4 Φεβ 2009

Να απελευθερωθεί άμεσα ο αγωνιστής Σον Γκάρλαντ


Τη σύλληψη του πρώην προέδρου και νυν μέλους της ΚΕ του Κόμματος Εργατών της Ιρλανδίας, Σον Γκάρλαντ και την ενδεχόμενη έκδοσή του στις Ηνωμένες Πολιτείες καταγγέλλει εκ μέρους του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ειρήνης με επιστολή του ο οργανωτικός του γραμματέας, Ηρακλής Τσαβδαρίδης.

Στην επιστολή που απέστειλε προς το Κόμμα Εργατών Ιρλανδίας τονίζεται ότι το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ειρήνης εκφράζει την αλληλεγγύη και στήριξή του στο Σον Γκάρλαντ, απαιτεί την άμεση αποφυλάκισή του και καταγγέλλει τις ενέργειες της ιρλανδικής κυβέρνησης «που υποκύπτει στις πιέσεις των αρχών των ΗΠΑ που απαιτούν την έκδοσή του». «Πρόκειται για κατάφωρη παραβίαση των βασικών δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών, κάθε έννοιας διεθνούς δικαίου» σημειώνεται στην επιστολή όσον αφορά την «ωμή παρέμβαση των ΗΠΑ στα εσωτερικά μιας άλλης χώρας» και συνεχίζει: «η συνεργασία της ΕΕ και των κρατών - μελών της με τις αμερικανικές υπηρεσίες στη λεγόμενη "αντιτρομοκρατική βάση", δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή κάτω από κανένα πρόσχημα. Στόχος είναι η τρομοκράτηση των λαϊκών κινημάτων και να καθυποτάξει και να εκφοβίσει τους λαούς που αντιδρούν και αντιστέκονται στα ιμπεριαλιστικά σχέδια, είτε πρόκειται για αντίσταση σε πολέμους, επεμβάσεις, κατοχή, στρατιωτικοποίηση ή καταπίεση της ελεύθερης βούλησης των λαών».

Τη νέα σύλληψη του Σ. Γκάρλαντ με τη σκευωρία «της κομμουνιστικής συνωμοσίας για την υπόσκαψη του δολαρίου», έχει καταγγείλει και το ΚΚΕ με προχτεσινή του ανακοίνωση ζητώντας την άμεση απελευθέρωσή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: