14 Ιαν 2010

ΝΑ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟΥΣ!

ΣΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΩΝ JUMBO (ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΩΝ) ΔΕΝ ΧΩΡΑΝΕ ΕΡΓΑΤΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ!!

Μετά την εντολή Σανιδά, ακόμα μία εξέλιξη αναδεικνύει πως το αστικό κράτος θωρακίζεται απέναντι στους ταξικούς αγώνες

Την οργάνωση και την αποφασιστικότητα με την οποία το αστικό κράτος και οι μηχανισμοί του διαφυλάσσουν τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας αποτυπώνει η κλήση μαρτύρων που έστειλε το 2ο «Τμήμα Ασφάλειας Κράτους και Πολιτεύματος» της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής προς πέντε συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, που πρωτοστάτησαν στις περσινές κινητοποιήσεις ενάντια στη «μαφιόζικη» απόλυση του εργαζόμενου Νίκου Νικολόπουλου από τα πολυκαταστήματα «Τζάμπο».

Η ίδια η ύπαρξη, η λειτουργία, αλλά και πολύ περισσότερο η ενεργοποίησή του συγκεκριμένου Τμήματος της Ασφάλειας μετά τις κινητοποιήσεις που έγιναν για την υπεράσπιση του δικαιώματος στην εργασία και τη συνδικαλιστική δράση επιβεβαιώνουν πως η ελευθερία που διαφημίζουν οι δυνάμεις του ευρωμονόδρομου φτάνει μέχρι εκεί που δεν απειλούνται τα μονοπώλια. Γι' αυτό και καθόλου τυχαία, στοχοποιούνται οι δυνάμεις που πρωτοστατούν στην οργάνωση και ριζοσπαστικοποίηση των εργατών, στην αποκάλυψη της βαθιάς ρίζας των προβλημάτων.

Οι κλήσεις - με ημερομηνία 7 Γενάρη - έφτασαν χτες στον Γιώργο Πέρρο, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ και της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΓΣΕΕ, τον Γιάννη Κομνηνό, πρόεδρο του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας, την Μαρία Τσαγκατάκη, πρόεδρο του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, τον Θωμά Χόρτη, πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων στις επιχειρήσεις «Καρφούρ - Μαρινόπουλος, Ντία» και στέλεχος του ΠΑΜΕ και τον απολυμένο Ν. Νικολόπουλο. Η κλήση των μαρτύρων αφορά στην κινητοποίηση που έγινε στις 13/1/2009 στο κατάστημα ΤΖΑΜΠΟ στη Βάρη Αττικής. Συνδέεται με την παραβίαση άρθρων για φθορά ξένης περιουσίας, διακεκριμένη και απλή περίπτωση φθοράς, για δήθεν παρεμπόδιση πελατών να μπουν στο κατάστημα, διατάραξη κοινής ειρήνης κ.ά.
Επικίνδυνος για το πολίτευμα ο αγώνας για τη δουλειά;

Σύμφωνα με το νομικό πλαίσιο με το οποίο ιδρύθηκε το συγκεκριμένο Τμήμα, έτσι όπως διαμορφώθηκε μετά την τροποποίηση στο Προεδρικό Διάταγμα 1/2001, το 2ο Τμήμα Ασφάλειας Κράτους «είναι αρμόδιο για την πρόληψη και την καταστολή κάθε ενέργειας που στρέφεται κατά της ασφάλειας του κράτους και του δημοκρατικού πολιτεύματος. Στο πλαίσιο αυτό προβαίνει ιδίως στην αναζήτηση, συλλογή, επεξεργασία και αξιοποίηση πληροφοριών και στοιχείων για τη δράση ατόμων ή οργανωμένων ομάδων που ενεργούν πράξεις που στρέφονται κατά της ασφάλειας του κράτους και του δημοκρατικού πολιτεύματος, ή πράξεις βίας κατά προσώπων ή πραγμάτων, καθώς και στην παρακολούθηση των δραστηριοτήτων αυτών».

Μετά την εντολή Σανιδά, σύμφωνα με την οποία η συνδικαλιστική δράση είναι «εγκληματική», η νέα εξέλιξη αναδεικνύει ότι το επιχειρηματικό κέρδος και η βαρβαρότητα που αυτό συνεπάγεται είναι υπέρτατο θεμελιακό δικαίωμα για το αστικό κράτος. Η δράση που απειλεί την επιχειρηματική δράση και τα κέρδη της πλουτοκρατίας είναι απειλή και για το κράτος της. Η δημοκρατία είναι πάντα ταξική.

Οσο περισσότερο αναδεικνύονται τα αδιέξοδα του καπιταλισμού και οι εργαζόμενοι, βγάζοντας συμπεράσματα, οργανώνονται ενάντια στην πολιτική που υπονομεύει τη ζωή τους, τόσο περισσότερο εντείνεται η προσπάθεια τρομοκράτησής τους, με κάθε τρόπο. Ακριβώς επειδή οι εργάτες έχουν τη δύναμη και να εμποδίσουν και να σταματήσουν την επίθεση που δέχονται. Γι' αυτό και οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ ούτε λίγο ούτε πολύ βαφτίζονται «εχθροί» του αστικού κράτους.

Αναδημοσίευση από την εφ."Ριζοσπάστης", αρ. φ. 10574, 14.01.2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: