2 Αυγ 2009

Πογκρομ κατά προσφύγων - ΠΡΟΣΒΟΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΥΠΟΣΤΑΣΗ ΜΑΣ Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΗΣ Ε.Ε.


ΧΕΡΙ – ΧΕΡΙ ΠΡΟΧΩΡΑΝΕ Ν.Δ., ΠΑ.ΣΟ.Κ., ΝΕΟΦΑΣΙΣΤΕΣ ΛΑ.Ο.Σ. ΚΑΙ «ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ»

Με αφορμή την αποτροπιαστική και βάρβαρη επιδρομή των δυνάμεων καταστολής κατά των οικογενειών προσφύγων από την Αφρική στη πλ. Κουμουνδούρου και στη Βερανζέρου (Σομαλοί πρόσφυγες), η Επιτροπή Ειρήνης Νέας Σμύρνης καταγγέλλει:

Το ΝΑΤΟ, που ως κύρια δύναμη κρούσης των Ιμπεριαλιστικών δυνάμεων, με τους άδικους πολέμους που έχει εξαπολύσει σε Ασία, Αφρική κ.α., υποχρεώνει εκατομμύρια ανθρώπων να φύγουν βίαια από τις πατρίδες τους για να σωθούν και να βρουν καλύτερες συνθήκες διαβίωσης.

Την Ε.Ε., που ως Ιμπεριαλιστικός μηχανισμός εφαρμόζει απάνθρωπη πολιτική κατά των προσφύγων, για το ξεσπίτωμα των οποίων έχει άμεση ευθύνη.

Την κυβέρνηση της Ν.Δ., αλλά και τις προηγούμενες του ΠΑ.ΣΟ.Κ., οι οποίες συνδράμουν ενεργά στα Ιμπεριαλιστικά εγκλήματα του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε. (Γιουγκοσλαβία, Ιράκ, Αφγανιστάν, Σομαλία κ.α.). Η πολιτική τους αναφορά σε «μηδενική ανοχή» δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από την πολιτική «καθαρότητας» των Ναζί.

Τους νεοφασίστες του ΛΑ.Ο.Σ. και της «Χρυσής Αυγής», που σε ρόλο «ειδικού εκτελεστή», μαζί με τις δυνάμεις καταστολής επαναφέρουν μνήμες ταγματασφαλιτών, SS και «ομάδων θανάτου».

Τη δημοτική αρχή του δήμου Αθηναίων (Ν.Δ.) και της Νομαρχίας Αθηνών (ΠΑ.ΣΟ.Κ.), οι οποίες με πυγμή που θυμίζει Τσολάκογλου, συνδράμουν με ζήλο τις δυνάμεις καταστολής στο «θεάρεστο» έργο τους.

Η Επιτροπή Ειρήνης Νέας Σμύρνης καλεί τους εργαζόμενους και τους άνεργους, τους νέους, τους συνταξιούχους και τις γυναίκες:

Να δυναμώσουμε το φιλειρηνικό αντιιμπεριαλιστικό κίνημα, την πάλη κατά των ιμπεριαλιστικών μηχανισμών του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

Να επιστρέψουν τα στρατεύματά μας στην πατρίδα μας. Κανένας φαντάρος έξω από τα σύνορά μας.

Να καταδικάσουμε τις πολιτικές δυνάμεις που χρησιμοποιούν ή επιδοκιμάζουν τη βία κατά των εργαζομένων, των νέων, των συνταξιούχων (ελλήνων και μη) για να διατηρήσουν κι ενισχύσουν την κερδοφορία των μεγάλων επιχειρήσεων μεταφέροντας την κρίση τους στην πλάτη μας.

Να ενισχύσουμε τα συνδικάτα και τα εργατικά σωματεία. Τα προβλήματα είναι κοινά για όλους τους εργαζόμενους, ανεξάρτητα φύλου και χρώματος. Η εκμετάλλευση θα δυναμώσει ανεξάρτητα τον αριθμό των μεταναστών.

Να διαδηλώσουμε τη Διεθνιστική μας Αλληλεγγύη σε αυτούς τους ανθρώπους που κατατρεγμένοι από τις πατρίδες τους ζουν την τρομοκρατία στη δική μας πατρίδα.

Να καταγγείλουμε την εθνικιστική μισαλλοδοξία, τους «κύκλους» της φασιστικής αποβλάκωσης, όλους εκείνους που κινούνται στα σκοτεινά υπόγεια του υποκόσμου, δηλ. εκείνους που μας φέρνουν στη μνήμη τους «ελληναράδες» που «υποδέχονταν» τους έλληνες της Μικράς Ασίας ως «τουρκόσπορους».

Να δοθεί πολιτικό άσυλο σε όλους τους πρόσφυγες που το επιθυμούν και ταξιδιωτικά έγγραφα σε όσους θέλουν να πάνε σε χώρες που έχουν εστίες υποδοχής.

Να σταματήσει η επαναπροώθηση των προσφύγων, αφού αποδεδειγμένα κινδυνεύει η ζωή τους.

Να δημιουργηθούν ανθρώπινοι χώροι διαμονής για τους πρόσφυγες και όχι στρατόπεδα συγκέντρωσης.

Ίσα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, δικαίωμα στη Δωρεάν Δημόσια Παιδεία, Υγεία και Πρόνοια.

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΡΑΚΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ


ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΤΑΚΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΕΙΡΗΝΙΚΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΜΕΝΟ ΑΠΌ ΤΗΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΑΠΟ ΑΝΘΡΩΠΟ


Δεν υπάρχουν σχόλια: