8 Αυγ 2009

Εκδήλωση της Ε.Ε.Δ.Υ.Ε για τα 64 Χρόνια από το Ιμπεριαλιστικό έγκλημα: Τη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι δεν ξεχνάμε! Στον ιμπεριαλισμό μ’ αγώνες απαντάμε!



Για 26η συνεχόμενη χρονιά, η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (Ε.Ε.Δ.Υ.Ε.) διοργάνωσε στις 6 Αυγούστου εκδήλωση με αφορμή την 64η επέτειο από το μεγαλύτερο και μαζικότερο έγκλημα που γνώρισε η Ανθρωπότητα: το βομβαρδισμό της Χιροσίμα και του Ναγκασάκι με πυρηνικές βόμβες. Η ηγετική δύναμη των ιμπεριαλιστών, οι Η.Π.Α., είναι η μοναδική χώρα που έχει χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα μαζικής καταστροφής, φυσικά με τις ευχές των ομοϊδεατών τους (που αργότερα συσπειρώθηκαν στο ΝΑΤΟ)!
Από το 1983, ανελλιπώς, η Επιτροπή Ειρήνης Νέας Σμύρνης ως παράρτημα της Ε.Ε.Δ.Υ.Ε., συμμετέχει σ’ αυτή την εκδήλωση μνήμης αλλά
και υπόσχεσης για αγώνα κατά των πυρηνικών όπλων, του αφοπλισμού και της ανατροπής του ιμπεριαλισμού, εκπροσωπώντας το φιλειρηνικό αντιιμπεριαλιστικό κίνημα της πόλης μας.
Χιλιάδες κόσμου παρακολούθησαν την εκδήλωση, μεταξύ των οποίων και δεκάδες Νεοσμυρνιώτες.
Η ηθοποιός Μαρία Δημητρούκα απάγγειλε τα ποιήματα «Το Ναγκασάκι» του Φώτη Αγγουλέ και το
«Τραγούδι» του Ναζίμ Χικμέτ, ενώ ακολούθησε ομιλία του Προέδρου της Ε.Ε.Δ.Υ.Ε. κ. Ευάγγελου Μαχαίρα.
Αυτό που επισημάνθηκε ήταν ότι, παρά τα ιδιαίτερα, και κοινά αποδεκτά, τραγικά αποτελέσματα της χρήσης των πυρηνικών όπλων, το κυνήγι των εξοπλισμών συνεχίζεται με ιδιαίτερη θέρμη, αποτελώντας τρομοκρατικό όπλο κατά των λαών, στα χέρια των ιμπεριαλιστών. Τονίσθηκε ο εξαιρετικά αντιδραστικός ρόλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ, ενώ στηλιτεύθηκε η προσπάθεια των αντιδραστικών κύκλων που με τη βοήθεια των ελληνικών κυβερνήσεων και των παρατρεχάμενών τους θέλουν να παραχαράξουν την Ιστορία, ταυτίζοντας τον φασισμό με τον κομμουνισμό και αποσιωπώντας το ρόλο της Σοβιετικής Ένωσης στη Νίκη των Λαών κατά του φασισμού και της Εθνικής Αντίστασης του Ε.Α.Μ. –Ε.Λ.Α.Σ. κατά των γερμανών και ιταλών φασιστών και του Δ.Σ.Ε. κατά των Αγγλοαμερικάνων εισβολέων.
Η πορεία που ακολούθησε μέχρι το Σύνταγμα, χαρακτηρίσθηκε από το πάθος και τη δυναμική των διαδηλωτών, δίνοντας υπόσχεση για ένταση του αγώνα κατά του Ιμπεριαλισμού.
ΠΟΤΕ ΠΙΑ ΧΙΡΟΣΙΜΑ - ΝΑΓΚΑΣΑΚΙ
ΟΧΙ ΣΤΑ ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥΣ
ΕΞΩ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑΤΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια: