2 Οκτ 2009

ΑΚΡΩΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΤΗΝ Ε.Ε.

Αποστολή νέας μονάδας για το Αφγανιστάν

ΝΔ και ΠΑΣΟΚ συναινούν στη συμμετοχή της χώρας στο ιμπεριαλιστικό μακελειό

Στα κρυφά η κυβέρνηση - με την ανοχή και τη σιωπή του ΠΑΣΟΚ - υλοποιώντας τις δεσμεύσεις της απέναντι στους ιμπεριαλιστικούς σχηματισμούς όπου συμμετέχει, ολοκληρώνει την εκπαίδευση ομάδας εκατό στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, τα οποία θα αποσταλούν στο Αφγανιστάν. Σύμφωνα με πληροφορίες, η απόφαση για την αποστολή των εκατό Ελλήνων μόνιμων στρατιωτικών στο Αφγανιστάν είχε ληφθεί από την κυβέρνηση από τον περασμένο Φλεβάρη, όταν κορυφώθηκαν οι ΝΑΤΟικές πιέσεις για ενισχύσεις, μετά την αναγγελία του νέου - τότε - Αμερικανού Προέδρου Ομπάμα, πως το Αφγανιστάν είναι το νέο πεδίο μάχης κατά της «τρομοκρατίας».

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι αν και η δέσμευση της κυβέρνησης για την αποστολή ενισχύσεων είναι εδώ και μήνες κοινό μυστικό, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν «ακούμπησε» το θέμα. Η εκπαίδευση της ομάδας των εκατό στρατιωτικών ξεκίνησε, σύμφωνα με πληροφορίες, λίγο πριν την προκήρυξη των πρόωρων εκλογών σε στρατόπεδα της Βόρειας Ελλάδας. Η βασική αποστολή που η εν λόγω ομάδα θα αναλάβει στο Αφγανιστάν είναι η εκπαίδευση στελεχών του αφγανικού στρατού, που επιχειρούν να οργανώσουν το ΝΑΤΟ και οι Αμερικανοί για να εντείνουν την εμφύλια διαμάχη εντός της χώρας.

Οπως υποστηρίζουν στρατιωτικές και διπλωματικές πηγές, οι εκατό Ελληνες στρατιωτικοί θα κληθούν να αντιμετωπίσουν επικίνδυνες καταστάσεις και για το λόγο αυτό εκπαιδεύονται ανάλογα. Οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι πρόκειται για καθαρά στρατιωτική αποστολή, που δεν έχει καμία σχέση με τις βοηθητικές (επιμελητεία, μεταφορές, μηχανικό και υγειονομικό) υπηρεσίες που ήδη προσφέρουν οι 150 Ελληνες στρατιωτικοί που βρίσκονται στο Αφγανιστάν. Σύμφωνα με όσα υποστηρίζουν κύκλοι του Πενταγώνου, οι εκατό στρατιωτικοί προγραμματίζεται να μεταβούν στο Αφγανιστάν μέσα στην ερχόμενη άνοιξη.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η κυβέρνηση της ΝΔ με την πλήρη συναίνεση του ΠΑΣΟΚ σπεύδει να υλοποιήσει τις ΝΑΤΟικές αποφάσεις, οι οποίες, σύμφωνα με την έκθεση του Αμερικανού στρατιωτικού διοικητή στο Αφγανιστάν, όπως πρόσφατα αποκαλύφθηκε στον αμερικανικό Τύπο, συνοψίζονται ως εξής: «Το ΝΑΤΟ κινδυνεύει να ηττηθεί στο Αφγανιστάν, αν δεν συνεισφέρουν άμεσα δυνάμεις τα κράτη - μέλη».


Δεν υπάρχουν σχόλια: