24 Απρ 2010

48ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΟΥ Π.Α.ΜΕ.: Η ΑΣΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΠΟΝΕΣΕ, Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΕΚΑΝΕ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΒΗΜΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΣΤΟΧΟ ΤΗΣ!

48ώρες απεργιακή φρουρά και στον Κοσκινίδη. Δεκάδες νεοσμυρνιώτες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Π.Α.ΜΕ. και του ΣΥ.Μ.ΦΟ.ΝΕ.Σ. για να βοηθήσουν τους εργαζόμενους κόντρα στην εργοδοτική τρομοκρατία. Ο Κοσκινίδης, απαγορεύει τη συνδικαλιστική δράση και τις εξορμήσεις του Σωματείου, ενώ εκτός από τις απολύσεις έχει υποχρεώσει αρκετούς εργαζόμενους σε άδεια άνευ αποδοχών!

Λύσσα! Η λέξη που ταιριάζει γάντι στον πόλεμο που εξαπέλυσε η αστική τάξη κατά του Π.Α.ΜΕ. και του Κ.Κ.Ε. με τα περισσότερα μέσα που διαθέτει: την εργοδοτική τρομοκρατία, τους μπράβους, τους δικαστές, τους αργυρώνητους υπαλληλίσκους των ΜΜΕ (από τον «αντικειμενικό» Χατζηνικολάου μέχρι τα «αμερικανάκια» του «Σκάι»), τους υπαλλήλους τους στο ΠΑ.ΣΟ.Κ., τη Ν.Δ. και του ΛΑ.Ο.Σ., τις ξεπουλημένες πλειοψηφίες των ΑΠΕΡΓΟΣΠΑΣΤΩΝ σε ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΒΕ που στηρίζονται από ΠΑ.ΣΟ.Κ., Ν.Δ., ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ και Αριστεριστοεπαναστάτες!

Νίκη! Έστω και προσωρινή, αλλά δεν παύει να είναι ΝΙΚΗ για την εργατική τάξη! Όχι γιατί απλά μας αρέσει, αλλά γιατί βοήθησε κι άλλες μάζες εργαζομένων να οργανωθούν στα ταξικά συνδικάτα, γιατί βοήθησε περισσότερο κόσμο να σηκώσει το κεφάλι του ψηλά και να σπάσει την εργοδοτική και κυβερνητική τρομοκρατία, γιατί βοήθησε ακόμα κι αυτούς που φοβήθηκαν και δεν απήργησαν να καταλάβουν ποιός είναι αυτός που πραγματικά εκφράζει τα συμφέροντά τους, γιατί στραπατσάρισε την αστική "νομιμότητα", καταργώντας στην πράξη την απαράδεκτη (παράνομη ακόμα και για τα δικά τους δεδομένα) απόφαση του δικαστηρίου να κηρύξει την απεργία των ναυτεργατών παράνομη και καταχρηστική!

Υπόσχεση! Δυναμικότερη συνέχεια! Με θάρρος και μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, θα συνεχίσουμε τον δίκαιο αγώνα μας μέχρι την τελική Νίκη! Να παραμερίσουμε τους κηφήνες που μας ρουφάνε του αίμα, για να χτίσουμε την κοινωνία της εργατικής τάξης, χωρίς την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.

Κάθε απεργία, κάθε κινητοποίηση, όλο και μεγαλύτερος αριθμός Νεοσμυρνιωτών συμμετέχουν στους αγώνες. Κάθε μέρα ξημερώνει και πιο αισιόδοξα για το εργατικό κίνημα...

Όλες οι ηλικίες συναντήθηκαν στην Απεργιακή συγκέντρωση του Π.Α.ΜΕ. Το μέλλον είναι εδώ!



Η αλληλεγγύη στον δίκαιο αγώνα των ναυτεργατών εκφράσθηκε πρακτικά με την παρουσία δεκάδων Νεοσμυρνιωτών στους καταπέλτες των πλοίων!

Δεν υπάρχουν σχόλια: