11 Φεβ 2009

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟ ΛΑΟ - ΘΕΡΜΗ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΑΠΟ ΜΑΘΗΤΕΣ, ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ 6ου ΛΥΚΕΙΟΥ Ν. ΣΜΥΡΝΗΣ



Σε μια σεμνή τελετή που πραγματοποιήθηκε στο 6ο Λύκειο Νέας Σμύρνης, οι μαθητές, μαζί με τους γονείς και τους καθηγητές, υποδέχθηκαν θερμά τον σύμβουλο της Πρεσβείας της Παλαιστίνης κ. Ζάκι Κουντέιχ. Με τη σειρά του, ο κ. Κουντέιχ ευχαρίστησε όλους όσους συνέδραμαν στη πρωτοβουλία του Συντονιστικού Μαζικών Φορέων Ν. Σμύρνης (ΣΥ.Μ.ΦΟ.ΝΕ.Σ.) για τη συλλογή φαρμακευτικού υλικού και χρημάτων. Ανέλυσε την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στην Παλαιστίνη, την κτηνωδία του Ιμπεριαλισμού και των Ισραηλίτικων οργάνων του ενάντια στον Παλαιστινιακό λαό, ενώ επανέλαβε την πάγια θέση των Παλαιστινίων αλλά και του αντιιμπεριαλιστικού φιλειρηνικού κινήματος για την εφαρμογή των συνόρων όπως αυτά ήταν το 1967 και τον ορισμό της Αν. Ιερουσαλήμ ως Πρωτεύουσας της Παλαιστίνης.

Ο εκπρόσωπος του ΣΥ.Μ.ΦΟ.ΝΕ.Σ. και της Επιτροπής Ειρήνης Νέας Σμύρνης, αφού αναφέρθηκε στη συγκινητική προσφορά των μαθητών, οι οποίοι κατέθεσαν στο λογαριασμό της Ε.Ε.Δ.Υ.Ε. τα χρήματα που είχαν συγκεντρώσει για την πενθήμερη εκδρομή τους, τόνισε πως, η προσπάθεια των παιδιών, των γονιών και των καθηγητών αποδεικνύει ότι, οι θυσίες του Ν. Νικηφορίδη και του Γρ. Λαμπράκη, βρίσκουν σήμερα άξιους συνεχιστές.

Παρέδωσε στη Πρόεδρο του 15μελούς, Τάνια Ρούβαλη αναμνηστικό έπαινο για την συμβολή τους, ενώ μετά, η μαθήτρια Μαρία Βακαλιαρέλη διάβασε γράμμα Παλαιστίνιου μαθητή που περιγράφει την τραγική κατάσταση που βιώνει μαζί με τα άλλα παιδιά της Παλαιστίνης.

Η εκδήλωση τελείωσε με την παρέμβαση της Προέδρου του συλλόγου Γονέων κ. Αναστασίας Τσίλη, η οποία, αφού εξήρε την πρωτοβουλία της Ε.Ε.Δ.Υ.Ε. και του ΣΥ.Μ.ΦΟ.ΝΕ.Σ., έδωσε την υπόσχεση, οι γονείς, από κοινού με τους μαθητές και τους καθηγητές θα συνεχίσουν την προσπάθεια ώστε ο Παλαιστινιακός Λαός επιτέλους να δικαιωθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: