13 Ιαν 2011

Ο ΥΠΕΞ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΛΙΜΠΕΡΜΑΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

O κ. Λίμπερμαν

Λίμπερμαν είναι αυτός, που, με αφορμή την έκθεση του ΟΗΕ για τις θηριωδίες και τα εγκλήματα των Ισραηλινών στη Λωρίδα της Γάζας, το Γενάρη του 2009, είχε δηλώσει ότι η παγκόσμια καταδίκη της θηριωδίας ήταν «υποκριτική», διότι, όπως εξήγησε, «ο ισραηλινός στρατός είναι ίσως ο πλέον ανθρώπινος στρατός του κόσμου». Μόνο σε εκείνη την επιδρομή, «ο πλέον ανθρώπινος στρατός του κόσμου» είχε δολοφονήσει 1.500 Παλαιστινίους.

*

Ο κ. Λίμπερμαν είναι αυτός, που, τον Ιούλη του 2009, έδωσε διαταγή να αναρτηθεί σε όλες τις ανά τον κόσμο πρεσβείες του Ισραήλ μια φωτογραφία του... Χίτλερ με το μουφτή της Ιερουσαλήμ, τραβηγμένη το 1941, ως «απόδειξη» ότι οι Παλαιστίνιοι είχαν συμμετοχή στο «Ολοκαύτωμα»...

*

Ο κ. Λίμπερμαν, που, σύμφωνα με τους «Φαϊνάνσιαλ Τάιμς», ξεκίνησε την καριέρα του ως μπράβος σε νυχτερινά κέντρα, κατά τη διάρκεια της τελευταίας προεκλογικής περιόδου στο Ισραήλ είχε ανακοινώσει ότι θα προωθήσει νόμο που θα προβλέπει την απέλαση 1.200.000 Αράβων Ισραηλινών. Απευθυνόμενος στους Αραβες με ισραηλινό διαβατήριο τους προειδοποίησε: «Θα πρέπει να υπογράψετε μια δήλωση νομιμοφροσύνης στο κράτος του Ισραήλ, στη σημαία του, στον εθνικό του ύμνο, στη διακήρυξη της ανεξαρτησίας του και να αναγνωρίσετε ότι το Ισραήλ είναι ένα κράτος εβραϊκό και σιωνιστικό». Η μη υπογραφή της συγκεκριμένης δήλωσης, εξήγησε ο Λίμπερμαν, θα ισοδυναμεί με απέλαση.

*

Ο κ. Λίμπερμαν έχει την άποψη πως η αραβική καταγωγή είναι ισοδύναμη με την έννοια «τρομοκράτης». Για το γεγονός αυτό, το 2006, είχε προτείνει ακόμα και την εκτέλεση των Αράβων βουλευτών της Κνεσέτ, της ισραηλινής Βουλής.

*

Κατά τον κ. Λίμπερμαν, το Ισραήλ θα πρέπει να αντιμετωπίσει τους Παλαιστίνιους ακριβώς «όπως χειρίστηκαν οι ΗΠΑ τους Ιάπωνες στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο». Θυμίζουμε ότι οι Αμερικανοί στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο «χειρίστηκαν» τους Ιάπωνες με ατομικές βόμβες...

*

Φυσικά, στις βασικές θέσεις του κόμματος του κ. Λίμπερμαν συμπεριλαμβάνονται και εκείνες που εισηγούνται την οριστική και μόνιμη διακοπή της τροφοδοσίας της Γάζας, περιλαμβανομένης και της τροφοδοσίας σε ηλεκτρικό και καύσιμα. Παλιότερα, δε, είχε ζητήσει όσα βενζινάδικα, καταστήματα, τράπεζες ανήκουν σε Αραβες στο εσωτερικό του Ισραήλ, να βομβαρδιστούν.

***

Αυτός ο «κύριος», με την ιδιότητα του υπουργού Εξωτερικών και του αντιπροέδρου της κυβέρνησης του κράτους του Ισραήλ, γίνεται δεκτός με τιμές σήμερα στην Αθήνα από την πολιτειακή και τη (σοσιαλιστική) πολιτική ηγεσία της Ελλάδας.


Ν. Μπογιόπουλος

εφ. "Ριζοσπάστης", 12.01.2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: