19 Αυγ 2010

ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ, ΟΥΤΕ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΣ, ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΣ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ Ο ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΣ!

Ο Γερμανός αξιωματικός που διέταξε φονική επίθεση στο Αφγανιστάν δεν θα τιμωρηθεί!

Οι γερμανικές Ένοπλες Δυνάμεις δεν θα τιμωρήσουν τον συνταγματάρχη που διέταξε τη φονική αεροπορική επιδρομή του ΝΑΤΟ στην Κουντούζ του Αφγανιστάν το 2009, ανακοινώθηκε την Πέμπτη.

Η προκαταρκτική έρευνα δεν έφερε στο φως κανένα στοιχείο που να αποδεικνύει ότι ο διοικητής, ο συνταγματάρχης Γκέοργκ Κλάιν, αγνόησε τις οδηγίες και τους κανόνες που ισχύουν σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, επισημαίνει η Bundeswehr.

Η αεροπορική επιδρομή του ΝΑΤΟ στην Κουντούζ, στο βόρειο Αφγανιστάν, στις 4 Σεπτεμβρίου 2009 προκάλεσε το θάνατο και τον τραυματισμό 102 ανθρώπων, σύμφωνα με το Βερολίνο. O βομβαρδισμός είχε αποδοθεί τότε σε λάθος εκτίμηση του Γερμανού διοικητή στην περιοχή.

Η γενική ομοσπονδιακή εισαγγελία, με έδρα την Καρλσρούη, είχε ήδη από τον Απρίλιο βάλει στο ράφι την έρευνα που είχε ανοίξει για εγκλήματα πολέμου, αφού είχε αποφανθεί ότι ο Κλάιν δεν είχε παραβιάσει το διεθνές δίκαιο ούτε τον ποινικό κώδικά.

Η επιδρομή στην Κουντούζ είχε προκαλέσει την παραίτηση του υπουργού Αμυνας Φραντς Γιόζεφ Γιουνγκ, του υφυπουργού Πέτερ Βίχερτ, όπως και του πτεράρχου Βόλφγκανγκ Σνάιντερχαν, μέλους του Γενικού Επιτελείου.

Μέσα στον Αύγουστο το γερμανικό υπουργείο Αμυνας είχε ανακοινώσει ότι οι ένοπλες δυνάμεις κατέβαλαν συνολικά 324.00 ευρώ στις οικογένειες των αμάχων που επλήγησαν από την επιδρομή. Κάθε οικογένεια έλαβε 3.770 ευρώ «ένα μέτρο που δεν αποτελεί αποζημίωση με την στενή έννοια του όρου, αλλά ανθρωπιστική βοήθεια», είχε διευκρινίσει τότε το υπουργείο.

Το κείμενο προέρχεται από το http://news.in.gr/world/article/?aid=1231055814

Δεν υπάρχουν σχόλια: