17 Ιαν 2010

ΝΑΤΟ, 60 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗΣ ΜΗΧΑΝΗΣ ΘΑΝΑΤΟΥ - ΝΑ ΔΙΑΛΥΘΕΙ ΤΩΡΑ!

Νίκος Φωτιάδης: Η ιστορία του ΝΑΤΟ και της συμμετοχής της χώρας μας σ' αυτό, μόνο δεινά μπορεί να φέρει για τον Λαό μας.

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση που διοργάνωσαν η Επιτροπή Ειρήνης Νέας Σμύρνης και το παράρτημα Νέας Σμύρνης της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ.

Στην εκδήλωση, κύριος ομιλητής ήταν ο αντιπρόεδρος της ΕΕΔΥΕ και καθηγητής ΤΕΙ, συναγωνιστής Νίκος Φωτιάδης.

Στην ομιλία του, κάνοντας μια σύντομη ιστορική αναδρομή, στάθηκε στον καταστροφικό ρόλο που διαδραμάτισαν οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις της Αγγλίας και των ΗΠΑ κατά τον αγώνα του λαού μας για την ανεξαρτησία του με τον ηρωικό ΔΣΕ, αλλά και κατά το μετεμφυλιακό κράτος, την δικτατορία, το Κυπριακό και το σήμερα με την αποστολή ελλήνων φαντάρων σε πεδία μαχών που καμία σχέση δεν έχουν με τη διαφύλαξη των συνόρων της πατρίδας μας. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στις νέες δομές της εγκληματικής οργάνωσης του ΝΑΤΟ. Ειδικά η παραχώρηση της διαχείρισης του Αιγαίου στο ΝΑΤΟ, με τεράστια ευθύνη του τότε υπουργού εξωτερικών και νυν πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου (δες Συνθήκη του Ελσίνκι), είναι μεγάλο αγκάθι για την ειρήνη στα Βαλκάνια. Σε συνδυασμό με την συμμετοχή μας σα στρατεύματα κατοχής σε Βοσνία και Κοσσυφοπέδιο, η κατάσταση είναι εκρηκτική με ανυπολόγιστες συνέπειες για τους λαούς των Βαλκανίων.

Καταλήγοντας, ο συναγωνιστής Ν. Φωτιάδης, στάθηκε στις στοχεύσεις του αντιιμπεριαλιστικού κινήματος έτσι όπως τους θέτει η ΕΕΔΥΕ, που είναι η ενημέρωση του λαού για τις εξελίξεις εντός και εκτός Ελλάδας, η μαζικοποίηση των Επιτροπών Ειρήνης, η απόκρουση της παραχάραξης της ιστορίας, του αντικομμουνισμού και της προσπάθειας εξίσωσης του κομμουνισμού με τον φασισμό, του Στάλιν με τον Χίτλερ. Στο αμέσως επόμενο διάστημα θα πρέπει να αναπτυχθεί το αντιιμπεριαλιστικό κίνημα ειρήνης και να βαθύνουν οι δεσμοί του με το εργατικό – λαϊκό κίνημα.

Η πρόεδρος του παρατήματος Νέας Σμύρνης της ΠΕΑΕΑ – ΔΣΕ, συναγωνίστρια Λέλα Τουρναβίτου, αναφέρθηκε στη σημασία της ενίσχυσης του παραρτήματος από απογόνους και φίλους της Εθνικής Αντίστασης, αφού ειδικά σήμερα, θα πρέπει να διατηρήσουμε ζωντανή την πραγματική ιστορία του λαού μας, να αναδείξουμε τους αγώνες του και να πραγματοποιήσουμε τους ανεκπλήρωτους στόχους του.

Από την Επιτροπή Ειρήνης Νέας Σμύρνης, ο αντιπρόεδρος Αλέξης Ματής, αναφέρθηκε στους αγώνες που ανέπτυξε η επιτροπή την χρονιά που πέρασε και ανήγγειλε ότι με αφορμή την συμπλήρωση 35 χρόνων από την ίδρυση της επιτροπής και 55 χρόνων από την ίδρυση της ΕΕΔΥΕ, θα πραγματοποιηθούν καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς πλήθος εκδηλώσεων.

Μεγάλη συγκίνηση σκόρπισε η συναγωνίστρια Άρτεμις Μπλάνα, από τα ιδρυτικά μέλη της Επιτροπής Ειρήνης Νέας Σμύρνης, η οποία δώρισε στην επιτροπή μια ζωγραφική δημιουργία της σε πιάτο. Όπως διηγήθηκε η ίδια, στη δημιουργία της αποτυπώνονται τα κούλουμα στην Αθήνα του 1962, όταν οι αγωνιστές της Ειρήνης, αψηφώντας τις απαγορεύσεις του καθεστώτος, πέταξαν και γέμισαν τον ουρανό της Αθήνας με το σήμα της Ειρήνης του Μπέρτραντ Ράσελ. Οι δυνάμεις καταστολής, εξαντλώντας όλη τους τη βία στα νεαρά σώματα προσπάθησαν να καταπνίξουν για άλλη μια φορά (ανεπιτυχώς) το αντιιμπεριαλιστικό φιλειρηνικό κίνημα. Ένα από τα πολλά γεγονότα της δράσης του ελληνικού λαού, που δεν θα το συναντήσετε σε κανένα σχολικό βιβλίο!

Δεν υπάρχουν σχόλια: