2 Αυγ 2009

64 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ - ΠΟΤΕ ΠΙΑ ΧΙΡΟΣΙΜΑ

ΠΕΜΠΤΗ 6 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2009 στις 7:30 το απόγευμα

64 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ - ΠΟΤΕ ΠΙΑ ΧΙΡΟΣΙΜΑ

ΟΧΙ ΣΤΑ ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥΣ

ΕΞΩ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑΤΟ

ΕΞΩ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

ΟΛΟΙ στη συγκέντρωση της ΕΕΔΥΕ στην ΑΚΡΟΠΟΛΗ

και στην ΠΟΡΕΙΑ προς το ΣΥΝΤΑΓΜΑ

Καταδικάζουμε τις ΗΠΑ, που πρώτη και μοναδική χώρα στον κόσμο έκανε χρήση ατομικών όπλων στις 6 & 9 Αυγούστου I945, ισοπεδώνοντας τις δυο πόλεις, Χιροσίμα και Ναγκασάκι, σκοτώνοντας 300.000 αθώους, ενώ στην ουσία η έκβαση του πολέμου είχε κριθεί.

64 χρόνια μετά

Οι ανταγωνισμοί μεταξύ των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων (ΗΠΑ, Ε.Ε. Ρωσία), για το μοίρασμα αγορών και περιοχών, δημιουργούν ένα εκρηκτικό τοπίο, που αγκαλιάζει ολόκληρο τον πλανήτη. Σήμερα, που η οικονομική κρίση του καπιταλισμού έχει εγκατασταθεί για τα καλά στις ζωές των εργαζομένων και όλων των λαών, ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος, η φτώχεια, η ανεργία, η έλλειψη νερού και τροφής γκι εκατομμύρια ανθρώπους συνιστούν τις σύγχρονες απειλές. Ο κίνδυνος για νέες επεμβάσεις του ιμπεριαλισμού έχει οξυνθεί και η πιθανότητα χρήσης πυρηνικών όπλων είναι μεγαλύτερη με κύριο υπεύθυνο την επιθετική δράση των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων

64 χρόνια μετά

Συνεχίζουν να κλιμακώνονται οι πολεμικοί εξοπλισμοί. Περισσότερες από 30.000 πυρηνικές κεφαλές συνεχίζουν να υπάρχουν σ' ολόκληρο τον κόσμο. Οι πρόσφατες συμφωνίες μεταξύ ΗΠΑ - Ρωσίας για μείωση των πυρηνικών κεφαλών σε μια επταετία δεν οδηγούν στην κατάργηση των πυρηνικών όπλων. Αντανακλούν μια νέα διαχείριση, λόγω της κρίσης και της τεχνολογικής εξέλιξης, αυτών των καταστροφικών όπλων Η απειλή θα συνεχίσει να υπάρχει. Οι ΗΠΑ δεν σταματούν τα σχέδια για την «αντιπυραυλική ασπίδα». Οι «διαβεβαιώσεις» του Ομπάμα για συνομιλίες και αυτοσυγκράτηση δεν πείθουν τους λαούς.

64 χρόνια μετά

Το ΝΑΤΟ γιόρτασε τα 60 χρόνια από την ίδρυσή του ενισχύοντας τους σχεδιασμούς για την καθιέρωσή του στο ρόλο του παγκόσμιου χωροφύλακα και την αποδοχή του από τους λαούς. Προετοιμάζεται να ενισχύσει τη δράση του και εντός των συνόρων των χωρών - μελών του στρέφοντας τα βέλη του ενάντια στα λαϊκά κινήματα και όσους τολμήσουν ν' αμφισβητήσουν τα συμφέροντα των μονοπωλίων και του ιμπεριαλισμού. Το αντιιμπεριαλιστικό φιλειρηνικό κίνημα χρειάζεται να συνεχίσει πιο έντονα τη δράση του για την έξοδο της χώρας μας από το ΝΑΤΟ, να δυναμώσει την πάλη του μαζί με τα κινήματα των άλλων χωρών που συμμετέχουν στο ΠΣΕ για την απομάκρυνση των βάσεων απ' όλες τις χώρες και τη διάλυση του ΝΑΤΟ.

64 χρόνια μετά

Συνεχίζεται ο πόλεμος στο Ιράκ. Ενισχύονται οι δυνάμεις κατοχής του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν και γίνεται ενεργητικότερη η συμμετοχή της Ρωσίας. Προετοιμάζονται νέες επεμβάσεις. Το Ισραήλ συνεχίζει να εξοντώνει τον παλαιστινιακό λαό και να προετοιμάζεται για προληπτική επέμβαση στο Ιράν, με την ανοχή των ΗΠΑ. Το ΝΑΤΟ ενισχύει την παρουσία του στη Σομαλία και βάζει στο στόχαστρο και την Υεμένη.

Η ΕΕ προωθεί τη μεγαλύτερη στρατιωτικοποίησή της, την ενίσχυση "επιχειρησιακής ικανότητάς της" για ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις σ' όλο τον κόσμο. Ταυτόχρονα προωθεί το φακέλωμα, την παρακολούθηση και τους κατασταλτικούς μηχανισμούς με στόχο να ενοχοποιήσουν κάθε ιδέα και δράση ενάντια στον ιμπεριαλισμό. Με το "ευρωπαϊκό σύμφωνο για τη μετανάστευση" ενισχύει την καταστολή ενάντια στους μετανάστες και τους πρόσφυγες. Ταυτόχρονα ενισχύεται ο αντικομμουνισμός με τα ψηφίσματα της Ε.Ε. και της κοινοβουλευτικής συνέλευσης του ΟΑΣΕ, που εξισώνουν τον κομμουνισμό με το φασισμό και παραγράφουν την ιστορία του 2ου Παγκοσμίου πολέμου και την απόκρυψη της σημαντικής συμβολής της ΕΣΣΔ στην αντιφασιστική νίκη των λαών.

64 χρόνια μετά

Το Διεθνές Δίκαιο, ο Καταστατικός Χάρτης και οι Αρχές του ΟΗΕ, τα δημοκρατικά δικαιώματα, τα ανθρώπινα δικαιώματα και ελευθερίες καταπατούνται, παραβιάζονται και αντικαθίστανται όλο και περισσότερο από τις αρχές των ΗΠΑ και των προθύμων συμμάχων τους, άλλες φορές του ΝΑΤΟ, άλλες φορές της ΕΕ και της G8.

Η στάση όλων των μέχρι σήμερα ελληνικών κυβερνήσεων σε όλες τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, επιλογές, και σχεδιασμούς, είναι στάση υποβοήθησης και συμμετοχής προκειμένου οι ιμπεριαλιστές να εδραιώσουν την κυριαρχία τους. Ιδιαίτερα σήμερα που η κυβέρνηση της ΝΔ, ακολουθώντας κατά γράμμα την πολιτική της προηγούμενης κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, έχει οδηγήσει τη χώρα σε επικίνδυνους δρόμους. Με την αποδοχή συνδιαχείρισης του Αιγαίου με την Τουρκία κάτω απ' την ομπρέλα του ΝΑΤΟ. Με τη συμφωνία για τη λειτουργία στη Θεσσαλονίκη του ΝΑΤΟϊκού Κέντρου που μπορεί να αποθηκεύει και πυρηνικά όπλα. Με την ενίσχυση των εκστρατευτικών δυνάμεων που συμμετέχουν στις ΝΑΤΟϊκές δυνάμεις κατοχής στο Αφγανιστάν και αλλού. Με τις μυστικές συμφωνίες με τις ΗΠΑ για την έκδοση βίζας, που οδηγούν στην ανεξέλεγκτη δράση των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ και στην καταστρατήγηση των ατομικών δικαιωμάτων και ελευθεριών. Μέσα σε αυτή τη σκληρή για τους λαούς πραγματικότητα μεγαλώνει η λαϊκή οργή ενισχύεται η ανάγκη για αντίσταση. Χρειάζεται να δυναμώσει ο αγώνας των λαών και η έμπρακτη αλληλεγγύη στους λαούς που αγωνίζονται και που βρίσκονται ή υπό κατοχή ή στο στόχαστρο του ιμπεριαλισμού (Αφγανιστάν, Ιράκ, Λίβανος, Παλαιστίνη, Ιράν, Κούβα, Βενεζουέλα, Ονδούρα, Συρία, Σερβία, Β. Κορέα κλπ).

Η ΕΕΔΥΕ καλεί το λαό της Αθήνας και του Πειραιά την Πέμπτη 6 Αυγούστου 2009 και ώρα 7:30μμ στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης. Θα ακολουθήσει πορεία προς το Σύνταγμα.

Για να τιμήσουμε τα θύματα του πυρηνικού ολοκαυτώματος. Να καταδικάσουμε τα εγκλήματα των ιμπεριαλιστών κατά της ανθρωπότητας. Να καταγγείλουμε τον αντικομμουνισμό και την παραχάραξη της ιστορίας του αντιφασιστικού αγώνα και της νίκης των λαών

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ:

· Την απαγόρευση των πυρηνικών, χημικών, βιολογικών όπλων και όλων των μέσων μαζικής καταστροφής, πρώτ' απ' όλα των μεγάλων ιμπεριαλιστικών δυνάμεων.

· Τη μη εγκατάσταση των βάσεων της λεγόμενης «Αντιπυραυλικής Άμυνας» στην Ευρώπη (Πολωνία, Τσεχία και αλλού που προωθούν οι ΗΠΑ και βεβαίως την απόκρουση κάθε ενδεχόμενου εγκατάστασης τέτοιας βάσης στη χώρα μας.

· Την κατάργηση των ξένων στρατιωτικών βάσεων.

· Τη διακοπή κάθε συμμετοχής της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς τυχοδιωκτισμούς και την επιστροφή των Ελλήνων στρατιωτών που βρίσκονται έξω από τα σύνορα.

· Την αποκάλυψη και αντιμετώπιση της κρατικής τρομοκρατίας και των κατασταλτικών νόμων και μηχανισμών ενάντια στους λαούς. Την προστασία και την ουσιαστική στήριξη των προσφύγων και των μεταναστών.

· Την εξασφάλιση της εθνικής ανεξαρτησίας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας και της οικονομικής, κοινωνικής, πολιτιστικής ανάπτυξης και της προστασίας του περιβάλλοντος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: