19 Δεκ 2009

ΑΠΕΡΓΙΑ 17 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2009: ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

Κόντρα σε θεούς και δαίμονες, με την ατμομηχανή του ΠΑΜΕ να ανοίγει τον δρόμο, η εργατική τάξη έβαλε πλώρη για να σπάσει όλα τα αντιλαϊκά μέτρα του Μαύρου Μετώπου της κυβέρνησης, της ΝΔ, της ΕΕ, των εργοδοτών και των κατάπτυστων απεργοσπαστών της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.
Το Συντονιστικό Μαζικών Φορέων Νέας Σμύρνης έδωσε τη μάχη με όλες του τις δυνάμεις. Με εξορμήσεις στους εργάτες του Δήμου, στα σούπερ μάρκετ, στα καταστήματα αλλά και με μαζική πικετοφορία στο κέντρο της πόλης μας. Πάλεψε ενάντια στη μιζέρια των συμβιβασμένων πλειοψηφιών σε διάφορα σωματεία, συμμετείχε σε απεργιακές φρουρές. Ένωσε τις δυνάμεις του κι εκδήλωσε την αλληλεγγύη του στους ναυτεργάτες που απέδειξαν ότι όταν είμαστε ενωμένοι, ούτε οι σκληροπυρινικοί εκπρόσωποι του εφοπλιστικού κεφαλαίου, ούτε η οποιαδήποτε δικαστική απόφαση μπορεί να υπερβεί τη δύναμη του δίκιου μας. Θα συνεχίσουμε ακόμα πιο δυνατά και μαζικά για να σταματήσουμε το φόρτωμα των βαρών στις πλάτες μας, για να πάψουν πια, μια χούφτα παράσιτα να κερδιζουν εις βάρος μας. Ήρθε ο καιρός να περάσουμε στην Αντεπίθεση!

Απο τη συμβολική κατάληψη του Υπ. Οικονομικών στις 15.12.2009


Με την απεργιακή φρουρά του σωματείου εργαζομένων στο Praktiker

Πορεία με τους άλλους μαζικούς φορείς των νοτίων συνοικιών προς την κεντρική συγκέντρωση στο Πεδίο του Άρεως


ΓΣΕΕ Εργατών όχι των εργοδοτών!

Μετά τη συγκέτρωση όλοι κάτω στο λιμάνι για αλληλεγγύη στους Ναυτεργάτες

Στους καταπέλτες κόντρα στην λυσασμένη προσπάθεια των εφοπλιστών να σπάσουν την Απεργία!

Μέχρι τη λήξη της Απεργίας και κόντρα στην απαράδεκτη δικαστική απόφαση καταδίκης της, κανένα καράβι δεν έφυγε!

Ειμασταν πολλοί, την επόμενη φορά θα είμαστε πολλοί περισσότεροι! Οι κάθε Παναγόπουλοι, όση αντεργατική και αντικομμουνιστική υστερία κι αν τους πιάνει, δεν μπορούν να κάνουν τίποτα απέναντι στο οργισμένο ποτάμι που έρχεται. Το καταλαβαίνουν, γι αυτό και τρομοκρατημένοι προσπαθούν να δείξουν στα αφεντικά τους πόσο πιστοί τους είναι. Το ξέρουν πολύ καλά! Η μοίρα αφεντικών και υπηρετών τους είναι προδιαγεγραμμένη. Στις 17 Δεκέμβρη το ένοιωσαν για τα καλά!

Δεν υπάρχουν σχόλια: