29 Απρ 2010

ΣΥΣΚΕΨΗ ΦΟΡΕΩΝ ΤΗΣ Ε.Ε.Δ.Υ.Ε. ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 03.05.2010

24 Απρ 2010

48ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΟΥ Π.Α.ΜΕ.: Η ΑΣΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΠΟΝΕΣΕ, Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΕΚΑΝΕ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΒΗΜΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΣΤΟΧΟ ΤΗΣ!

48ώρες απεργιακή φρουρά και στον Κοσκινίδη. Δεκάδες νεοσμυρνιώτες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Π.Α.ΜΕ. και του ΣΥ.Μ.ΦΟ.ΝΕ.Σ. για να βοηθήσουν τους εργαζόμενους κόντρα στην εργοδοτική τρομοκρατία. Ο Κοσκινίδης, απαγορεύει τη συνδικαλιστική δράση και τις εξορμήσεις του Σωματείου, ενώ εκτός από τις απολύσεις έχει υποχρεώσει αρκετούς εργαζόμενους σε άδεια άνευ αποδοχών!

Λύσσα! Η λέξη που ταιριάζει γάντι στον πόλεμο που εξαπέλυσε η αστική τάξη κατά του Π.Α.ΜΕ. και του Κ.Κ.Ε. με τα περισσότερα μέσα που διαθέτει: την εργοδοτική τρομοκρατία, τους μπράβους, τους δικαστές, τους αργυρώνητους υπαλληλίσκους των ΜΜΕ (από τον «αντικειμενικό» Χατζηνικολάου μέχρι τα «αμερικανάκια» του «Σκάι»), τους υπαλλήλους τους στο ΠΑ.ΣΟ.Κ., τη Ν.Δ. και του ΛΑ.Ο.Σ., τις ξεπουλημένες πλειοψηφίες των ΑΠΕΡΓΟΣΠΑΣΤΩΝ σε ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΒΕ που στηρίζονται από ΠΑ.ΣΟ.Κ., Ν.Δ., ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ και Αριστεριστοεπαναστάτες!

Νίκη! Έστω και προσωρινή, αλλά δεν παύει να είναι ΝΙΚΗ για την εργατική τάξη! Όχι γιατί απλά μας αρέσει, αλλά γιατί βοήθησε κι άλλες μάζες εργαζομένων να οργανωθούν στα ταξικά συνδικάτα, γιατί βοήθησε περισσότερο κόσμο να σηκώσει το κεφάλι του ψηλά και να σπάσει την εργοδοτική και κυβερνητική τρομοκρατία, γιατί βοήθησε ακόμα κι αυτούς που φοβήθηκαν και δεν απήργησαν να καταλάβουν ποιός είναι αυτός που πραγματικά εκφράζει τα συμφέροντά τους, γιατί στραπατσάρισε την αστική "νομιμότητα", καταργώντας στην πράξη την απαράδεκτη (παράνομη ακόμα και για τα δικά τους δεδομένα) απόφαση του δικαστηρίου να κηρύξει την απεργία των ναυτεργατών παράνομη και καταχρηστική!

Υπόσχεση! Δυναμικότερη συνέχεια! Με θάρρος και μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, θα συνεχίσουμε τον δίκαιο αγώνα μας μέχρι την τελική Νίκη! Να παραμερίσουμε τους κηφήνες που μας ρουφάνε του αίμα, για να χτίσουμε την κοινωνία της εργατικής τάξης, χωρίς την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.

Κάθε απεργία, κάθε κινητοποίηση, όλο και μεγαλύτερος αριθμός Νεοσμυρνιωτών συμμετέχουν στους αγώνες. Κάθε μέρα ξημερώνει και πιο αισιόδοξα για το εργατικό κίνημα...

Όλες οι ηλικίες συναντήθηκαν στην Απεργιακή συγκέντρωση του Π.Α.ΜΕ. Το μέλλον είναι εδώ!



Η αλληλεγγύη στον δίκαιο αγώνα των ναυτεργατών εκφράσθηκε πρακτικά με την παρουσία δεκάδων Νεοσμυρνιωτών στους καταπέλτες των πλοίων!

18 Απρ 2010

ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΣΥ.Μ.ΦΟ.ΝΕ.Σ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ 48ΩΡΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΤΟΥ Π.Α.ΜΕ.

ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ!


Εκατοντάδες εργαζόμενοι, άνεργοι, γυναίκες, παιδιά και συνταξιούχοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Π.Α.ΜΕ. και του ΣΥ.Μ.ΦΟ.ΝΕ.Σ. να διαδηλώσουμε κατά του μαύρου μπλοκ κεφαλαιοκρατών - κυβέρνησης - ΝΔ - ΛΑ.Ο.Σ. - ΕΕ και ξεπουλημένων πλειοψηφιών σε ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΒΕ, που σε ρυθμούς πολυβόλου παίρνουν τα πιο βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα των τελευταίων δεκαετιών. Ήταν μια καλή παρακαταθήκη για την επιτυχία της 48ωρης απεργίας στις 21 και 22 Απρίλη.

Εκατοντάδες λαού ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Π.Α.ΜΕ. και του ΣΥ.Μ.ΦΟ.ΝΕ.Σ.

Η Νεολαία στην πρωτοπορεία!

Ο Ορέστης Φίλης, απευθύνει χαιρετισμό και κάλεσμα για την Απεργία στις 21 και 22 Απρίλη εκ μέρους του Παραρτήματος Καλλιθέας - Νέας Σμύρνης του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας

15 Απρ 2010

Ο ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ ΒΡΗΚΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΚΑΙ ΣΤΗ ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ: ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΕΠΙΚΑΙΡΑ"

Άσχημη έκπληξη μας περίμενε διαβάζοντας το φύλλο 266 της εφ. "Επίκαιρα". Ωμός και χυδαίος αντικομμουνισμός, υιοθέτηση των ψεμμάτων των Ναζί και του Γκαίμπελς. Παραθέτουμε την απάντηση των ΚΟΒ Νέας Σμύρνης του ΚΚΕ και την απίστευτη απάντηση της εφημερίδας!! Τα σχόλια δικά σας...


14 Απρ 2010

9 Απρ 2010

Ε.Ε.Δ.Υ.Ε.: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ

Η ΕΕΔΥΕ καταγγέλλει στον ελληνικό λαό τη μεθόδευση της κυβέρνησης για παραχώρηση εθνικής κυριαρχίας στο χώρο του Αιγαίου σε όφελος του ΝΑΤΟ και του αντιδραστικού καθεστώτος της Αγκυρας.

Δυστυχώς επιβεβαιώνονται με γρήγορους ρυθμούς οι εκτιμήσεις και προβλέψεις της ΕΕΔΥΕ ότι επίκειται εφ' όλης της ύλης αμερικανόπνευστη "διευθέτηση" των ελληνοτουρκικών σχέσεων.

Η πρόσφατη επιστολή του ΝΑΤΟικού διοικητή του στρατηγείου της Σμύρνης και η επίσκεψη του αναπληρωτή ΥΠΕΞ, κ. Δρούτσα στη γειτονική χώρα επαναφέρουν με εντονότερο τρόπο την πάγια επιδίωξη των Αμερικανονατοϊκών για πλήρη ΝΑΤΟποίηση του Αιγαίου και δείχνουν ότι η κυβέρνηση συζητά τα πάντα με την Τουρκία κι όχι μόνο για την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας. Πρώτο βήμα στην κατεύθυνση αυτή είναι η ανακήρυξη του Αιγαίου ως "γκρίζας ζώνης" σύμφωνα με τις επιδιώξεις των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - Αγκυρας.

Στην ίδια λογική εντάσσεται και η σημερινή (σ.σ. χτεσινή) συμφωνία των υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας - Τουρκίας περί μέτρων εμπιστοσύνης. Δεν πρόκειται πραγματικά για μέτρα τέτοιου χαρακτήρα καθώς αυτά τα μέτρα εντάσσονται στο γενικότερο σχεδιασμό αμφισβήτησης των εθνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων.

Τεράστια ευθύνη για τις εξελίξεις αυτές έχει η σημερινή αλλά και οι προηγούμενες κυβερνήσεις οι οποίες εμμένουν δογματικά στο δόγμα "ανήκομεν εις το ΝΑΤΟ και εις την ΕΕ". Οι κυβερνήσεις αυτές και η εγχώρια ολιγαρχία απεμπολούν τα εθνικά κυριαρχικά δικαιώματα, την εθνική ανεξαρτησία και ακεραιότητα αφού το ενδιαφέρον τους είναι εστιασμένο στη στρατηγική δέσμευση στους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς και αφού προσδοκούν οφέλη από τη συμμετοχή στους διάφορους ιμπεριαλιστικούς τυχοδιωκτισμούς (Αφγανιστάν, Βαλκάνια και αλλού).

Η πορεία αυτή είναι όμως επικίνδυνη για τη χώρα, τον ελληνικό λαό, τους γειτονικούς λαούς, την ειρήνη. Οι κίνδυνοι καθίστανται ισχυρότεροι αν υπολογίσουμε ότι η καπιταλιστική οικονομική κρίση θα οξύνει ακόμη παραπέρα τους ανταγωνισμούς ανάμεσα στις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις για την αναδιανομή των αγορών και των σφαιρών επιρροής.

Η ΕΕΔΥΕ καλεί τις επιτροπές της, τους μαζικούς φορείς, τον ελληνικό λαό να υψώσει σύσσωμος το ανάστημά του και να εναντιωθεί στις προκλήσεις σε βάρος της εθνικής κυριαρχίας και της ειρήνης.

Καμιά παραχώρηση εθνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων. Καμιά συμμετοχή στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και τυχοδιωκτισμούς του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΡΠΑΚΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ, ΡΗΞΗ ΚΑΙ ΑΝΤΑΤΡΟΠΗ

Κανένας εφησυχασμός, καμία μέρα χαμένη! Αυτοί (μια χούφτα παράσιτα) κάνουν την δουλιά τους: κατατρώνε τις σάρκες μας! Είναι ώρα να κάνουμε κι εμείς τη δική μας δουλειά! Να τους στείλουμε από εκεί που ήρθαν! Το ΣΥ.Μ.ΦΟ.ΝΕ.Σ. εντείνει τη δράση του και προετοιμάζει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη συμμετοχή των νεοσμυρνιωτών στην 48ωρη απεργία στις 21 και 22 Απρίλη!

8 Απρ 2010

ΟΛΟΙ ΑΠΟΨΕ ΣΤΗ ΣΥΓΚΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ Π.Α.ΜΕ. ΚΑΤ Α ΤΗΣ ΦΟΡΟΛΗΣΤΕΙΑΣ!

ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ 6.30μμ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥ.Μ.ΦΟ.ΝΕ.Σ. ΣΤΟΥΣ ΣΤΥΛΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΟΥ ΔΙΟΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ Π.Α.ΜΕ. ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ.

ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ Η ΦΟΡΟΛΗΣΤΕΙΑ!

ΝΑΤΟ: ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ

Συνεχής και μόνιμη απειλή για το Αιγαίο

Οι κυβερνητικές διαβεβαιώσεις ότι δε θα εφαρμοστεί η νέα δομή που αφορά στην ευρύτερη περιοχή του Αιγαίου, πρέπει να ανησυχούν παρά να καθησυχάζουν το λαό

Ως επιτυχία προσπαθεί να εμφανίσει η ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Αμυνας την εδραίωση, στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ, του καθεστώτος αμφισβήτησης και εθνικού αποχρωματισμού των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων στο Αιγαίο, επικεντρώνοντας το όλο θέμα στο ζήτημα της εθνικότητας του διοικητή του ΝΑΤΟικού Κέντρου Αεροπορικών Επιχειρήσεων στη Λάρισα (CAOC-7) και παραβλέποντας το γεγονός ότι όλο το Αιγαίο πλέον, συμπεριλαμβανομένων και των ελληνικών νησιών, αποτελεί σε επιχειρησιακό επίπεδο για τα ΝΑΤΟικά επιτελεία μια «γκρίζα» περιοχή, όπου αποφεύγουν να σχεδιάζουν ασκήσεις και άλλες δραστηριότητες ανατολικά του 25ου Μεσημβρινού.

Σ' αυτό το πνεύμα, ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Ε. Βενιζέλος, απαντώντας χτες σε σχετικές ερωτήσεις, με αφορμή δημοσιεύματα στον Τύπο αναφορικά με την επιστολή του Αμερικανού διοικητή του ΝΑΤΟικού Αεροπορικού Στρατηγείου της Σμύρνης (CCAIR), έκανε γνωστό ότι τελικά ο ΝΑΤΟικός αξιωματούχος ανακάλεσε το εν λόγω έγγραφο.

Υπενθυμίζεται ότι με την επιστολή του, ο Αμερικανός διοικητής της Σμύρνης, επιχείρησε έναν ανοιχτό εκβιασμό, κηρύσσοντας ολόκληρο το Αιγαίο σε «γκρίζα ζώνη» για τα ΝΑΤΟικά ραντάρ, έως ότου γίνουν αποδεκτές οι τουρκικές θέσεις, που υποστηρίζονται από την αμερικανική πλευρά, για τον επιχειρησιακό έλεγχο του Αιγαίου, στο πλαίσιο των προωθούμενων διευθετήσεων γύρω από τη νέα δομή του ΝΑΤΟ.

Ανέξοδες κυβερνητικές κορόνες

Ο διοικητής του CCAIR Σμύρνης, στις 29 Μάρτη 2010, επισύναψε σε επιστολή του προς τον διοικητή του ελληνικού ΑΤΑ (Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορίας) στη Λάρισα, όπως και στους διοικητές των CAOC και τους αρχηγούς των ΓΕΑ των ΝΑΤΟικών χωρών της περιοχής, «τεχνικό έγγραφο», το οποίο, σύμφωνα με τον Ε. Βενιζέλο, «μπορούσε να δημιουργήσει παρεξηγήσεις ως προς το Αιγαίο» (!)

Σύμφωνα με τον υπουργό Αμυνας, ο Αρχηγός ΓΕΑ, σε συνεννόηση με τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, ζήτησε, με επιστολή του από το διοικητή του CCAIR Σμύρνης, να ανακαλέσει το έγγραφό του αυτό. Κατόπιν αυτού, ο διοικητής του CCAIR Σμύρνης, με νεότερο έγγραφό του, της 6ης Απριλίου 2010, που απευθύνεται σε όλους τους παραλήπτες του αρχικού εγγράφου του της 29ης Μαρτίου 2010, ανακάλεσε.

Στις ίδιες δηλώσεις, ο Ε. Βενιζέλος ισχυρίζεται ότι το ζήτημα της νέας δομής διοίκησης του ΝΑΤΟ εκκρεμεί από το 2007 και προσπαθεί να διασκεδάσει τις εντυπώσεις για τη ΝΑΤΟική ομπρέλα στις προωθούμενες διευθετήσεις λέγοντας: «Μία κρίσιμη πτυχή της νέας αυτής δομής αφορά τον αριθμό και τη διοίκηση των αεροπορικών στρατηγείων (CCAIR) και υποστρατηγείων (CAOC). Στο πλαίσιο αυτό είχε δημιουργηθεί στους νατοϊκούς κύκλους η εντύπωση ότι η Ελλάδα είχε συμφωνήσει, το Φεβρουάριο του 2009, στην εναλλαγή Ελληνα και Τούρκου διοικητή και τον Μάιο 2009 στην εναλλαγή Ελληνα και Τούρκου υποδιοικητή στο CAOC Λάρισας».

Η ουσία παραμένει

Περιορίζοντας το όλο θέμα στην εθνικότητα του διοικητή και υποδιοικητή, η κυβέρνηση προσπαθεί να συγκαλύψει την ουσία, που δεν είναι άλλη από το γεγονός ότι το κουμάντο στο Αιγαίο έχει περάσει εξ ολοκλήρου στα χέρια του ΝΑΤΟ, που προωθεί τη διχοτόμηση για να υπηρετήσει τα γενικότερα ιμπεριαλιστικά σχέδια.

Από αυτή τη σκοπιά, μόνο σαν ανέξοδη μπορεί να εκληφθεί η διαβεβαίωση της κυβέρνησης ότι ζήτησε να μην εφαρμοστεί η νέα δομή διοίκησης στην ευρύτερη περιοχή και πως το CAOC Λάρισας παραμένει υπό τη μόνιμη διοίκηση του Ελληνα αντιπτεράρχου, και χωρίς νέες ρυθμίσεις ως προς τη διασυνδεσιμότητα των ραντάρ.

Σε κάθε περίπτωση, η ανάκληση της επίμαχης επιστολής δεν αλλάζει αυτά που έχουν δρομολογηθεί σε βάρος των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων στο Αιγαίο. Αντίθετα, η όλη εξέλιξη τα επιβεβαιώνει. Αποτελεί συνεχή απειλή από μόνη της η συνέχιση της λειτουργίας του CAOC Λάρισας, έστω και με Ελληνα διοικητή, αφού δεν έχει καθορισμένα όρια επιχειρησιακής ευθύνης, δηλαδή δεν καλύπτει τον ελληνικό εθνικό χώρο, μιας και το ΝΑΤΟ εδώ και καιρό έχει καταργήσει τα εθνικά όρια επιχειρησιακής ευθύνης.

Η επιβεβαίωση μάλιστα ήρθε και με τη στάση του Ισραήλ, όπου στα πλαίσια της εφαρμογής της συμφωνίας αμυντικής συνεργασίας Ελλάδας - Ισραήλ, ζήτησε να μη γίνουν ασκήσεις στο Ανατολικό Αιγαίο.


(από την εφ. "Ριζοσπάστης", 08.04.2010, σ.3)

7 Απρ 2010

Δελτίο Τύπου της ΕΕΔΥΕ για τον συντροφο και συναγωνιστή Τάκη Τσιόγκα

Η προσφορά του στο λαϊκό και αντιιμπεριαλιστικό - φιλειρηνικό κίνημα, η συνέπεια, η μαχητικότητα και το ήθος που επέδειξε με επιμονή κι αξιοπρέπεια όλα τα χρόνια της ζωής του θα είναι φωτεινό παράδειγμα και σημείο αναφοράς στους αγώνες που μας περιμένουν στο μέλλον.


Ανακοίνωση της ΚΕ του ΚΚΕ για το θάνατο του σ. Δημήτρη Τσιόγκα

«Εφυγε πρόωρα από τη ζωή ο σύντροφος Δημήτρης Τσιόγκας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, στέλεχος του ΠΑΜΕ και πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λάρισας. Η ΚΕ του Κόμματος συμπαραστέκεται στην οικογένεια του συντρόφου μας και απευθύνει τα θερμά της συλλυπητήρια.

Ο σ. Δημήτρης Τσιόγκας έγινε μέλος της ΚΝΕ το 1975 και λίγα χρόνια αργότερα εντάχθηκε στο ΚΚΕ. Υπηρέτησε το Κόμμα με όλες του τις δυνάμεις έως το τέλος, από όποια θέση ευθύνης του εμπιστεύτηκε.

Στη μεγάλη κρίση που πέρασε το ΚΚΕ στα χρόνια της αντεπανάστασης 1989 - 1991, ο σ. Τσιόγκας υπεράσπισε το χαρακτήρα του Κόμματος και τις επαναστατικές αρχές, ενάντια στον οπορτουνισμό που επιδίωξε τη διάλυσή του.

Το 18ο Συνέδριο εξέλεξε τον σ. Τσιόγκα μέλος της Κεντρικής Επιτροπής, ενώ έγινε βουλευτής Λάρισας το 2001. Επανεξελέγη στις εκλογές του 2004 και του 2007.

Εχοντας σφυρηλατηθεί από μικρή ηλικία με την πίστη στους σκοπούς της εργατικής τάξης, στάθηκε δίπλα της, έγινε σάρκα από τη σάρκα της, καταξιώθηκε και τιμήθηκε από τους συναδέλφους του ως αφοσιωμένος αγωνιστής που πραγματικά αξίζει να τον εμπιστεύονται. Ο σύντροφος Τσιόγκας υπήρξε μαχητικό στέλεχος του ταξικού εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος. Υπεράσπισε τα συμφέροντα της εργατικής τάξης με αισιοδοξία, δίχως έκπτωση απέναντι στο κεφάλαιο, στο ρεφορμισμό και τον οπορτουνισμό.

Είναι βέβαιο ότι οι νέες βάρδιες της εργατικής τάξης θα αντλήσουν διδάγματα από το παράδειγμά του και πρώτα απ' όλα ότι η αγωνιστική στάση ενάντια στην υποταγή και στη μοιρολατρία, η πάλη για ένα καλύτερο αύριο είναι μονόδρομος για την τάξη και ότι αξίζει να τον διαβούν.

Η πολιτική κηδεία του συντρόφου Τσιόγκα θα γίνει την Τετάρτη 7 Απριλίου στις 2 το μεσημέρι, από την αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Λάρισας».


Ανακοίνωσή της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ

«Στους αγώνες θα τιμάμε τη μνήμη σου πάντα, σύντροφε Τάκη. Το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο, το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα της χώρας μας, θρηνεί για τον πρόωρο θάνατο του άξιου στελέχους του και καταξιωμένου αγωνιστή του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος Δημήτρη Τσιόγκα. Εκφράζει τα πιο θερμά συλλυπητήριά του στην οικογένεια, στους συγγενείς και φίλους του.

Ο σύντροφός μας Δημήτρης (Τάκης), γνήσιο τέκνο της εργατικής τάξης, ως συνδικαλιστής, από τη θέση της Γραμματείας του ΠΑΜΕ, από τη θέση του προέδρου του Εργατικού Κέντρου της Λάρισας, ως μέλος της ΚΕ και ως βουλευτής του ΚΚΕ, ως λαϊκός αγωνιστής, δεν έλειψε από κανέναν λαϊκό αγώνα, από καμιά ταξική μάχη. Ετσι τίμησε την τάξη του, την εργατική τάξη, αλλά τιμήθηκε και απ' αυτήν.

Με την πρωτοπόρα δράση του, με την καθημερινή αγωνιστική στάση του έγινε πρότυπο αγωνιστή που υπηρετούσε και καταξίωνε τα οράματα, τα ιδανικά και τις αξίες της εργατικής τάξης, τα ιδανικά και τα οράματα για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.

Είναι γεγονός ότι ο σύντροφός μας Τάκης φεύγει σε μια στιγμή που η τάξη του, η εργατική τάξη, δέχεται μια πρωτοφανή επίθεση από τη νέα "ιερή συμμαχία" του κεφαλαίου, της κυβέρνησης, της Ευρωπαϊκής Ενωσης, των κομμάτων του ευρωμονόδρομου και άλλων παραγόντων και γι' αυτό το κενό που αφήνει στο μέτωπο της εργατικής λαϊκής αντεπίθεσής μας είναι δυσαναπλήρωτο.

Εχοντας συναίσθηση των πρόσθετων ευθυνών που επωμιζόμαστε, εξαιτίας και αυτού του γεγονότος, αλλά και για να τιμάμε πάντα έμπρακτα τον σύντροφό μας Τάκη, του δίνουμε υπόσχεση ότι θα κάνουμε ό,τι μπορούμε, για να ενταχθούν, στο κενό που αφήνει, χιλιάδες νέοι αγωνιστές και ότι θα συνεχίσουμε δυναμικά τους ταξικούς αγώνες, για να φέρουμε όσο γίνεται πιο σύντομα στον τόπο μας, την κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο και να κάνουμε πράξη το σύνθημα "νόμος είναι το δίκιο του εργάτη" που και ο ίδιος το είχε κάνει στάση ζωής».


6 Απρ 2010

Ο ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΣ ΔΟΛΟΦΟΝΕΙ - ΕΤΣΙ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΗΝ ΚΕΡΔΟΦΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΕΣ

12.07.2007: Η στιγμή της δολοφονίας Ιρακινών δημοσιογράφων από αμερικανούς δολοφόνους σε ελικόπτερα Απάτσι. Μεταξύ των θυμάτων και δύο παιδιά! Το σχόλιο των δολοφόνων; Μα γιατί παίρνουν τα παιδιά τους στις μάχες;!!!!!
(το video μπορείτε να το δείτε στο youtube [v=HegX-_zET5Y])


Το βίντεο δολοφονίας που αποκαλύφθηκε χθες και αφορά στην κτηνωδία των αμερικάνων ιμπεριαλιστών γεννά τρια (βασικά) ερωτήματα:
1) Τι άλλες κτηνωδίες έχουν συντελεστεί (ας θυμηθούμε την Φαλούτζα), που οι ιμπεριαλιστές με μαεστρία συγκαλύπτουν;
2) Δεν πρέπει να τιμωρηθούν όλοι εκείνοι, που διαχρονικά μας έχουν κάνει συμμάχους των κτηνών κι επομένως συνένοχους στα εγκλήματά τους;
3) Από τα προηγούμενα δεν προκύπτει ότι, δεν υπάρχει κανένα επιχείρημα που να δικαιολογεί τη συμμετοχή μας στις παγκόσμιες συμμορίες των κεφαλαιοκρατών ή ακόμα καλύτερα, δεν θα έπρεπε να διαλυθούν τώρα;

Πάνω απ' όλα όμως, τίθεται το θεμελιώδες ερώτημα: Όσο θα υπάρχει εκμετάλευση ανθρώπου από άνθρωπο, ατομική ιδιοκτησία στα μέσα παραγωγής κι επομένως παραγωγή με γνώμονα το κέρδος και όχι τις λαϊκές ανάγκες, μπορεί να υπάρχει ειρήνη;

Μπορούμε να τα καταφέρουμε, έχουμε την δύναμη, πρέπει να παλέψουμε!
Οργανωμένα, συντεταγμένα, μπορούμε να ανατρέψουμε το σήμερα για το μέλλον που μας ανήκει!
Δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα!
Είμαστε η πλειοψηφία, είναι μια χούφτα παράσιτα!

2 Απρ 2010

Π.Α.ΜΕ.: ΠΡΟΤΑΣΗ ΚΛΙΜΑΚΩΣΗΣ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ ΜΕ 48ΩΡΗ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 21 ΚΑΙ 22 ΑΠΡΙΛΗ

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,

Ο πόλεμος που έχουν κηρύξει σε βάρος των εργαζομένων οι δυνάμεις του κεφαλαίου, της κυβέρνησης, των ιμπεριαλιστικών οργανισμών, όπως η Ευρωπαϊκή Ένωση, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δεν έχει τέλος, κλιμακώνεται αδίστακτα.

Βασικοί άξονες αυτής της κλιμάκωσης αποτελούν:

- Η άρνηση των εργοδοτικών οργανώσεων όχι μόνο να υπογράψουν Εθνική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, κλαδικές Συλλογικές Συμβάσεις και να δώσουν ουσιαστικές αυξήσεις, αλλά απαιτούν διαπραγμάτευση από μηδενική βάση με ακύρωση όλων των προηγούμενων συλλογικών ρυθμίσεων. Στην ουσία σχεδιάζουν την κατάργησή τους. Τρομοκρατούν, εκβιάζουν με απολύσεις. Τη στάση αυτή ενίσχυσε η κυβέρνηση με τις απολύσεις των εργαζομένων στα Προγράμματα Stage, των συμβασιούχων, όχι μόνο το πάγωμα, αλλά και τη μείωση των μισθών, κλπ.

- Το φορολογικό νομοσχέδιο με το οποίο αυξάνονται οι άμεσοι φόροι που πληρώνουν οι εργαζόμενοι, τα πλατειά λαϊκά στρώματα, καταργείται επί της ουσίας το αφορολόγητο όριο, την ίδια ώρα που μειώνονται οι επιβαρύνσεις του μεγάλου κεφαλαίου και θεσπίζονται νέα προνόμια, ενισχύσεις και φοροαπαλλαγές του.

- Το ασφαλιστικό νομοσχέδιο που είναι έτοιμο για ψήφιση στη Βουλή, με το οποίο οι συντάξεις μετατρέπονται σε προνομιακά επιδόματα, αυξάνεται ο χρόνος συνταξιοδότησης και πάει στα 40 χρόνια με επιδίωξη να δουλεύουν οι εργαζόμενοι μέχρι τα βαθιά γεράματα και καταργείται ο κοινωνικός χαραχτήρας της ασφάλισης.

- Το νομοσχέδιο για τις εργασιακές σχέσεις με βάση και τις κατευθύνσεις της τελευταίας Συνόδου Κορυφής της ΕΕ. Έχουν γνωστοποιηθεί ήδη οι βασικές του παράμετροι που προβλέπουν αύξηση του ορίου των απολύσεων, μείωση ή κατάργηση των αποζημιώσεων των απολύσεων, αντικατάσταση των υπερωριών από ρεπό, πάρα πέρα ελαστικοποίηση στην χρησιμοποίηση της εργατικής δύναμης, περιορισμούς στο δικαίωμα της απεργίας, περιορισμούς έως κατάργηση στις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας κ.ά. Η κυβέρνηση προωθεί προς ψήφιση νομοσχέδιο που στρώνει το έδαφος σε αυτή την προοπτική.

- Το συνεχιζόμενο κύμα των ανατιμήσεων στα βασικά καταναλωτικά αγαθά και τις υπηρεσίες και η αύξηση των έμμεσων φόρων και του ΦΠΑ που αφαιρούν σε καθημερινή βάση ένα σημαντικό μέρος του πενιχρού ήδη εισοδήματος μας.

- Οι χιλιάδες απολύσεις που συνεχίζονται με αυξανόμενους ρυθμούς, η ανασφάλιστη η απλήρωτη εργασία, τα 3ήμερα, 4ήμερα, οι διαθεσιμότητες που γενικεύονται.

- Το σχέδιο «Καλλικράτης» που θα προσαρμόσει ακόμη περισσότερο την Τοπική Αυτοδιοίκηση στις ανάγκες του κεφαλαίου με πολλαπλές συνέπειες για τα λαϊκά στρώματα, όπως τις μαζικές απολύσεις δεκάδων χιλιάδων εργαζομένων.

Οι εξελίξεις που προετοιμάζονται στην Παιδεία θα αυξήσουν τους ταξικούς φραγμούς για τα παιδιά των εργαζομένων, θα προσθέσουν νέα βάρη στην εργατική οικογένεια, θα χειροτερεύσουν τη θέση των εκπαιδευτικών.

Η κατάσταση που διαμορφώνεται στην Υγεία όχι μόνο αναγκάζει τα λαϊκά νοικοκυριά να βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για την αγορά υπηρεσιών Υγείας, αλλά πια καθημερινά κοστίζει στην κυριολεξία ζωές.

Συνάδελφοι,

Μόνο από σκοπιμότητα μπορεί κάποιος να μην αντιλαμβάνεται, ότι βρισκόμαστε μπροστά σε έναν κλιμακούμενο πόλεμο ενάντια στο σύνολο των δικαιωμάτων μας πρωτοφανέρωτο που δεν τον έχουμε ξαναζήσει. Το αποτέλεσμα είναι το εφιαλτικό μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας να είναι η καύσιμη ύλη για την αύξηση της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας του κεφαλαίου.

Μια τέτοια επίθεση απαιτεί και ανάλογη απάντηση από την εργατική τάξη τόσο ως προς την έκταση, τις μορφές πάλης, τη διάρκεια της. Οι ευθύνες είναι ιστορικές. Κάθε ημέρα που χάνεται στην οργάνωση της αντίστασης της εργατικής τάξης ευνοεί την κυβέρνηση, τους εργοδότες, την Ευρωπαϊκή Ένωση στην επίθεση τους.

Το ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ καλεί τους εργαζόμενους, όλες τις οργανώσεις τις εργατικής τάξης να συζητήσουν την πρόταση του ΠΑΜΕ για κλιμάκωση της πάλης. Προτείνουμε να πάρουν απόφαση για 48ωρη απεργία στις 21 - 22 Απρίλη, να απαιτήσουν από την ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ να κάνουν το ίδιο. Τα βασικά αιτήματα της απεργίας να είναι:

- Η απαίτηση να μην κατατεθεί το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο και να καταργηθούν οι προηγούμενοι αντιασφαλιστικοί νόμοι.

- Η άμεση υπογραφή Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και κλαδικών Συλλογικών Συμβάσεων με ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς και στα μεροκάματα.

- Η απαγόρευση των απολύσεων σε Δημόσιο και Ιδιωτικό Τομέα και η προστασία των ανέργων.

Το σύνθημα μας συνάδελφοι και συναδέλφισσες δεν μπορεί να είναι άλλο από το ΚΑΜΙΑ ΘΥΣΙΑ – ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΗ Η ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑ.

Η Εκτελεστική Γραμματεία του

ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ