7 Απρ 2010

Δελτίο Τύπου της ΕΕΔΥΕ για τον συντροφο και συναγωνιστή Τάκη Τσιόγκα

Η προσφορά του στο λαϊκό και αντιιμπεριαλιστικό - φιλειρηνικό κίνημα, η συνέπεια, η μαχητικότητα και το ήθος που επέδειξε με επιμονή κι αξιοπρέπεια όλα τα χρόνια της ζωής του θα είναι φωτεινό παράδειγμα και σημείο αναφοράς στους αγώνες που μας περιμένουν στο μέλλον.


Ανακοίνωση της ΚΕ του ΚΚΕ για το θάνατο του σ. Δημήτρη Τσιόγκα

«Εφυγε πρόωρα από τη ζωή ο σύντροφος Δημήτρης Τσιόγκας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, στέλεχος του ΠΑΜΕ και πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λάρισας. Η ΚΕ του Κόμματος συμπαραστέκεται στην οικογένεια του συντρόφου μας και απευθύνει τα θερμά της συλλυπητήρια.

Ο σ. Δημήτρης Τσιόγκας έγινε μέλος της ΚΝΕ το 1975 και λίγα χρόνια αργότερα εντάχθηκε στο ΚΚΕ. Υπηρέτησε το Κόμμα με όλες του τις δυνάμεις έως το τέλος, από όποια θέση ευθύνης του εμπιστεύτηκε.

Στη μεγάλη κρίση που πέρασε το ΚΚΕ στα χρόνια της αντεπανάστασης 1989 - 1991, ο σ. Τσιόγκας υπεράσπισε το χαρακτήρα του Κόμματος και τις επαναστατικές αρχές, ενάντια στον οπορτουνισμό που επιδίωξε τη διάλυσή του.

Το 18ο Συνέδριο εξέλεξε τον σ. Τσιόγκα μέλος της Κεντρικής Επιτροπής, ενώ έγινε βουλευτής Λάρισας το 2001. Επανεξελέγη στις εκλογές του 2004 και του 2007.

Εχοντας σφυρηλατηθεί από μικρή ηλικία με την πίστη στους σκοπούς της εργατικής τάξης, στάθηκε δίπλα της, έγινε σάρκα από τη σάρκα της, καταξιώθηκε και τιμήθηκε από τους συναδέλφους του ως αφοσιωμένος αγωνιστής που πραγματικά αξίζει να τον εμπιστεύονται. Ο σύντροφος Τσιόγκας υπήρξε μαχητικό στέλεχος του ταξικού εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος. Υπεράσπισε τα συμφέροντα της εργατικής τάξης με αισιοδοξία, δίχως έκπτωση απέναντι στο κεφάλαιο, στο ρεφορμισμό και τον οπορτουνισμό.

Είναι βέβαιο ότι οι νέες βάρδιες της εργατικής τάξης θα αντλήσουν διδάγματα από το παράδειγμά του και πρώτα απ' όλα ότι η αγωνιστική στάση ενάντια στην υποταγή και στη μοιρολατρία, η πάλη για ένα καλύτερο αύριο είναι μονόδρομος για την τάξη και ότι αξίζει να τον διαβούν.

Η πολιτική κηδεία του συντρόφου Τσιόγκα θα γίνει την Τετάρτη 7 Απριλίου στις 2 το μεσημέρι, από την αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Λάρισας».


Ανακοίνωσή της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ

«Στους αγώνες θα τιμάμε τη μνήμη σου πάντα, σύντροφε Τάκη. Το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο, το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα της χώρας μας, θρηνεί για τον πρόωρο θάνατο του άξιου στελέχους του και καταξιωμένου αγωνιστή του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος Δημήτρη Τσιόγκα. Εκφράζει τα πιο θερμά συλλυπητήριά του στην οικογένεια, στους συγγενείς και φίλους του.

Ο σύντροφός μας Δημήτρης (Τάκης), γνήσιο τέκνο της εργατικής τάξης, ως συνδικαλιστής, από τη θέση της Γραμματείας του ΠΑΜΕ, από τη θέση του προέδρου του Εργατικού Κέντρου της Λάρισας, ως μέλος της ΚΕ και ως βουλευτής του ΚΚΕ, ως λαϊκός αγωνιστής, δεν έλειψε από κανέναν λαϊκό αγώνα, από καμιά ταξική μάχη. Ετσι τίμησε την τάξη του, την εργατική τάξη, αλλά τιμήθηκε και απ' αυτήν.

Με την πρωτοπόρα δράση του, με την καθημερινή αγωνιστική στάση του έγινε πρότυπο αγωνιστή που υπηρετούσε και καταξίωνε τα οράματα, τα ιδανικά και τις αξίες της εργατικής τάξης, τα ιδανικά και τα οράματα για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.

Είναι γεγονός ότι ο σύντροφός μας Τάκης φεύγει σε μια στιγμή που η τάξη του, η εργατική τάξη, δέχεται μια πρωτοφανή επίθεση από τη νέα "ιερή συμμαχία" του κεφαλαίου, της κυβέρνησης, της Ευρωπαϊκής Ενωσης, των κομμάτων του ευρωμονόδρομου και άλλων παραγόντων και γι' αυτό το κενό που αφήνει στο μέτωπο της εργατικής λαϊκής αντεπίθεσής μας είναι δυσαναπλήρωτο.

Εχοντας συναίσθηση των πρόσθετων ευθυνών που επωμιζόμαστε, εξαιτίας και αυτού του γεγονότος, αλλά και για να τιμάμε πάντα έμπρακτα τον σύντροφό μας Τάκη, του δίνουμε υπόσχεση ότι θα κάνουμε ό,τι μπορούμε, για να ενταχθούν, στο κενό που αφήνει, χιλιάδες νέοι αγωνιστές και ότι θα συνεχίσουμε δυναμικά τους ταξικούς αγώνες, για να φέρουμε όσο γίνεται πιο σύντομα στον τόπο μας, την κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο και να κάνουμε πράξη το σύνθημα "νόμος είναι το δίκιο του εργάτη" που και ο ίδιος το είχε κάνει στάση ζωής».


Δεν υπάρχουν σχόλια: