30 Ιουν 2010

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ ΣΥΝΕΤΡΙΨΕ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ ΤΗΣ ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑΣ!

Θα μπορούσαμε να γράφουμε μέρες για την φοβερή εμπειρία από την Απεργία της 29ης Ιουνίου 2010. Πολλά καινούργια ποιοτικά χαρακτηριστικά αναδείχθηκαν από τη συνεπή δράση των ταξικών συνδικάτων που συσπειρώνονται στο Π.Α.ΜΕ.
1) Συνεχώς αυξάνεται το μέτωπο των εργαζομένων που βλέπουν ότι αυτό το ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ δεν έχει λύση για τα προβλήματά μας. Βουλιάζει τραβώντας τον Λαό προς τον πάτο. Όμως, βλέπει ότι έχει τη δύναμη, εκτός από το δίκιο, να ανατρέψει αυτό το ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ του ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ, βλέπει ότι η μοναδική λύση για να αλλάξουν τα πράγματα είναι να αναλάβει η ίδια η εργατική τάξη την εξουσία, να σχεδιάσει κεντρικά την πολιτική κάλυψης των λαϊκών αναγκών.
2)Με την οργανωμένη πάλη δεν φοβάται τα μέτρα και τις δυνάμεις καταστολής. Χιλιάδες εργαζόμενοι στάθηκαν αλληλέγγυοι στους ναυτεργάτες, κι έσπασαν στην πράξη την πιο επικίνδυνη και χυδαία προπαγάνδα του εφοπλιστικού και βιομηχανικού κεφαλαίου, οι οποίοι ζητούσαν μαζί με τα γνωστά παπαγαλάκια τους βία και αίμα στο λιμάνι! Η Απεργία πέτυχε απολύτως, κουρελιάστηκαν όλα τους τα μέτρα!
3)Η προβοκάτορες του ΛΑ.Ο.Σ. και του ΠΑ.ΣΟ.Κ. δεν μπορούν να έχουν καμία πρόσβαση στα περιφρουρημένα μπλοκ του Π.Α.ΜΕ. Όσοι το επιχείρησαν (και) στις 29.06 πήραν την απάντηση που τους αρμόζει.
4) Ο Λαός έδειξε πολιτική ωριμότητα και δεν "τσίμπησε" στα καλέσματα των εφοπλιστών και των άθλιων υπαλληλίσκων τους ,να κατέβουν στο λιμάνι με σκοπό να συγκρουστούν. Αντίθετα, τους γύρισαν την πλάτη, κατανοώντας ότι δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν με τους ναυτεργάτες σε αντίθεση με τους πλουτοκράτες. Ακόμα και οι ξένοι τουρίστες στάθηκαν στο πλευρό των Απεργών.
5) Το Λιμάνι της Οργής έδειξε, ότι η ακόμα πιο μαζική κι οργανωμένη λαϊκή πάλη μπορεί να το μετατρέψει σε Λιμάνι Αφετηρίας για την Λαϊκή Εξουσία.

ΜΟΝΑΔΕΣ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ: ΑΠΟ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΤΑΦΕΡΘΗΚΑΝ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΛΟΓΙΩΝ ΜΟΝΑΔΕΣ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ. ΑΛΛΑ...
Από τις 10μμ της 28ης Ιούνη, έιχαν βάλει μέσα στο λιμάνι τις δυνάμεις καταστολής!

Με κάθε τρόπο, ακόμα και με αίμα, οι εφοπλιστές ζητούσαν να μην πετύχει η Απεργία! Μάλιστα, κάποιοι από τους εφοπλιστές εθεάθησαν να επιθεωρούν τις δυνάμεις καταστολής! Στα χνάρια του Αγούδημου.

Το γυαλί της διαστρέβλωσης για τους λαϊκούς αγώνες ήταν αυτό των τηλεοπτικών σταθμών MEGA, ΣKΑΪ, ALTER, της κρατικής ΝΕΤ, των χρυσοπληρωμένων "δημοσιογράφων" Πρετεντέρη, Καψή, Τσίμα, Τρέμη, Πορτοσάλτε, Παπαδημητρίου και άλλα τσιράκια του κεφαλαίου, οι οποίοι λυσσάξανε για να συκοφαντήσουν τον αγώνα των ναυτεργατών, χρησιμοποιώντας τις πιο βρώμικες μεθόδους, ζητώντας σε κάθε τόνο να χυθεί αίμα! Των εργατών φυσικά!

Το ποτάμι της λαϊκής οργής δεν το σταματάει τίποτα! Κι ακόμα είμαστε ρυάκια που ενωνόμαστε!

Ο νόμος τους, φυλάει τους εφοπλιστές και τους πλουτοκράτες γενικότερα. Τι άλλη απόδειξη;

Ακόμα και κρανοφόρους του Λιμενικού επιστράτευσαν! Για τα λεφτά των εφοπλιστών!

Έτσι θέλουν τη ζωή των ναυτεργατών! Αλλά και όλου του Λαού! Να γιατί έχει σημασία η νίκη των ναυτεργατών!

...Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΗΡΘΕ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΑ ΚΑΙ ΠΕΙΘΑΡΧΗΜΕΝΑ! ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΕΙΧΕ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΔΥΝΑΜΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΤΗΝ ΑΠΟΤΡΕΨΕΙ
Από τα ξημερώματα, δυνάμεις του Π.Α.ΜΕ. στάθηκαν στο πλευρό των ναυτεργατών. Χιλιάδες εργαζόμενοι, βρέθηκαν αποφασισμένοι απέναντι στην δικτατορία των μονοπωλίων και νίκησαν!

Στους καταπέλτες για την επιτυχία της Απεργίας!

Οι ναυτεργάτες μαζί με αλληλέγγυους εργαζόμενους από άλλους κλάδους, έσπασαν κάθε προσπάθεια να κλείσει το λιμάνι προς όφελος των εφοπλιστών!

Χιλιάδες εργαζόμενοι, σε κάθε γωνιά του λιμανιού, υπερασπίστηκαν το δικαίωμα στην Απεργία τσακίζοντας όλες τις προσπάθειες των πλουτοκρατών να το σταματήσουν.

Όταν ο Λαός θέλει, τίποτα δεν τον σταματά!

Πιο αποφασισμένοι από ποτέ!

Χωρίς εσένα, προπέλα δεν γυρνά! Εργάτη μπορείς χωρίς Αφεντικά!

Ο τουρισμός είναι δικαίωμα όλων των εργαζομένων, όλου του Λαού, και όχι για τα κέρδη των εφοπλιστών!

Παράνομο είναι το μνημόνιο, κι αυτοί που αποφάσισαν να μας υποχρέωσουν να μετατραπούμε σε στρατιές φτωχών! Ε οχι! Δεν θα τους περάσει! Μπορούμε να ορίσουμε τις τύχες μας μόνοι μας, χωρίς τους κηφηνες τους πλουτοκράτες.

Λίγο μετά την αποτυχημένη προσπάθεια να απωθήσουν τους εργαζόμενους να προσεγγίσουν τα πλοία (δύο συναγωνιστές κατέληξαν στο νοσοκομείο), δυνάμεις του Π.Α.ΜΕ. κατέλαβαν το "V. Kornaros".

Μέχρι το βράδυ, 75 από τα 80 προγραμματισμένα δρομολόγια δεν πραγματοποιήθηκαν!

Ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Πειραιά Νϊκος Ξουράφης, ενώ μιλάει στην Απεργιακή συγκέντρωση του Π.Α.ΜΕ. στον Πειραιά.

ΟΙ ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ "ΝΟΙΑΖΟΝΤΑΙ" ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ, ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ, ΤΟΥΣ ΝΗΣΙΩΤΕΣ...




Ήταν τόση η πρεμούρα τους να προλάβουν να διώξουν τα πλοία τους οι εφοπλιστές, που όση ώρα οι δυνάμεις καταστολής προσπαθούσαν με χημικά και βία να σταματήσουν την προέλαση των Απεργών, έδωσαν εντολή να φύγουν αμέσως! Ακόμα και με δεμένους τους κάβους και με λειψό προσωπικό! Κατά τα άλλα, αυτοί και τα παπαγαλάκια τους ενδιαφέρονται για την ασφάλεια των ταξιδιών!

ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΛΙΓΟΙ ΞΕΝΟΙ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΣΤΑΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΑΠΕΡΓΩΝ

Αλήθεια! Εκείνα τα παλληκάρια που στην Απεργία της 23ης Ιούνη περιφερόντουσαν από καράβι σε καράβι με είσιτήριο για το καθένα (!!!) δεν τα είδαμε να ξανακάνουν τους μάγκες.

Η ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ ΒΡΕΘΗΚΕ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΑΠΕΡΓΩΝ
Όταν οι άλλοι κατηγορούν τους εργαζόμενουν και τους αγώνες τους...

ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ Π.Α.ΜΕ. ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι διαδήλωσαν με το Π.Α.ΜΕ. Η διαφορά με την αναιμική συγκέντρωση των ξεπουλημένων ηγεσιών των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ ήταν τεράστια! Η εργατική τάξη γυρνάει την πλάτη της στην εργατική αριστοκρατία!

Ο Γιάννης Τασούλας, Πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας και μέλος της Ε.Γ. του Π.Α.ΜΕ. στην κεντρική ομιλία της Απεργιακής συγκέντρωσης.

Η Γιώτα Ταβουλάρη πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εργαζομένων Φαρμακευτικών και Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας

Η Καλλιόπη Μπουντούρουγλου, πρόεδρος της Ο.Γ.Ε.














Η περιφρούρηση του Π.Α.ΜΕ. για άλλη μια φορά απέδειξε τη σημασία της οργανωμένης και περιφρουρημένης πάλης. Οι ακροατές του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και του φασιστικού ΛΑ.Ο.Σ. που πίστεψαν ότι θα μπορούσαν να κάνουν προβοκάτσια, πηραν την απάντηση που τους άρμοζε!

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Να ρωτήσω κάτι? Όλα αυτά τι σχέση έχουν με την Ειρήνη? Γιατί απ' ότι είδα είστε "Επιτροπή Ειρήνης"...

Η ειρήνη είναι πολιτική άποψη?

Ανώνυμος είπε...

Δεν καταλαβαίνω την απορία του παραπάνω φίλου. Είναι δυνατόν η ειρήνη να μην είναι πολιτική, κοινωνική άποψη;
Πως είναι δυνατόν να μιλάμε για ειρήνη όταν υπάρχει εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο; Πως είναι δυνατόν να μιλάμε για ειρήνη όταν οι πολυεθνικές χρησιμοποιούν κράτη και στρατούς για να εξασφαλίσουν μεγαλύτερα κέρδη. Για ποιά ειρήνη μιλάμε και παλεύουμε; Αυτή που θέλουν εφοπλιστές και βιομήχανοι, δηλ. με μνημόνια και πραξικοπήματα να απαιτούν το κεφάλι μας σκυμμένο και πεινασμένο προς χάριν της εργασιακής ειρήνης;
Όχι φίλε! Η ειρήνη είναι πολιτική άποψη! Είναι η ειρήνη της πλουτοκρατίας, δηλ. της απαίτησης να διατηρηθεί η ανισομέρεια και η εκμετάλλευση και η ειρήνη των εργατών που θέλουν ισότητα και δουλειά για όλους, η οποία όμως δεν γίνεται έχουμε όσο θα υπάρχουν οι λίγοι πλουτοκράτες εκμεταλλευτές!

LLL