24 Οκτ 2009

Αθωώθηκε το μέλος της Επιτροπής Ειρήνης Μεσσηνίας, Χ. Θεοδωρακόπουλος

Αθωώθηκε, χτες, ο αγωνιστής του φιλειρηνικού και αντιιμπεριαλιστικού κινήματος στη Μεσσηνία και στέλεχος του ΚΚΕ Χρήστος Θεοδωρακόπουλος από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Καλαμάτας. Ο Χρ. Θεοδωρακόπουλος παραπέμφθηκε με την κατηγορία της απείθειας, επειδή στις 27 Ιούλη του 2006 δε σταμάτησε με το αυτοκίνητό του, σε πρώτο χρόνο, να δώσει εξηγήσεις σε αστυνομικό όργανο, τη στιγμή που συμμετείχε σε μηχανοκίνητη αντιιμπεριαλιστική κινητοποίηση που διοργάνωναν οι Επιτροπές Ειρήνης Μεσσηνίας και ήταν γνωστή στην αστυνομία. Η κινητοποίηση ήταν στο πλαίσιο της αλληλεγγύης στους λαούς της Παλαιστίνης και του Λιβάνου και καταδίκης της δολοφονικής - ιμπεριαλιστικής επίθεσης του Ισραήλ.

Το κατηγορητήριο ήταν τόσο σαθρό, που κατά τη σύντομη ακροαματική διαδικασία κατέρρευσε, καθώς η κατηγορία της απείθειας με την οποία σύρθηκε στο δικαστήριο αφορούσε στο γεγονός ότι σταμάτησε λίγα μέτρα μετά από το σήμα του αστυνομικού. Επιπρόσθετα, κανείς από τους μάρτυρες κατηγορίας δεν εμφανίστηκε ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι η δίωξη πραγματοποιήθηκε 3 χρόνια μετά και αφού δόθηκαν οι απαραίτητες διευκρινίσεις το ίδιο βράδυ στο Αστυνομικό Τμήμα Μεσσήνης από αντιπροσωπεία των Επιτροπών Ειρήνης και τον ίδιο τον Χρ. Θεοδωρακόπουλο. Μάλιστα, ο υπεύθυνος αξιωματικός του τμήματος απέδωσε το συμβάν σε παρεξήγηση και ζήτησε και συγνώμη.

Ο εισαγγελέας της έδρας πρότεινε την αθώωση του Χρ. Θεοδωρακόπουλου καθώς έκρινε ότι το αδίκημα της απείθειας δεν ευσταθεί από τη στιγμή που σταμάτησε στο σήμα του αστυνομικού. Την πρόταση αποδέχτηκε ο πρόεδρος του δικαστηρίου και τον απάλλαξε από την κατηγορία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: