9 Δεκ 2009

Να δυναμώσουμε το κίνημα αλληλεγγύης στους 5 Κουβανούς αγωνιστές!

Ο Ιμπεριαλισμός δεν συγχωρεί τους Λαϊκούς Αγωνιστές!
Γελοίες οι μειώσεις των ποινών του Ραμόν Λαμπανίνο και του Φερνάντο Γκονζάλες.

Η επανεξέταση της ποινής των δύο εκ των πέντε Κουβανών πατριωτών, του Φερνάντο Γκονζάλες (19 χρόνια κάθειρξη) και του Ραμόν Λαμπανίνο (ισόβια και 18 χρόνια κάθειρξης) κατέληξε σε φαρσοκωμωδία του Ομοσπονδιακού Δικαστηρίου του Μαϊάμι.

Παρά το γεγονός ότι η Ολομέλεια του Εφετείου της Ατλάντα ομόφωνα είχε αποφασίσει το Σεπτέμβρη του 2008 ότι δεν υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία ότι οι κατηγορούμενοι είχαν «συγκεντρώσει ή μεταβιβάσει άκρως απόρρητες πληροφορίες» ή ότι «είχαν βλάψει την Εθνική Ασφάλεια των ΗΠΑ» (κι επομένως, οι κατηγορίες για «συνωμοσία για τη διάπραξη κατασκοπείας» είναι εσφαλμένες και προχώρησε στην ακύρωση των προηγούμενων ποινών) το δικαστήριο αποφάσισε μείωση της ποινής του πρώτου κατά 2 χρόνια και μετέτρεψε τα ισόβια του δεύτερου σε 30 χρόνια! Αυτή είναι η ανεξάρτητη δικαιοσύνη των Ιμπεριλιστών!

Να θυμίσουμε ότι τον Οκτώβριο μειώθηκε η ποινή του Αντόνιο Γκερέρο (ισόβια και 10 χρόνια κάθειρξη) σε 21 χρόνια και 10 μήνες. Όπως επεσήμανε ο Πρόεδρος της Κουβανικής Εθνοσυνέλευσης Λαϊκής Εξουσίας, Ρικάρντο Αλαρκόν, Η διεθνιστική αλληλεγγύη έπαιξε σημαντικό ρόλο στη μείωση της ποινής του Αντόνιο Γκερέρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: