6 Φεβ 2009

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΜΕΝΗ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ ΤΩΝ "JUMBO" ΠΡΟΚΑΛΕΙ: ΖΗΤΑΕΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ!

ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ 12.30 ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΑΙΘ. 5 ΠΟΥ ΕΚΔΙΚΑΖΟΝΤΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ Π.Α.ΜΕ.
ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ 17.30 ΣΤΟ ΣΤΑΘΜΟ ΤΟΥ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ ΣΤΑ ΠΕΥΚΑΚΙΑ!

Η πρόκληση δε θα περάσει!

Ανακοίνωσή της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ:

«Ενημερώνουμε τους εργαζόμενους ότι η επιχείρηση JUMBO απέλυσε εργαζόμενο που διεκδικούσε τα δικαιώματα των συναδέλφων του, μετά από προσπάθεια εξαγοράς και απειλών. Για τα παραπάνω κατατέθηκε μήνυση, για την οποία δεν έχει διαταχθεί δίωξη και γι' αυτό υπάρχουν μεγάλες ευθύνες σε βάρος των υπευθύνων. Αντίθετα, με ευθύνη των εισαγγελικών αρχών και του υπουργείου Δημόσιας Τάξης, χτυπήθηκαν οι κινητοποιήσεις, έγιναν συλλήψεις και διώκονται δικαστικά στελέχη του ΠΑΜΕ.

Το ΠΑΜΕ θέτει ένα σοβαρό ζήτημα. Δεν μπορεί να βρεθεί δικαστής που θα πάρει την ευθύνη της καταδίκης των συνδικαλιστικών στελεχών και την απαγόρευση της συνδικαλιστικής δράσης. Αυτό είναι μήνυμα! Να το πάρουν σοβαρά υπόψη κυβέρνηση και αρμόδιες αρχές. Η πρόκληση αυτή, της επιχείρησης JUMBO, είναι πρόκληση κατά του ταξικού εργατικού κινήματος, κατά του συνόλου της εργατικής τάξης και θα πάρει αποφασιστική απάντηση. Το ΠΑΜΕ θα συνεχίσει με συνέπεια τον αγώνα για την υπεράσπιση του δικαιώματος στη δουλειά, των συνδικαλιστικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων, για την άμεση επαναπρόσληψη του απολυμένου.

Καλούμε τους εργαζόμενους να ανταποκριθούν στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ και να στηρίξουν αποφασιστικά την πάλη κατά της επιχείρησης JUMBO και την επίθεση που έχει εξαπολύσει. Να πάρουν μαζικά μέρος στη συγκέντρωση αύριο (σ.σ. σήμερα) Παρασκευή 6/2 στις 5.30 μ.μ. στο κατάστημα JUMBO στα Πευκάκια στην Αθήνα. Το Σάββατο 7/2 στις συγκεντρώσεις σε πολλές πόλεις της Ελλάδας».


Δεν υπάρχουν σχόλια: