22 Μαΐ 2010

Αντιιμπεριαλιστική συνάντηση σήμερα και αύριο στη Μυτιλήνη

Συμμετέχουν οι Επιτροπές Ειρήνης Ελλάδας - Τουρκίας - Κύπρου

Η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) οργανώνει το Σαββατοκύριακο 22 - 23 Μάη, στη Μυτιλήνη, ανοιχτή εκδήλωση αφιερωμένη στην πάλη των λαών κατά των ιμπεριαλιστικών σχεδίων στην περιοχή, με καλεσμένους από Τουρκία και Κύπρο.

Η πρωτοβουλία της ΕΕΔΥΕ εντάσσεται στην καμπάνια της ενάντια στο ΝΑΤΟ συνολικά και το ρόλο του στο Αιγαίο και την ευρύτερη περιοχή, αλλά και τη δράση για την επιστροφή όλων των ελληνικών στρατευμάτων από το εξωτερικό. Παράλληλα, εντάσσεται και στη διεθνή καμπάνια του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ειρήνης ενάντια στο ΝΑΤΟ μπροστά στη Σύνοδο Κορυφής της Πορτογαλίας, το Νοέμβρη 2010.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, το Σάββατο 22 Μάη, στις 8.30 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση στην πλατεία Σαπφούς της Μυτιλήνης, ενώ το πρωί της ίδιας μέρας θα πραγματοποιηθεί τριμερής συνάντηση των αντιπροσωπειών της ΕΕΔΥΕ (με επικεφαλής τη γενική γραμματέα Βέρα Νικολαΐδου και την Ελένη Παπαδοπούλου, μέλος της Γραμματείας), της Επιτροπής Ειρήνης Τουρκίας (με επικεφαλής την πρόεδρο Ulku Ozbir και τον Mutlu Bekem) και του Παγκύπριου Συμβούλιου Ειρήνης (με επικεφαλής τον πρόεδρο Γιαννάκη Σκορδή και τον Τουρκοκύπριο συναγωνιστή Abdoullah Korkmazhan). Στη συνάντηση θα συμμετέχει εκ μέρους του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ειρήνης ο Ηρακλής Τσαβδαρίδης, εκτελεστικός γραμματέας του.

Την Κυριακή 23 Μάη, το απόγευμα, θα πραγματοποιηθεί η ετήσια Πορεία Ειρήνης του νησιού με τη συμμετοχή των καλεσμένων από το εξωτερικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: