2 Δεκ 2009

17η ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΣΥΝΟΔΟΣ ΤΟΥ ΟΑΣΕ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Ανακοίνωση της ΕΕΔΥΕ
για την Υπουργική σύνοδο του ΟΑΣΕ στην Αθήνα

"Απειλή για την ειρήνη και την ασφάλεια των λαών
"

Η ΕΕΔΥΕ εκφράζει τις ανησυχίες της για τις συζητήσεις που γίνονται αυτές τις μέρες στη Σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών του ΟΑΣΕ, που πραγματοποιείται στην Αθήνα με την προεδρία της Ελλάδας, σε συνέχεια της άτυπης Συνόδου της Κέρκυρας. Καμία σχέση δεν έχουν αυτές με την Τελική Πράξη του Ελσίνκι, την ειρήνη και την ασφάλεια των λαών. Αντίθετα, επιχειρούν να προωθήσουν τη διαμόρφωση όλων εκείνων των παραγόντων, που θα αποτυπώνουν τους συσχετισμούς δύναμης μεταξύ των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων στην Ευρώπη.

Ομως, οι ενδοϊμπεριαλιστικές αντιθέσεις δεν μπορούν να σταματήσουν. Οι αντιπαραθέσεις θα συνεχιστούν και αυτό θα το πληρώσουν οι λαοί της Ευρώπης, όπως και άλλοι λαοί που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο εμπλέκονται στους γεωστρατηγικούς σχεδιασμούς των ιμπεριαλιστών. Αυτό αποδεικνύει η σφαγή των λαών της Γιουγκοσλαβίας, της Παλαιστίνης, του Αφγανιστάν, του Ιράκ. Αυτό αποδεικνύει η στήριξη και η ανοχή που δείχνουν στα εγκλήματα των ιμπεριαλιστών όλα τα κράτη - μέλη του ΟΑΣΕ.

Οι εκκλήσεις και το κάλεσμα του Προέδρου της Δημοκρατίας και του πρωθυπουργού σε όλες τις άλλες κυβερνήσεις να κάνουν ένα βήμα μπροστά για να αντιμετωπίσουν τις σύγχρονες προκλήσεις για την ασφάλεια στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο αποτελούν τεράστια υποκρισία, γιατί η ίδια η ελληνική κυβέρνηση είναι χωμένη μέχρι το λαιμό στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και συμμετέχει ενεργά στην αντιτρομοκρατική εκστρατεία του ιμπεριαλισμού. Η ίδια η ελληνική κυβέρνηση, του ΠΑΣΟΚ σήμερα, της ΝΔ χθες, συμμετέχει στο ΝΑΤΟ, το μεγαλύτερο εχθρό των λαών και της Ειρήνης, τον πρώτο και τον κυριότερο παράγοντα αποσταθεροποίησης και ανασφάλειας για τους ευρωπαϊκούς λαούς και τους λαούς όλου του κόσμου

Δεν υπάρχουν σχόλια: