9 Απρ 2010

Ε.Ε.Δ.Υ.Ε.: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ

Η ΕΕΔΥΕ καταγγέλλει στον ελληνικό λαό τη μεθόδευση της κυβέρνησης για παραχώρηση εθνικής κυριαρχίας στο χώρο του Αιγαίου σε όφελος του ΝΑΤΟ και του αντιδραστικού καθεστώτος της Αγκυρας.

Δυστυχώς επιβεβαιώνονται με γρήγορους ρυθμούς οι εκτιμήσεις και προβλέψεις της ΕΕΔΥΕ ότι επίκειται εφ' όλης της ύλης αμερικανόπνευστη "διευθέτηση" των ελληνοτουρκικών σχέσεων.

Η πρόσφατη επιστολή του ΝΑΤΟικού διοικητή του στρατηγείου της Σμύρνης και η επίσκεψη του αναπληρωτή ΥΠΕΞ, κ. Δρούτσα στη γειτονική χώρα επαναφέρουν με εντονότερο τρόπο την πάγια επιδίωξη των Αμερικανονατοϊκών για πλήρη ΝΑΤΟποίηση του Αιγαίου και δείχνουν ότι η κυβέρνηση συζητά τα πάντα με την Τουρκία κι όχι μόνο για την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας. Πρώτο βήμα στην κατεύθυνση αυτή είναι η ανακήρυξη του Αιγαίου ως "γκρίζας ζώνης" σύμφωνα με τις επιδιώξεις των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - Αγκυρας.

Στην ίδια λογική εντάσσεται και η σημερινή (σ.σ. χτεσινή) συμφωνία των υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας - Τουρκίας περί μέτρων εμπιστοσύνης. Δεν πρόκειται πραγματικά για μέτρα τέτοιου χαρακτήρα καθώς αυτά τα μέτρα εντάσσονται στο γενικότερο σχεδιασμό αμφισβήτησης των εθνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων.

Τεράστια ευθύνη για τις εξελίξεις αυτές έχει η σημερινή αλλά και οι προηγούμενες κυβερνήσεις οι οποίες εμμένουν δογματικά στο δόγμα "ανήκομεν εις το ΝΑΤΟ και εις την ΕΕ". Οι κυβερνήσεις αυτές και η εγχώρια ολιγαρχία απεμπολούν τα εθνικά κυριαρχικά δικαιώματα, την εθνική ανεξαρτησία και ακεραιότητα αφού το ενδιαφέρον τους είναι εστιασμένο στη στρατηγική δέσμευση στους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς και αφού προσδοκούν οφέλη από τη συμμετοχή στους διάφορους ιμπεριαλιστικούς τυχοδιωκτισμούς (Αφγανιστάν, Βαλκάνια και αλλού).

Η πορεία αυτή είναι όμως επικίνδυνη για τη χώρα, τον ελληνικό λαό, τους γειτονικούς λαούς, την ειρήνη. Οι κίνδυνοι καθίστανται ισχυρότεροι αν υπολογίσουμε ότι η καπιταλιστική οικονομική κρίση θα οξύνει ακόμη παραπέρα τους ανταγωνισμούς ανάμεσα στις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις για την αναδιανομή των αγορών και των σφαιρών επιρροής.

Η ΕΕΔΥΕ καλεί τις επιτροπές της, τους μαζικούς φορείς, τον ελληνικό λαό να υψώσει σύσσωμος το ανάστημά του και να εναντιωθεί στις προκλήσεις σε βάρος της εθνικής κυριαρχίας και της ειρήνης.

Καμιά παραχώρηση εθνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων. Καμιά συμμετοχή στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και τυχοδιωκτισμούς του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: