίγεται η κυβέρνηση στα μάτια των εργαζόμενων.

Θέλουν να φιμώσουν όποια φωνή αντιστέκεται, αλλά ελπίζουν μάταια. Οι ταξικές δυνάμεις θα δώσουν άμεσα απάντηση για να ανακληθεί η αυταρχική φίμωση», υπογραμμίζει. «Αν περάσει αυτό, τότε θα ακολουθήσουν κι άλλες, πολύ χειρότερες για τους εργαζόμενους», καταλήγει.

Το κείμενο είναι, στο μεγαλύτερο μέρος του, αναδημοσίευση από την εφ. "Ριζοσπάστης" , αρ. φ. 10539, 28.11.209

Δεν υπάρχουν σχόλια: