8 Ιαν 2010

Αλληλεγγύη στη πάλη των λαών – Όχι στο μίσος των εθνικιστών


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αθήνα 06.01.2010

Η Επιτροπή Ειρήνης Νέας Σμύρνης καταγγέλλει το ρατσιστικό παραλήρημα του καθηγητή του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, κ. Γιώργου Πιπερόπουλου, ο οποίος, με το άρθρο του «Δημοψήφισμα για τους (λαθρο)μετανάστες», στην εφημερίδα «Επίκαιρα της Ν. Σμύρνης», ξεδιπλώνει με φασίζουσα διάθεση, γερές δόσεις σοβινισμού. Πρόκειται για κείμενο κατ’ επίφαση επιστημονικό, μιας και επί της ουσίας δεν είναι τίποτα περισσότερο από ένα εθνικιστικό ντελίριο, ανεπιτυχώς κρυμμένο πίσω από λαϊκίστικη επιχειρηματολογία. Ο καθηγητής, εκφράζοντας τη δική του ξενοφοβία και των λίγων ομογνώμων του, αγωνιά να μας πείσει ότι οι μετανάστες φταίνε για όλα, με «επιχειρήματα», που αν δεν ήταν επικίνδυνα δεν θα διστάζαμε να τα χαρακτηρίσουμε γελοία (αποκορύφωμα το επιχείρημα ότι οι μετανάστες είναι κάποιοι πλούσιοι, που για άγνωστους λόγους εγκαταλείπουν τα σπίτια τους ή αλλιώς υπάρχει κάποια συνομωσία, όπου κάποιοι τους πληρώνουν για να σκοτωθούν στα σύνορα της Ελλάδας!!! ή να έχουν αμοιβή χίλια ευρώ!!!).
Ο Ελληνικός λαός έχει πικρή εμπειρία από την εφαρμογή τέτοιων ιδεών: τους γερμανοφασίστες, τους χίτες και τους δοσίλογους, το μετεμφυλιακό κράτος της βίας και της καταπίεσης, την αμερικανοκίνητη χούντα. Οι σύγχρονοι εκφραστές αυτών των ιδεών είναι οι ιμπεριαλιστικοί οργανισμοί της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ, που, δυστυχώς και με τη δική μας συμμετοχή, σφάζουν τους λαούς για την ικανοποίηση των συμφερόντων των μονοπωλίων, που στραγγαλίζουν οικονομικά ολόκληρα κράτη, για να διατηρήσουν τα κέρδη τους. Από εκεί προέρχονται οι μετανάστες και χρέος μας είναι, όχι μόνο να είμαστε αλληλέγγυοι, αλλά να παλέψουμε μαζί τους για:
  • Να ανατραπεί η πολιτική της ΕΕ, του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του νεοφασιστικού ΛΆΟΣ, που αρνείται τη νομιμοποίησή τους και καλλιεργεί τη βία με το δόγμα της «μηδενικής ανοχής».
  • Να δοθούν ίσα εργασιακά δικαιώματα στους μετανάστες. Να σταματήσει η ομηρία τους που έχει ως αποτέλεσμα να εκβιάζονται από τους μεγαλοεπιχειρηματίες για να τους δίνουν μεροκάματα πείνας.
  • Να δημιουργηθούν οργανωμένοι ανθρώπινοι χώροι υποδοχής τους, να παρθούν μέτρα ενάντια στα κυκλώματα που τους εκμεταλλεύονται και να επικρατεί απόλυτος σεβασμός των παραδόσεών τους.
  • Να δοθούν ταξιδιωτικά έγγραφα, σε όσους έχουν προορισμό άλλα κράτη.
  • Να αποδεσμευτεί η χώρα μας από τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς και να γυρίσουν τα ελληνικά στρατεύματα πίσω.

Για τη Γραμματεία της Επιτροπής Ειρήνης Νέας Σμύρνης

Ο Πρόεδρος

Νίκος Μπατιστάτος



4 σχόλια:

apneagr είπε...

"Ο καθηγητής, εκφράζοντας τη δική του ξενοφοβία και των λίγων ομογνώμων του"

Η κορυφαία έκφραση της δημοκρατίας είναι μια Η ΚΑΛΠΗ αγαπητέ μου, γι αυτο αν είναι λίγοι οι ομόγνωμοι του ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα...

Θα περιμενω να διαβασω το σχόλιο μου και οχι εσεις οι δημοκράτες να το κοψετε

Ευχαριστώ

Ανώνυμος είπε...

όσοι ζητάνε ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ είναι Φασίστες ενώ εσείς που ΔΕΝ θέλετε δημοψήφισμα είστε οι "δημοκράτες".

Ους από δω, ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ.
Ξέρουμε πολύ καλά με τι χρηματοδοτήσεις και από ποιους δημιουργότανε αυτές οι "επιτροπές Ειρήνης" "Επιτροπές φιλίας των λαών" κλπ.

Η μαμά Ρωσσία σας πούλησε αλλά ο ανθελληνισμός μένει

Ανώνυμος είπε...

Σιγά ρε τσολιάδες, απόγονοι του Περικλή! Τσιράκια των αφεντικών σας είσαστε και τίποτα παραπάνω! Άντε να πάρετε το χαρτζηλίκι σας από την πρεσβεία της μαμάς σας της USA! Μπράβο στην επιτροπή ειρήνης Νέας Σμύρνης και σε κάθε ανάλογη προσπάθεια. Μόνο έτσι μπορούμε να σπάσουμε την αποκλειστικότητα που έχουν χαρίσει οι μεγαλοεργολάβοι των ΜΜΕ στους τηλεμαϊδανους φασίστες! Την "δημοκρατία" τους τη ζούμε κάθε μέρα στους χώρους δουλιάς, στη χούντα κ.α.

Ανώνυμος είπε...

Μπα! Η κορυφαία έκφραση της δημοκρατίας είναι η Κάλπη;!!! Τι λες ρε γκιαούρη! Όλη η μαγκιά των εθνικιστών στέκεται μονο στα λόγια και στα ύπουλα χτυπήματα! Αν είστε τόσο μάγκες να πάτε στους χώρους εργασίας σας (αν δουλεύετε) και να στήσετε κάλπη για το πόσο αυξηση πρέπει να πάρουν οι εργαζόμενοι! Αλλά που;! Μια χαρά οσφυοκάμπτες είστε! Με εξαίρεση το ΚΚΕ, όλοι οι άλλοι ψήφισαν την παραχώρηση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων στους αμερικάνους και την ΕΕ! Κατά τα άλλα σας νοιάζει η Ελλάδα!