26 Φεβ 2009

ΟΧΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ - ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ 6ο ΛΥΚΕΙΟ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΓΟΝΕΩΝ, ΤΟ Ε.ΣΥ.Ν. ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΓΟΝΕΩΝ 6ου ΛΥΚΕΙΟΥ


Σε μια εξαιρετική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του 6ου Λυκείου, ο αντιπρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου κατά των Ναρκωτικών (Ε.ΣΥ.Ν.), γιατρός κος Μπουντούρογλου, παρουσίασε με λεπτομέρεια και πολλά παραδείγματα τις θέσεις του Ε.ΣΥ.Ν. που συνοψίζονται στη θέση: ΟΧΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ.
Την εκδήλωση διοργάνωσαν η Ενωτική Κίνηση Γονέων σε συνεργασία με το Σύλλογο Γονέων του 6ου Λυκείου Νέας Σμύρνης και το παράρτημα Νέας Σμύρνης - Καλλιθέας του Ε.ΣΥ.Ν.
Η παρουσίαση και η ανάλυση των θέσεων έγινε με ταυτόχρονη συζήτηση επί θεμάτων που έθετε το ακροατήριο, το οποίο αποτελούνταν κυρίως από γονείς και καθηγητές.
Ιδιαίτερη συζήτηση έγινε για το πόσο εγκληματική είναι η άποψη περί μαλακών και σκληρών ναρκωτικών, η απαράδεκτη νομιμοποίηση της χρήσης της μεθαδόνης, η σχεδόν ανύπαρκτη υποδομή για την επανένταξη των εθισμένων στις ψυχοτρόπες ουσίες παιδιών ενώ καταδείχτηκαν και οι κοινωνικές ανισότητες ως κύρια αιτία της χρήσης των ψυχοτρόπων ουσιών. Εντυπωσιακά ήταν τα στοιχεία για την αποτυχία της ελεύθερης χρήσης των ναρκωτικών στην Ολλανδία, αλλά και του τεράστιου τζίρου που προέρχεται από το εμπόριο και το ξέπλυμα χρημάτων που σχετίζεται με τις ψυχοτρόπες ουσίες. Η επιτυχία της εκδήλωσης ήταν τέτοια, που γονείς και καθηγητές ζήτησαν από το Ε.ΣΥ.Ν. να ανανεώσει το ραντεβού του για άλλη μια εκδήλωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: