9 Σεπ 2009

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΙΡΗΝΗΣ - Με τους λαούς ενάντια στις αμερικάνικες βάσεις

9 Σεπτέμβρη, η Μέρα Δράσης στη Λατινική Αμερική


Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ειρήνης (ΠΣΕ), εκφράζει την έντονη αντίθεσή του στα σχέδια των ΗΠΑ να εγκαταστήσουν νέες στρατιωτικές βάσεις στην Κολομβία χρησιμοποιώντας τις στρατιωτικές εγκαταστάσεις της Κολομβίας σε Παλανκέρο, Απάι, Μάλαμπο, Καρταχένα και Μάλαγα. Αυτές οι νέες βάσεις έχουν σαν στόχο τη μετατροπή της Κολομβίας σε τακτικό επιχειρησιακό κέντρο στη Λατινική Αμερική. Η Συμφωνία που υπογράφτηκε ανάμεσα στις κυβερνήσεις των ΗΠΑ και της Κολομβίας με διάρκεια δέκα χρόνια προβλέπει την ανάπτυξη 1.400 ανδρών (προσωπικό και στρατός) στην Κολομβία, η οποία βρίσκεται στις πρώτες θέσεις της λίστας των χωρών όπου οι ΗΠΑ αναπτύσσονται στρατιωτικά.

Aυτές οι εξελίξεις θα πρέπει να συνδυαστούν με τις αυξανόμενες δραστηριότητες του Southern Command (SOUTHCOM) των ΗΠΑ, που επεκτείνει τις στρατιωτικές του ενέργειες στην ήπειρο, με νέες στρατιωτικές βάσεις μαζί με την επανενεργοποίηση του 4ου Στόλου του αμερικανικού Ναυτικού. Ο αμερικάνικος ιμπεριαλισμός στοχεύει στη δημιουργία μιας "ζώνης" γύρω από ορισμένες χώρες της περιοχής της Νότιας Αμερικής, μαζί με άλλες πολλαπλές ιμπεριαλιστικές ενέργειες με ανατρεπτικό στόχο, όπως έχουν παρατηρηθεί τα τελευταία χρόνια στην περιοχή, ενισχύοντας τις απειλές ενάντια στους λαούς, την ειρήνη και την ασφάλεια ολόκληρης της ηπείρου.

Το ΠΣΕ καταδικάζει την πολεμοκάπηλη πολιτική ενάντια στους λαούς της Λατινικής Αμερικής της παλιάς και νέας κυβέρνησης των ΗΠΑ και εκφράζει την αλληλεγγύη του σε όλες τις φιλειρηνικές δυνάμεις στην περιοχή, ιδιαίτερα στην Κολομβία, στον αγώνα τους ενάντια στην ιμπεριαλιστική κυριαρχία και των ξένων επεμβάσεων, για το δικαίωμα των λαών να καθορίζουν το μέλλον τους κυρίαρχα και ελεύθερα από οποιαδήποτε ξένη στρατιωτική παρουσία και απειλή.

Χαιρετίζουμε και εντασσόμαστε στην καμπάνια της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Δημοκρατικής Νεολαίας (ΠΟΔΝ) για την ηπειρωτική Μέρα Δράσης ενάντια στις Αμερικανικές Στρατιωτικές Βάσεις στην Κολομβία την 9η Σεπτέμβρη του 2009 και καλούμε όλα τα μέλη και τους φίλους του ΠΣΕ να λάβουν πρωτοβουλίες γι' αυτήν την ημερομηνία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: