15 Φεβ 2009

Ανυποχώρητη μάχη με τους ασύδοτους εργοδότες - ιμπεριαλιστές




Η δολοφονική επίθεση "αγανακτισμένου" πολίτη με αυτοκίνητο εναντίον εργαζόμενου κατά τη διάρκεια αποκλεισμού των Jumbo στον Πειραιά, είναι το καινούργιο χαρακτηριστικό των αντιδράσεων στη διογκούμενη αγανάκτηση των εργαζομένων! Την ίδια ώρα, στη Λάρισα, οι δυνάμεις καταστολής, λειτουργώντας ως υπάλληλοι της εργοδοσίας προσπάθησαν ανεπιτυχώς να σπάσουν τον αποκλεισμό. Κι ως αυτή τη στιγμή, καμία κίνηση δεν έχει γίνει για να αποδοθούν ευθύνες για τον εκβιασμό και τις απειλές εις βάρος του απολυμένου εργαζόμενου των Jumbo, Ν. Νικολόπουλου.

Οι ενέργειες αυτές ανοίγουν τα μάτια ακόμα κι εκείνων που μέχρι τώρα δεν πίστευαν στην ανάγκη της οργανωμένης πάλης μέσα από τα σωματεία με τις ταξικές δυνάμεις. Οι δεκάδες νέες αιτήσεις εγγραφής στο Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας των εργαζόμενων στα Jumbo το αποδεικνύουν! Όσο για τις συμβιβασμένες δυνάμεις της ΓΣΕΕ που σε συνεργασία με την εργοδοσία προσπαθούν να στήσουν εργοδοτικό σωματείο, θα πάρουν την απάντηση που τους αξίζει από τους ίδιους τους εργαζόμενους.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Η τρομοκρατία δεν θα περάσει! Και στη Θεσσαλονίκη, παίρνουν το μάθημα που τους αξίζει. Πολλοί εργαζόμενοι γράφονται στο τοπικό σωματείο!