4 Μαρ 2011

Διαμαρτυρία χτες στον υπουργό Εθνικής Αμυνας από αντιπροσωπεία της ΕΕΔΥΕ

Τα αίτημα του αντιιμπεριαλιστικού κινήματος για καμία συμμετοχή της Ελλάδας στη διαφαινόμενη στρατιωτική επέμβαση στη Λιβύη και απεμπλοκή της χώρας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, έθεσε στην ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Αμυνας, αντιπροσωπεία της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη, με επικεφαλής την γενική γραμματέα της, Βέρα Νικολαΐδου και τα μέλη της Γραμματείας της ΕΕΔΥΕ Α. Αντανασιώτη και Α. Φραγκέα, σε συνάντηση που είχαν χτες βράδυ στο γραφείο του με τον αναπληρωτή υπουργό Αμυνας Π. Μπεγλίτη.

Μετά τη συνάντηση η Βέρα Νικολαΐδου, σε δήλωσή της ανέφερε ότι «ζητήσαμε τη συνάντηση αυτή για να εκφράσουμε όχι μόνο την ανησυχία μας για τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών σχετικά με τη Λιβύη, αλλά περισσότερο για να διαμαρτυρηθούμε για τη συμμετοχή που έχει η χώρα μας στα σχέδια των ιμπεριαλιστών στην περιοχή. Ο υπουργός μας ενημέρωσε για τη σύσκεψη κυβερνητικών στελεχών υπό τον πρωθυπουργό που έγινε νωρίτερα και πως δεν υπάρχει, κατ' αρχήν, θέμα επέμβασης, καθώς οι Αμερικανοί στην παρούσα φάση δε θέλουν να γίνει. Ο υπουργός μας διαβεβαίωσε ότι συζήτησαν για το συντονισμό της ανθρωπιστικής βοήθειας.

Εμείς βέβαια γνωρίζουμε πως αυτό είναι η γνωστή μάσκα, το πρόσχημα που συνήθως αποτελεί το πρώτο βήμα για μια επέμβαση. Επίσης για το θέμα της στρατιωτικής επέμβασης είπε ότι δεν υπάρχει απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, αλλά από τη στιγμή που θα υπάρξει, είναι υποχρεωμένοι να το συζητήσουν.

Εμείς μετά την επίσκεψη ανησυχούμε ακόμα περισσότερο γιατί βλέπουμε ότι η συμμετοχή της χώρας μας έχει ήδη ξεκινήσει και τα μέτρα που παίρνονται είναι σε αυτή την κατεύθυνση. Σε καμία περίπτωση η κυβέρνηση δε δέχεται το κλείσιμο των βάσεων και βέβαια η βάση της Σούδας θα συνεχίσει να παίζει τον επικίνδυνο ρόλο της στην περιοχή. Είπαμε στον υπουργό πως μετά και από τη συνάντηση αυτή θα ενημερώσουμε τις Επιτροπές Ειρήνης. Κρατάμε το φιλειρηνικό κίνημα σε επαγρύπνηση αφού βλέπουμε ότι προχωράει ο προγραμματισμός και παίρνουν αυτά τα μέτρα που όλα δείχνουν πως η προετοιμασία της επέμβασης είναι σε εξέλιξη».

Δεν υπάρχουν σχόλια: