20 Οκτ 2009

ΔΙΩΚΕΤΑΙ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΤΟΥ ΚΚΕ!

Η αντιιμπεριαλιστική δράση ενοχλεί τους υπαλληλίσκους των Ιμπεριαλιστών. Με σκοπό να τρομοκρατήσουν όσους αντιστέκονται στα ιμπεριαλιστικά σχέδια σέρνουν σε δίκη που στήνεται σε βάρος μέλους της Επιτροπής Ειρήνης και στελέχους του ΚΚΕ στη Μεσσηνία, Χρήστο Θεοδωρακόπουλο.
Σύρεται στα δικαστήρια την ερχόμενη Παρασκευή επειδή στις 27 Ιούνη του 2006 δε σταμάτησε με το αυτοκίνητό του να δώσει εξηγήσεις σε αστυνομικό όργανο, τη στιγμή που συμμετείχε σε μηχανοκίνητη αντιιμπεριαλιστική κινητοποίηση που διοργάνωναν οι Επιτροπές Ειρήνης Μεσσηνίας και ήταν γνωστή στην αστυνομία.

Σε ανακοίνωσή της η ΝΕ Μεσσηνίας του ΚΚΕ καταγγέλλει ως απαράδεκτη τη δίωξη και αναφέρει σχετικά: «Η δίωξη αυτή πραγματοποιείται 3 χρόνια μετά και αφού δόθηκαν οι απαραίτητες διευκρινήσεις το ίδιο βράδυ στο Αστυνομικό Τμήμα Μεσσήνης από αντιπροσωπεία των Επιτροπών Ειρήνης και τον ίδιο τον Χρήστο Θεοδωρακόπουλο, γνωστό κομμουνιστή στην Μεσσήνη και υποψήφιο δήμαρχο στις Δημοτικές και Νομαρχιακές εκλογές τον Οκτώβρη του 2006 στον ίδιο δήμο και το ζήτημα θεωρήθηκε ότι έχει λήξει. Αυτή η μήνυση έρχεται να προστεθεί σε δεκάδες μηνύσεις που έχουν γίνει στο νομό ενάντια σε στελέχη - μέλη του ΚΚΕ και άλλους λαϊκούς αγωνιστές.

Είναι προφανής ο στόχος αυτής της δίωξης. Να τρομοκρατήσει και να αναχαιτίσει τη λαϊκή αντιιμπεριαλιστική πάλη και αγωνιστική στάση απέναντι στα ιμπεριαλιστικά σχέδια. Τη στιγμή μάλιστα που στην περιοχή μας οξύνονται οι ενδοϊμπεριαλιστικές αντιθέσεις και εγκυμονούν κινδύνους στο άμεσο μέλλον για τους λαούς της περιοχής.

Η ΝΕ Μεσσηνίας καλεί να πάρει θέση το εργατικό συνδικαλιστικό και ευρύτερο λαϊκό κίνημα. Μία πρέπει να είναι η απάντηση: Κάτω τα χέρια από τους λαϊκούς αγωνιστές, να αθωωθεί ο αγωνιστής Χρήστος Θεοδωρακόπουλος. Η αντιιμπεριαλιστική δράση είναι η μόνη "ασπίδα" για να αποτρέψουμε τα ιμπεριαλιστικά σχέδια και να απεγκλωβιστεί η χώρα απ' αυτά και τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς. Ολοι στα δικαστήρια την Παρασκευή 23 Οκτώβρη, στις 9 το πρωί».

Δεν υπάρχουν σχόλια: